Home / Good Life  / Η Σίφνος υποδέχεται ξανά το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας!

Η Σίφνος υποδέχεται ξανά το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας!

Το μοναδικό Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας έρχεται για ακόμα μία χρονιά στον Αρτεμώνα της Σίφνου, γεμάτο γεύσεις και εκπλήξεις!

 

Κάθε Σεπτέβρη γιορτάζεται η κυκλαδική κουζίνα σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά της χώρας μας. Στον Αρτεμώνα της Σίφνου φιλοξενείται το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”. Πρόκειται για ένα festival θεσμό που διαρκεί τρεις μέρες, 14, 15 και 16 Σεπτέβρη και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο. Γεύσεις από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ταξιδεύουν και ανταμώνουν στη Σίφνο! Κάθε μαγικός καλοκαιρινός προορισμός παρουσιάζει τη δική του γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες πρόκειται να παρουσιάσουν στην πλατεία του νησιού τις συνταγές του τόπου τους, με χιλιάδες επισκέπτες να μπορούν να τις δοκιμάσουν.

Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας έχει φροντίσει και για τους μικρούς chefs! Σε μία άλλη γωνία του νησιού παιδιά ηλικίας έξι έως 12 ετών, τα “Τσελεμεντάκια”, φορούν ποδιές και σκούφους και συμμετέχουν σε μαγειρικά παιχνίδια και διαγωνισμούς. Στο τέλος κάθε ημέρας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα από μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις!

Θα υπάρχουν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις που θα κάνουν το φεστιβάλ ακόμα πιο ξεχωριστό! Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά έθιμα και τέχνες, όπως αγγειοπλαστική, ψαθοπλεκτική και τέλεση παραδοσιακού γάμου. Ένα μικρό παζάρι θα στηθεί σε ένα από τα γραφικά στενά του Αρτεμώνα. Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, καθώς και μαγειρέματα δίπλα στη θάλασσα θα ολοκληρώσουν αυτό το φανταστικό αντάμωμα κυκλαδικών γεύσεων!

 

Φωτογραφίες: www.sifnos.gr

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.