Home / Fashion  / Η Haute Couture συλλογή της Chanel μάς μετέφερε στον εντυπωσιακό κόσμο του μπαλέτου

Η Haute Couture συλλογή της Chanel μάς μετέφερε στον εντυπωσιακό κόσμο του μπαλέτου

Η Haute Couture
Η Haute Couture συλλογή της Chanel μετέφερε τους καλεσμένους της στον εντυπωσιακό κόσμο του μπαλέτου, αναδεικνύοντας τη σημασία της έκφρασης και της ελευθερίας.

 

Περίπου έναν αιώνα πριν, η Gabrielle Chanel ανέλαβε να σχεδιάσει τα κοστούμια για την παράσταση “Le Train Bleu”,.ενώνοντας τις δυνάμεις της με λαμπρούς ανθρώπους, όπως ο Pablo Picasso και ο Jean Cocteau. Σήμερα, η Virginie Viard ακολουθεί τα βήματα της Gabrielle, δημιουργώντας τη δική της συλλογή Υψηλής Ραπτικής, εμπνευσμένη από τον κλασικό χορό. Για τη διεξαγωγή του show, η Viard συνεργάστηκε με τον Kendrick Lamar,.τον σκηνοθέτη Dave Free, αλλά και τον Mike Carson, οι οποίοι επιμελήθηκαν το σκηνικό του σετ, αλλά και την ταινία μικρού μήκους, που προηγήθηκε του show.  Η Haute Couture

 

Η Haute Couture

 

Το show της Chanel άνοιξε την αυλαία του με την παρουσίαση μίας μικρούς μήκους ταινίας.– με τίτλο “The Button” – με πρωταγωνίστριες τη Naomi Cambell και τη Margaret Qualley. Ενώ η ταινία έπαιζε στις οθόνες του Grand Palais Éphémère, ένα μεγάλο κουμπί “έπεφτε”.από την οροφή του κτιρίου, συνοδεύοντας την Margaret Qualley στο επίσημο άνοιγμα του show.

 

 

Για τη φετινή Haute Couture συλλογή, ο γαλλικός οίκος διαπραγματεύτηκε με το ζήτημα της ομορφιάς μέσα.στην ατέλεια του χρόνου, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία που έχει το κουμπί στη μόδα. Κυρίαρχα χρώματα στη συλλογή ήταν τα παστέλ, τα οποία λειτούργησαν ως φόρος τιμής στον Karl Lagerfeld,.ενώ στη συνέχεια η συλλογή κλιμακώθηκε από πιο bold χρωματισμούς όπως το μαύρο, αλλά και έντονα prints.

 

 

 

Δείτε το εντυπωσιακό show! Η Haute Couture

 

 

 

www.chanel.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada