Home / Family  / Το μέλλον σας περιμένει!

Το μέλλον σας περιμένει!

επαγγέλματα μέλλον
Και μετά τις Πανελλήνιες, τι…; Η ερώτηση που όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν, καθορίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον.

 

Είναι βέβαιο πως, για πολλούς από εσάς, η επιλογή σχολής και άρα επαγγελματικής κατεύθυνσης αποτελεί μεγάλη πρόκληση – και είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθετε έτσι. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να επιλέγετε το μέλλον σας, τη στιγμή που ακόμα ανακαλύπτετε τα θέλω σας, τα πάθη σας, τους ίδιους τους εαυτούς σας.

 

Όπως επίσης βέβαιο είναι πως, για κάποιους από εσάς, αυτή η επιλογή είναι απολύτως ξεκάθαρη. Έχετε ήδη ανακαλύψει τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει και έχετε ονειρευτεί τους εαυτούς σας ως γιατρούς, εκπαιδευτικούς, Data analysts and so on…

 

Μέσα σε αυτά τα ερωτηματικά ή τις βεβαιότητες έχετε, φυσικά, να διαχειριστείτε και το άγχος για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων. “Θα πιάσω τα μόρια για τη σχολή που θέλω;” “Θα ανέβουν οι βάσεις;” “Πώς θα ετοιμάσω το μηχανογραφικό μου;” Όντως είναι πολλά τα ερωτηματικά και μεγάλη η αγωνία…

 

Ωστόσο, δε χρειάζεται να αγχώνεστε, γιατί το μέλλον σάς ανήκει!

 

Ασχέτως αποτελεσμάτων, υπάρχουν ειδικοί, που μπορούν να σας εγγυηθούν πως θα κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, όποια κι αν είναι αυτά. Και όχι μόνο… Μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε επιλογές που θα σας εξασφαλίσουν ένα σίγουρο επαγγελματικό μέλλον στην Ελλάδα του αύριο!

 

μέλλον

 

Θα αναρωτηθείτε, όμως, ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος;

 

Γενικά, ανά τον κόσμο, τα επαγγέλματα του μέλλοντος αφορούν κυρίως στους τομείς της τεχνολογίας, του business και της υγείας. Ωστόσο, μεγάλη αύξηση σημειώνουν και τα δημιουργικά επαγγέλματα, κυρίως ψηφιακής κατεύθυνσης. Πέρα από τα παραπάνω, όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν και κάποια άλλα επαγγέλματα με αυξανόμενη ζήτηση.

 

Για παράδειγμα, γνωρίζουμε όλοι καλά πως ο τουρισμός είναι η “βαριά βιομηχανία” της χώρας μας, οπότε μία ασφαλής επιλογή είναι τα τουριστικά επαγγέλματα. Μάλιστα, οι ειδικότητες εδώ φαντάζουν πραγματικά ατελείωτες! Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε τις Προϊστάμενος τμήματος F&B, Μετρ, Σεφ,.Οινοχόος, Ζαχαροπλάστης, Ξεναγός, Ειδικός γευσιγνωσίας οίνου, Ειδικός Λουτροθεραπείας / Θαλασσοθεραπείας,.Υπεύθυνος βιώσιμης λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και πολλές πολλές ακόμη. Ένας ακόμη κλάδος – σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, που παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας, είναι η ναυτιλία. Η ιδιαίτερη μορφολογία του ελληνικού εδάφους και οι άφθονοι φυσικοί πόροι που διαθέτει η χώρα (βλέπε ήλιος, νερό, άνεμος).έχουν οδηγήσει στη ραγδαία ανάπτυξη ενός ακόμη επαγγελματικού τομέα, αυτού της ενέργειας. Η αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας οδηγεί στη δημιουργία πράσινων επιχειρήσεων και, επομένως, σχετικών θέσεων εργασίας.

 

Όπως βλέπετε, λοιπόν, αν κάνετε προσεκτικά την έρευνά σας και υπολογίσετε τους ιδιαίτερους παράγοντες,.που έχουν να κάνουν με την οικονομία και τη γεωμορφολογία της χώρας,.θα οδηγηθείτε αρκετά εύκολα στην απάντηση που αναζητάτε.

 

Μείνετε συντονισμένοι και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά τις κορυφαίες ιδιωτικές σχολές,.που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε το επαγγελματικό σας μέλλον!

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin