Home / Family  / Καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιο: Τι θα πρέπει να προσέξεις

Καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιο: Τι θα πρέπει να προσέξεις

Διακοπές με το κατοικίδιο
Καθώς σιγά-σιγά οργανώνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, όσοι έχουμε κατοικίδια ερχόμαστε στο δίλημμα αν θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας τον τετράποδο φίλο μας.

 

Αυτή η απόφαση μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί παράγοντες, τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε, προτού οργανώσεις τις καλοκαιρινές διακοπές σου μαζί με το κατοικίδιό σου!

 

Λαμβάνουμε υπόψη τον προορισμό

Ο πρώτος και κυριότερος παράγοντας που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ο προορισμός και, κατά επέκταση, το μέσο μεταφοράς. Αν ο προορισμός είναι προσβάσιμος με αυτοκίνητο, τότε η μεταφορά του κατοικίδιου θα είναι ευκολότερη υπόθεση. Αν, πάλι, η μεταφορά σου προϋποθέτει αεροπλάνο ή πλοίο, πρέπει να προετοιμάσεις τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα του μικρού σου φίλου, όπως διαβατήριο και βιβλιάριο υγείας.

 

 
Αντιεμετικά χάπια

Με όποιο μέσο μεταφοράς και αν ταξιδέψεις, θα πρέπει να εξοπλιστείς με αντιεμετικά χάπια, που θα αποτρέψουν τυχόν δυσάρεστες “επιπλοκές”.

 

Προσοχή στα καταλύματα

Ένας ακόμα παράγοντας, προκείμενου να ταξιδέψεις παρέα με το κατοικίδιό σου, είναι το κατάλυμα που θα μείνετε. Φρόντισε να επικοινωνήσεις με τους υπεύθυνους της διαμονής, έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι το κατάλυμα δέχεται κατοικίδια.  Καλοκαιρινές διακοπές με το κατοικίδιο

 

 
Προσωπικότητα του κατοικιδίου

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείς αν το ταξίδι θα “δυσκολέψει” τον τετράποδο φίλο σου. Αν το κατοικίδιο σου είναι επιρρεπές σε άγχος ή ναυτία, μια μεγάλη βόλτα με αυτοκίνητο ή πτήση μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εκείνο. Είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν σου την άνεση και την ευημερία του τετράποδου φίλου σου,.όταν προγραμματίσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada