Home / Good Life  / Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 2)

Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 2)

Κυκλάδες
Μετά την εξερεύνηση των δυτικών Κυκλάδων, ήρθε η στιγμή να μάθουμε τα πάντα για τα πολυσύχναστα νησιά στις ανατολικές Κυκλάδες, ανακαλύπτοντας κάθε πτυχή τους.

 

Οι ανατολικές Κυκλάδες αποτελούνται από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του συμπλέγματος, οι οποίοι μάς προσκαλούν στις πιο ξένοιαστες ελληνικές καλοκαιρινές διακοπές!

 

Πάρος

Ένα νησί που έχει αναδειχθεί μέσα από την απλότητά του. Η Πάρος θα σού επιτρέψει να αφεθείς στην ηρεμία της,.απολαμβάνοντας ελεύθερα τον ήλιο, τη θάλασσα και το καλοκαιρινό αεράκι.

Κυκλάδες

 

Η χώρα της Πάρου

Η Παροικία “κλείνει” μέσα της όλη τη μαγεία των Κυκλάδων, με τα ολόλευκα σπίτια της, την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της,.καθώς και με τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Είναι ο ιδανικός προορισμός για να απολαύσεις τη νυχτερινή ζωή της Πάρου,.αλλά και να βιώσεις στο έπακρο τη νησιώτικη αύρα της.

Κυκλάδες

 

Οι παραλίες

Μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες, που πρέπει να επισκεφτείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σου στο νησί,.είναι οι Κολυμπήθρες, μία σειρά από αμμώδεις κολπίσκους, που περιτριγυρίζονται από ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Ωστόσο, αν θέλεις να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στις Κυκλάδες, επισκέψου την παραλία Πούντα Kite, ιδανική για water sports!

Κυκλάδες

 

Εξερεύνησε τα χωριά της

Μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τις Λεύκες, οι οποίες θα σε εισάγουν στην παραδοσιακή ζωή του νησιού.

 
Αντίπαρος

Πολύ κοντά στο νησί της Πάρου βρίσκεται η Αντίπαρος, ένας ιδανικός προορισμός για να ξεφύγεις από την πολυτάραχη ζωή της πόλης.

 

Οι παραλίες

Για να ολοκληρώσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στην Αντίπαρο, φρόντισε να επισκεφτείς μερικές από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της, όπως τη Σωρό, τον Άγιο Σώστη και τη Λιβαδιά, οι οποίες θα σε μαγέψουν με τα καταγάλανα νερά τους.

Κυκλάδες

 

Must-see αξιοθέατα στην Αντίπαρο

Εκτός από τις πανέμορφες παραλίες της, φρόντισε να επισκεφτείς τη γραφική χώρα του νησιού,.καθώς και μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το Σπήλαιο της Αντιπάρου και το Βενετικό Κάστρο.

 
Νάξος

Ως το μεγαλύτερο νησί στις Κυκλάδες, η Νάξος είναι πρόθυμη να σού προσφέρει έναν πλούτο διαφορετικών εμπειριών, με θέα τη μοναδική κυκλαδίτικη ομορφιά της. Ξεκινώντας τις διακοπές σου στο νησί, επισκέψου τη Χώρα της Νάξου, με τη φημισμένη “Πορτάρα”, το Ενετικό Κάστρο, καθώς και με τα πανέμορφα αρχοντικά της.

 

Οι παραλίες

Μην παραλείψεις να επισκεφτείς τις παραλίες Άγιος Προκόπιος, Αγία Άννα, Πλάκα και Αλυκό, οι οποίες φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους και τα μαγευτικά φυσικά τοπία τους.

 

Must-do

Αν σκοπεύεις να μείνεις στο νησί της Νάξου πάνω από 4 ημέρες, τότε φρόντισε να κάνεις island hopping στις μικρές Κυκλάδες, ανακαλύπτοντας έτσι τα “κρυφά” διαμάντια του συμπλέγματος, τη Δονούσα, την Ηράκλεια, τα Κουφονήσια και τη Σχοινούσα.

 
Άνδρος

Η Άνδρος βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Αθήνα και είναι ένας από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές. Το νησί ξεχωρίσει για την αρχοντική του κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, αλλά και για τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία του.

 

Περιήγηση στη Χώρα της Άνδρου

Στη Χώρα της Άνδρου θα ανακαλύψεις υπέροχα νεοκλασικά κτίσματα, μαρμάρινους πεζόδρομους, ενώ τα γραφικά σοκάκια της πόλης θα σού χαρίσουν απλόχερα μία μοναδική και ατμοσφαιρική εμπειρία στο νησί.

Κυκλάδες

 

Οι παραλίες

Ο Ζόρκος, η Βιτάλι, η Άχλα και ο Φελλός είναι μόνο μερικές από τις εντυπωσιακές παραλίες που θα σε μαγέψουν από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

 

Must-do

Αν σκοπεύεις να επισκεφτείς την Άνδρο, τότε μην παραλείψεις να επισκεφτείς το χωριό Αποίκια, για να πιεις νερό από την πηγή Σάριζα, η οποία φημίζεται για τις ιαματικές της ιδιότητες.

 
Σύρος

Η Σύρος, γνωστή και ως η “μεγαλοαστή” των Κυκλάδων, είναι ένα νησί που φημίζεται για την αρχοντιά της. Οι υπέροχες ακτές της, καθώς και η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Ερμούπολης, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό,.που συνδυάζει τη κυκλαδίτικη ομορφιά, με την κοσμοπολίτικη ζωή.

 

Ερμούπολη

Στη Χώρα της Σύρου θα μυηθείς στην κοσμοπολίτικη ζωή του νησιού. Η Ερμούπολη διαθέτει αμέτρητες επιλογές νυχτερινής διασκέδασης στον παραλιακό δρόμο της.

 

Οι παραλίες

Ο Γαλησσάς, ο Αρμεός, οι Αγκαθωπές και το Δελφίνι είναι μόνο μερικές από τις παραλίες της Σύρου που πρέπει να επισκεφτείς στις διακοπές σου.

 

Θέατρο Απόλλων

Η Σύρος φημίζεται για τα ιστορικά της αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι και το Θέατρο Απόλλων, το οποίο σχεδιάστηκε το 1864 από Ιταλό αρχιτέκτονα, έχοντας ως πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου!

 
Τήνος

Μπορεί η Τήνος να είναι συνδεδεμένη με τον χριστιανισμό, ωστόσο είναι ένα νησί που παραμένει “ζωντανό” όλη τη χρονιά και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τη μαγεία των Κυκλάδων.

 

Οι παραλίες

Φυσικά, η Απηγανιά, η Κολυμπήθρα, τα Καλύβια και ο Άγιος Ρωμανός είναι μερικές από τις πιο αξιοθαύμαστες παραλίες της Τήνου.

Κυκλάδες

 

Must visit

Καθώς η Τήνος διαθέτει μία πλούσια ιστορία, φρόντισε να επισκεφτείς μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατά της, όπως ο ναός της Ευαγγελίστρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τήνου, καθώς και τη Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά.

Κυκλάδες

 
Μύκονος

Το νησί των ανέμων δεν είναι απλά ένας λαμπερός και κοσμοπολίτικος προορισμός. Εκτός από τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της Μυκόνου και τα πολυσύχναστα beach bars της, το νησί είναι ένας ιδανικός προορισμός για να γνωρίσεις την αστείρευτη ομορφιά των Κυκλάδων.

 

Η Μικρή Βενετία

Η Μικρή Βενετία της Μυκόνου κρύβει μέσα της μία ενδιαφέρουσα ιστορία, που σε συνδυασμό με τους Μύλους,.δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό, που αξίζει να επισκεφτείς.

 

Οι παραλίες

Αν θέλεις να βιώσεις τη χαλαρή πλευρά της Μυκόνου, φρόντισε να επισκεφτείς τις παραλίες Άγιος Στέφανος και Μεγάλη Άμμος. Φυσικά, μπορείς να επισκεφτείς και την Κάπαρη, στην οποία θα απολαύσεις ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Μυκόνου.

 
Δήλος

Εάν ταξιδέψεις στη Μύκονο, μην παραλείψεις να προγραμματίσεις μία σύντομη επίσκεψη στο.ακατοίκητο νησί της Δήλου, ένα από τα πιο ιερά νησιά της Αρχαίας Ελλάδας.

 

Stay tuned, για να ανακαλύψεις και τις νότιες Κυκλάδες!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada