Home / Fashion  / Η Simone Rocha σε μία αυθεντική και αντιδραστική συλλογή

Η Simone Rocha σε μία αυθεντική και αντιδραστική συλλογή

Στη London Fashion Week η Simone Rocha έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις. Χειροκροτήθηκε και έκανε μία ισχυρή φεμινιστική δήλωση.

 

Το πόσο meaningful ήταν η συλλογή της Simone Rocha γίνεται αρχικά αντιληπτό από την τοποθεσία του show. Η σχεδιάστρια επέλεξε το Old Bailey, την έδρα των ποινικών δικαστηρίων της Βρετανίας, ένα κτήριο ορόσημο λόγω του γυναικείου αγάλματος που βρίσκεται στον θόλο. Προσωποποιείται η Δικαιοσύνη και παρουσιάζεται με δεμένα μάτια κρατώντας μία ζυγαριά. Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει το δικό της φεμινιστικό μήνυμα αντίδρασης απέναντι σε όλα όσα αποφασίζονται και συμβαίνουν ενάντια στη γυναικεία φύση.

 

 

Χρησιμοποίησε υφάσματα και ενδύματα που άλλαζαν σχήματα ανάλογα τη διάθεση. Η Simone Rocha λατρεύει το τούλι και αποδείχτηκε και από αυτήν τη συλλογή. Αέρινα μπεζ, λευκά και ροζ στρώματα από τούλι και στεφάνια λουλουδιών ήρθαν σε αντίθεση με το army green, το aviator παντελόνι και τους έντονους κορσέδες. Κάποιος χαρακτήρισε τη συλλογή ιδανική για σύγχρονες πριγκίπισσες που μάχονται καθημερινά και ήταν, θα λέγαμε, το πιο εύστοχο σχόλιο για το show.

 

 

Τα τούλια στο κεφάλι έμοιαζαν με αναφορές στον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Για τη σχεδιάστρια δεν ήταν, όμως, μία προσθήκη τελευταίας στιγμής που ακολουθεί τα γεγονότα. Αποτέλεσε ένας τρόπος της ίδιας να επανασυνδεθεί με τον επαναστατικό της χαρακτήρα ως φοιτήτρια και την αγάπη της για την ιστορία και τις παραδόσεις. Οι άνδρες στη συλλογή της φόρεσαν και αυτοί τούλι. Μία αίσθηση σκληρότητας έρεε στα γυναικεία ρούχα και μία κομψή και όμορφη αρρενωπότητα στα ανδρικά. Αυτό το crossover των δύο κόσμων είναι ότι χρειαζόμαστε πραγματικά.

 

 

www.simonerocha.com

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.