Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Καταπολέμησε το άγχος με τη διατροφή

Καταπολέμησε το άγχος με τη διατροφή

Το άγχος είναι μία απάντηση του σώματος, μία φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε όταν αυτός βρίσκεται σε απειλή. Όλοι μας σχεδόν αντιμετωπίζουμε αγχώδης καταστάσεις στην καθημερινότητά μα, και για αυτό θα πρέπει να μάθουμε να ελαττώνουμε το στρες, προκειμένου να μη μας καταβάλει.

 

Είναι γνωστό ότι η διατροφή σχετίζεται άμεσα με την ευεξία του οργανισμού.μας και, κατά επέκταση, την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου μας. Δείτε, παρακάτω, μερικές χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, οι οποίες καταπολεμούν το άγχος και το στρες. 

 

Βιταμίνη B

Η βιταμίνη B πρέπει να καταλαμβάνει μεγάλος μέρος της καθημερινής μας διατροφής, καθώς είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του άγχους. Αυτό συμβαίνει διότι όταν το σώμα μας βρίσκεται σε κατάσταση στρες, ο οργανισμός τείνει να χρησιμοποιεί εφεδρική ενέργεια βιταμίνης B. Η βιταμίνη Β βρίσκεται στον σολομό,.στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο συκώτι, στα αυγά, στο μοσχαρίσιο κρέας, στα όσπρια και στο γιαούρτι.

 

άγχος

 
Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μπορεί να περιορίσει τα επίπεδο των ορμονών του στρες,.ενώ, παράλληλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Εκτός από το πορτοκάλι, τα μύρτιλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καθώς και άλλων αντιοξειδωτικών, όπως φλαβονοειδή, που ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου.και συμβάλλουν στην ανακούφιση από το άγχος.

 

άγχος
 
Comfort food

Το λεγόμενο comfort food-το φαγητό, δηλαδή, που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα-έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει.τα επίπεδα της σεροτονίνης, μίας ουσίας που ηρεμεί τον εγκέφαλο. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι γεύματα που περιέχουν γαλοπούλα,.μπανάνα ή βρώμη είναι καλές πηγές πρόσληψης του αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο μετατρέπεται σε σεροτονίνη στο σώμα, χαλαρώνοντας και ανακουφίζοντας τον οργανισμό από το άγχος.

 

 

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα, εκτός από ένα γρήγορο υγιεινό σνακ, είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε,.η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ παράλληλα βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους.

 

 
Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα και είναι διάσημος για τη μοναδική γεύση και το χρυσαφένιο χρώμα του. Γνωστός και ως κιτρινόριζα, ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, συστατικό.που έχει μελετηθεί για τον ρόλο του στη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου και στην πρόληψη αγχωδών διαταραχών.

 

άγχος
Προβιοτικά

Τέλος, μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν το άγχος και τη δυσφορία από τις κοινωνικές συναναστροφές (κοινωνικό άγχος). Καλές φυσικές πηγές προβιοτικών είναι το κεφίρ, το γιαούρτι και το ξινόγαλο.

 

άγχος

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada