Home / Good Life  / Art & Culture  / Η “Δωδέκατη Νύχτα” του Σαίξπηρ αποχαιρετά το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!

Η “Δωδέκατη Νύχτα” του Σαίξπηρ αποχαιρετά το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη!

Δωδέκατη Νύχτα
Μέσα στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023, η “Δωδέκατη Νύχτα” του Σαίξπηρ επιστρέφει στο Ανοιχτό Δημοτικό θέατρο Κήπου, στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, αποχαιρετώντας με τον πιο κωμικό τρόπο το καλοκαίρι!

 

Η θεατρική παράσταση “Δωδέκατη Νύχτα” είναι μία ξεκαρδιστική κωμωδία ανεκπλήρωτου έρωτα, η οποία θεωρείται ότι γράφτηκε κατά τις αρχές του 1600, πριν από την τραγωδία του Άμλετ.

 

Η υπόθεση

Δύο δίδυμα αδέλφια, η Βιόλα και ο Σεμπάστιαν, κατορθώνουν να επιβιώσουν.μετά από ένα ναυάγιο και αναγκάζονται να ζήσουν στην ίδια παράξενη χώρα, χωρίς να ξέρει ο ένας αν η άλλη είναι ζωντανή. Οι διαρκείς παρεξηγήσεις, λόγω της απόλυτης ομοιότητας των δύο αδελφών,.καθιστούν το διασκεδαστικό αυτό έργο ως μία μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Σαίξπηρ.

 

Η Βιόλα είναι ναυαγός στην ακτή της Ιλλυρίας και βγαίνει στην ξηρά με τη βοήθεια ενός Καπετάνιου. Έχει χάσει κάθε επαφή με το δίδυμο αδελφό της, Σεμπάστιαν, για τον οποίον πιστεύει ότι έχει πνιγεί και με τη βοήθεια του Καπετάνιου μεταμφιέζεται σε έναν νεαρό άνδρα υπό το όνομα Σεζάριο,.και εισέρχεται στην υπηρεσία του Δούκα Ορσίνο. Εν τω μεταξύ, ο δίδυμος αδελφός της Βιόλα, ο Σεμπάστιαν, έχει διασωθεί από τον Αντόνιο,.έναν άλλο καπετάνιο, που προηγουμένως πολεμούσε ενάντια στον Ορσίνο.

 

Συντελεστές:
  • Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
  • Παίζουν:Γιώργος Κιμούλης, Σοφία Βογιατζάκη, ‘Αννα Μονογιού, Λίλη Τσεζματζόγλου, Σταύρος Καραγιάννης, Χρήστος Μουστάκας, Άρης Τρουπάκης, Γιώργος Ζιόβας, Κώστας Κοράκης, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Γιώργος Τσουρουνάκης
  • Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
  • Σκηνικά: Φαίη Παπαδοπούλου
  • Κοστούμια: Μαρία Νικολαΐδου
  • Φωτισμοί: Θανάσης Ντέμκο
  • Τους στίχους και τη Μουσική της παράστασης υπογράφει ο Διονύσης Τσακνής.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια εδώ.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada