Home / Family  / Η Finos Film γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!

Η Finos Film γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!

Finos Film
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η Finos Film δημοσίευσε ένα βίντεο με σκηνές στις οποίες εμφανίζονται οι πρωταγωνιστές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου παρέα με τετράποδους φίλους.

 

Αγαπημένοι σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Ρίζος, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο Κώστας Βουτσάς και η Γεωργία Βασιλειάδου εμφανίζονται στο βίντεο-αφιέρωμα της Finos Film. Ωστόσο, για αυτήν τη φορά οι αείμνηστοι ηθοποιοί παραχωρούν την πρωταγωνιστική θέση τους σε κάθε ζωάκι που γιορτάζει σήμερα!

 

Ανάμεσα στις ταινίες που βλέπουμε στο βίντεο είναι: «Η Λίζα και η Άλλη», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση»,.«Ο Θησαυρός του Μακαρίτη», «Κορίτσια για Φίλημα», «Η Κυρά μας η Μαμή», «Νύχτα Γάμου», «Οι Κυρίες της Αυλής», «Τα Δύο Πόδια σε ένα Παπούτσι», «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα»,.«Ένας Ξένοιαστος Παλαβιάρης», «Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια», «Το Δόλωμα», «Ο Μάγκας με το Τρίκυκλο» και «Η Αλίκη Δικτάτωρ».

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931, με αφορμή ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία. Ήταν ένας τρόπος να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Έκτοτε, η 4η Οκτωβρίου-η οποία συμπίπτει και με τον εορτασμό.της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος-καθιερώθηκε.ως μία ημέρα αφιερωμένη σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada