Home / Cozyhome  / Νέες, καινοτόμες δημιουργίες από την Artemide

Νέες, καινοτόμες δημιουργίες από την Artemide

Η Artemide συνεχίζει να μας χαρίζει καινοτόμες δημιουργίες, σε συνεργασία με κορυφαίους Ιταλούς και διεθνείς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Artemide σχεδιάζει και παράγει φως, μέσω του συνδυασμού του ανθρωπιστικού οράματος, της επιστημονικής έρευνας και της τεχνογνωσίας, με προτεραιότητα τις αξίες της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Οι καινοτόμες δημιουργίες της ρίχνουν “φως” σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

 

Συνεχίζοντας την κληρονομιά του ιδρυτή της, Ernesto Gismondi, η Artemide συνδυάζει τη δημιουργικότητα με το μέτρο, τη γνώση με την τεχνογνωσία. Συνεργάζεται με κορυφαίους Ιταλούς και διεθνείς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές, όπως οι BIG, Mario Cucinella, Carlotta de Bevilacqua, Michele De Lucchi, Foster + Partners, Herzog & de Meuron, Carolina Gismondi και Daniele Moioli. Στόχος της, να προσφέρει πρωτοποριακές δημιουργίες, που ξεχωρίζουν για την καινοτομία, τη γνώση, την ευελιξία και την ελευθερία τους.

 

Ακολουθούν μερικές από τις νέες δημιουργίες της για το 2022, που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό τους.

 

Τakku: Φορητό και γοητευτικό

Το φωτιστικό Takku είναι σχεδιασμένο από τους Foster + Partners για την Artemide Ιταλίας. Αποτελεί το απόλυτο φορητό φωτιστικό, μοναδικού design, που παρέχει τέλειο φωτισμό για διάβασμα στο γραφείο, αλλά και σε προσωπικούς χώρους. Ξεχωρίζει για τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, την προσοχή στην λεπτομέρεια και την ουσιαστική γοητεία του. Ένα λεπτό προφίλ φωτός σηματοδοτεί το άκρο της κεφαλής, αποκαλύπτοντας ένα απαλό φως, που εκπέμπεται από κάτω. Το φως του μπορεί να ρυθμιστεί σε 3 διαφορετικές κλίμακες φωτεινότητας, υποστηρίζοντας πολλαπλές δραστηριότητες, και δημιουργώντας διαφορετικές ατμόσφαιρες. Εχει 32 ώρες αυτονομίας και αποτελεί την ευέλικτη αποτύπωση του προσωπικού φωτισμού σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Έχει ύψος 19εκ. και διάμετρο 18εκ. Εκτός από το μαύρο και το λευκό φινίρισμα, διατίθεται σε τέσσερα ανοδιωμένα χρώματα: κόκκινο, πράσινο, μπλε και γκρι.

 

 
Flexia: Ευελιξία και δημιουργικότητα στο design

To Flexia είναι σχεδιασμένο από τον Mario Cucinella για την Artemide Ιταλίας. Εμπνευσμένο από την τέχνη του διπλώματος του παπύρου, θυμίζει την ιαπωνική τέχνη του origami. Προέρχεται από το συνδυασμό της άριστης τεχνογνωσίας φωτισμού της Artemide και της εμπειρίας του Mario Cucinella, το έργο του οποίου στοχεύει στη βιωσιμότητα. Ο σχεδιασμός του προέρχεται από μια ολιστική προσέγγιση και διαμορφώνεται σε όλες τις σχεδιαστικές κλίμακες.

 

 

Το τμήμα του ακουστικού πάνελ ελέγχει την αντήχηση, απορροφώντας τα ηχητικά κύματα που αντανακλώνται στο περιβάλλον. Η πατενταρισμένη τεχνολογία Discovery, αποτέλεσμα της έρευνας του Ernesto Gismondi για την ποιότητα του φωτός, που ζωντανεύει τη διάφανη επιφάνεια εκπομπής του, έχει ως αποτέλεσμα ένα ομοιόμορφα, διάχυτο φως. Σέβεται τα πρότυπα UGR για χρήση σε χώρους εργασίας. Τα εύκαμπτα φτερά του Flexia είναι εξοπλισμένα με μηχανισμό περιστροφής από 0° έως 15° και 30° με πολλές πιθανές κλίσεις και θέσεις, που μπορούν να χαρίσουν αλληλεπίδραση με το περιβάλλον σε διαβαθμίσεις.

 

Το σχήμα, τα υλικά και η πυκνότητα επιλέχθηκαν, για να λειτουργούν κυρίως στις συχνότητες της ανθρώπινης ομιλίας. Το Flexia έχει σχεδιαστεί, για να βελτιώνει την ποιότητα και του πιο απαιτητικού χώρου. Τέλος, η αντίθεση των πολλαπλών στοιχείων του μπορεί να δημιουργήσει περιβάλλοντα, βασισμένα στις αρχές της τέλειας ισορροπίας φωτός και ήχου.

 

Artemide

 

Gople system: Φωτισμός χωρίς περιορισμούς! 

Το Gople system είναι σχεδιασμένο από τους BIG-Bjarke Ingels Group για την Artemide. Αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην επιτυχημένη οικογένεια Gople. Προσφέρει πολλαπλές επιλογές φωτισμού από μια σειρά έξυπνων track modules, spots, και κρεμαστών φωτιστικών, τα οποία συνδυάζονται με πλήρη ελευθερία κα ευελιξία, παρέχοντας τον ιδανικό φωτισμό σε κάθε σημείο του χώρου.

 

Artemide

 

Χάρη στην εμπειρία της Artemide στην ανάπτυξη ευέλικτων και έξυπνων συστημάτων χωρίς περιορισμούς, το Gople System μπορεί να επεκταθεί σε μεγάλα συνεχόμενα μήκη, με ένα μόνο σημείο ηλεκτρικής παροχής, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τα φωτεινά modules του Alphabet of Light System. Έτσι, δημιουργεί ένα καθολικό σύστημα φωτισμού, ικανό να καλύψει τις απαιτήσεις οποιουδήποτε χώρου, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση στα έργα φωτισμού.

 

 

Artemide

 
Funivia Indoor & Outdoor: H απόλυτη ελευθερία στο φως

Το Σύστημα Φωτισμού Funivia είναι σχεδιασμένο από την Carlotta de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας. “Σπάει” τα όρια της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης, για να κάνει την ελευθερία τον ακρογωνιαίο λίθο της. Το Funivia είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα, που αποτελείται από βασικά στοιχεία φωτισμού: καλώδιο, μονάδες φωτός και στοιχεία στερέωσης, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν. Έτσι, δίνει άπειρες λύσεις, κατάλληλες για τις πιο απροσπέλαστες τοποθεσίες, καθώς δεν απαιτείται ειδική εγκατάσταση.

 

Οι προβολείς κρέμονται κατά μήκος του καλωδίου και είναι τοποθέτημένοι στη θέση τους, όχι μόνο για να στερεώνουν τη μονάδα στο επιθυμητό σημείο, αλλά και να απορροφούν την απαραίτητη ισχύ από το καλώδιο. Τα ειδικά καλώδια είναι σε θέση να αντέχουν τόσο τη μηχανική όσο και τη θερμική καταπόνηση παρά την ελάχιστη διατομή τους. Αυτό καθιστά δυνατή την τοποθέτησή τους σε τοίχους, οροφές ή ακόμα και δάπεδα μέσα από ένα πλέγμα καλωδίων σε διαφορετικά ύψη και γωνίες, με μια και μοναδική πηγή ενέργειας να είναι το σημείο εκκίνησης για απεριόριστες δημιουργίες φωτισμού.

 

Artemide

 

Το καλώδιο αποτελεί επίσης ένα άυλο δίκτυο, ένα μηχανισμό ελέγχου υψηλής τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί ένα σύστημα BLL που αλληλοεπιδρά με την εφαρμογή Artemide, η οποία παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης μεμονωμένων φώτων, ομάδων συσκευών ή ολόκληρων σεναρίων φωτισμού, με μια μοναδική διεύθυνση IP για κάθε ενότητα.

 

Artemide

 

Η έμπνευση για το Funivia έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη εμπειρία, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στον τρόπο ανάπτυξής τους, επιδιώκοντας να δώσει φως χωρίς κανένα περιορισμό. Το Funivia είναι ένα σύστημα ικανό να φιλοξενεί το φως και σε εξωτερικούς χώρους, φέρνοντας επαγγελματικό φως σε μέρη, όπου προηγουμένως ήταν αδύνατο. 

 

Stellar Nebula: H μοναδική ομορφιά του χειροποίητου

Η νέα οικογένεια φωτιστικών Stellar Nebula σχεδιάστηκε από τους BIGBjarke Ingels Group για την Artemide Ιταλίας. Αναδεικνύει τη μοναδικότητα της πανάρχαιας τέχνης του φυσητού γυαλιού, βελτιώνοντάς τη με καινοτόμες σύγχρονες PVD τεχνικές φινιρίσματος. Η κρεμαστή έκδοση διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη, ενώ η επιδαπέδια, η επιτραπέζια, η έκδοση οροφής και οι κρεμαστές συνθέσεις, διατίθενται μόνο στο μεσαίο μέγεθος.

 

Artemide

 

Το μοντέλο Stellar Nebula συνδυάζει τις τεχνικές της βιομηχανικής παραγωγής με την αυθεντικότητα του χειροποίητου. To φύσημα του γυαλιού του Stellar Nebula πραγματοποιείται στο εργοστάσιο γυαλιού της Artemide στη Βενετία. Ο υαλουργός καλείται να διαμορφώσει το γυαλί, φυσώντας σε πρότυπο καλούπι το βασικό σχήμα, αλλά και να εκφράσει την τεχνογνωσία του, με τεχνικές που αναπλάθουν απαλά το γυαλί, και τονίζουν την ποικιλομορφία κάθε χειροποίητου κομματιού. Το γυαλί που δημιουργείται, επεξεργάζεται στη συνέχεια με μια καινοτόμο διχρωματική διαδικασία φινιρίσματος, ολοκληρώνοντας τη μαγική αλληλεπίδραση μεταξύ γυαλιού και φωτός.

 

Η οικογένεια Stellar Nebula διατίθεται σε επιδαπέδια, επιτραπέζια έκδοση και έκδοση οροφής με μεσαίο μέγεθος διαχυτή, και σε σύνθεση οροφής με τρία διαφορετικά μεγέθη διαχυτή.

 

Aναζητήστε όλες τις μοναδικές και καινοτόμες δημιουργίες της Artemide στο www.artemide.com.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath