Home / Good Life  / Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 3)

Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 3)

Κυκλάδες
Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή μας περιπλάνηση στις Κυκλάδες, εξερευνούμε τη νότια πλευρά του συμπλέγματος, ανακαλύπτοντας την Αμοργό, την Ανάφη, τη Φολέγανδρο, την Ίο, τη Σαντορίνη, τη Θηρασία και τη Σίκινο!

 

Αμέσως μετά την εξερεύνηση των ανατολικών Κυκλάδων, συνεχίζουμε την περιπλάνηση στα νότια κυκλαδίτικα νησιά και αντλούμε έμπνευση για τις επόμενες καλοκαιρινές μας διακοπές! Κυκλάδες 

 

Αμοργός

Η Αμοργός είναι σίγουρα ένα από τα νησιά που πρέπει να προγραμματίσεις να επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου. Δεν είναι τυχαίο που το νησί ενέπνευσε τον Luc Besson να γυρίσει “Απέραντο Γαλάζιο”Εκτός από την Αγία Άννα, μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες του νησιού, ενώ φρόντισε να πάρεις το καραβάκι από τον Άγιο Παύλο, έτσι ώστε να επισκεφτείς τις παραλίες της Νικουριάς, ένα μικρό νησί απέναντι από την Αμοργό.  Φυσικά, μην παραλείψεις να επισκεφτείς το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, καθώς και το ναυάγιο, που βρίσκεται στην Κάτω Μεριά της Αμοργού.

 

 

Ανάφη

Διατηρώντας μέσα στα χρόνια τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, η Ανάφη αποτελεί έναν από τους πιο χαλαρωτικούς προορισμούς στις Κυκλάδες. Οι παραλίες Ρούκουνας, Κλεισίδι και Κατσούνι πρέπει να βρίσκονται στη λίστα των προορισμών που θα επισκεφτείς, ενώ ο περίπατος στην Χώρα, με τη θέα από τα ερείπια του Ενετικού Κάστρου, θα είναι το highlight των διακοπών σου.

 

Κυκλάδες

 
Φολέγανδρος

Η άγρια ομορφιά της Φολέγανδρου προσελκύει κάθε χρόνια χιλιάδες ταξιδιώτες. Στις παραλίες της θα μπορέσεις να θαυμάσεις τα καταγάλανα νερά του νησιού, τα οποία συνοδεύονται από μία μοναδική θέα στη φύση. Φυσικά, μπορείς να εμπλουτίσεις το απογευματινό σου πρόγραμμα με περιηγήσεις.στη Χώρα του νησιού, στο Κάστρο της Φολέγανδρου, καθώς και με τις διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαίρι στα χωριά.

 

 
Ίος

Η Ίος είναι ο ιδανικός προορισμός, προκειμένου να βιώσεις στο έπακρο τη νυχτερινή ζωή των Κυκλάδων. Φυσικά, εκτός από τη διασκέδαση, το νησί φημίζεται για τις κρυστάλλινες παραλίες της, όπως εκείνες του Μυλοπότα, του Κάλαμου και της Ψάθης.

 

 
Σαντορίνη

Μοναδικές παραλίες, γευστικό φαγητό και ένα φημισμένο ηλιοβασίλεμα είναι.μόνο μερικά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νησί της Σαντορίνης. Θαύμασε τη θέα της Καλντέρας, εξερεύνησε τον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι και βούτηξε στις.μοναδικές παραλίες του νησιού, απολαμβάνοντας τα καταγάλανα νερά τους.

 

 

Θηρασία

Αν βρεθείς ποτέ στη Σαντορίνη, φρόντισε να προγραμματίσεις μία ημερήσια εκδρομή στη μικρότερη αδελφή της, τη Θηρασία.

 

Κυκλάδες

 

Σίκινος

Η Σίκινος είναι ένα από τα πιο ήρεμα νησιά στις Κυκλάδες. Φημισμένο για τη γαλήνια ατμόσφαιρά του, τα άγρια τοπία του,.αλλά και για τις πανέμορφες παραλίες του,.όπως αυτή του Άγιου Γεώργιου και της Μάλτας, το νησί θα σε “κατακτήσει” από την πρώτη κιόλας στιγμή.

 

 

Stay tuned, για να ανακαλύψεις τα Κουφονήσια!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada