Home / Lifestyle  / Η Σίσσυ Τουμάση στους επίλεκτους της Berlinale 2024!

Η Σίσσυ Τουμάση στους επίλεκτους της Berlinale 2024!

Η Σίσσυ Τουμάση επιλέχθηκε ανάμεσα σε 3.832 καλλιτέχνες από 131 χώρες στη φετινή Berlinale για τα Ταλέντα του 2024.

Μια σημαντική διάκριση έλαβε η ηθοποιός Σίσσυ Τουμάση, αφού επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψήφιους καλλιτέχνες γιανα συμμετάσχει στο ετήσιο τμήμα της Berlinale, “Berlinale Talents”, μία πλατφόρμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Βερολίνου, που φιλοξενεί ταλαντούχους δημιουργούς από όλον τον κόσμο.

 

 

Οι επιλεχθέντες ανάλογα με τον τομέα που δραστηριοποιούνται εντάσσονται στην αντίστοιχη ομάδα και η Σίσσυ Τουμάση.είναι μέλος του Acting Studio του Φεστιβάλ. Εκεί, οι ηθοποιοί που φιλοξενούνται έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν και να εξελιχθούν καλλιτεχνικά,.παρακολουθώντας καθημερινά masterclasses και workshops πάνω στην υποκρική τέχνη του κινηματογράφου, με αναγνωρισμένους μέντορες του σύγχρονου σινεμά. 

 

 

Με  φετινό θέμα “Common Tongues – Speaking Out in the Language of Cinema”, η Berlinale Talents αποτελεί παράδειγμα για την ποικιλομορφία πάνω στη δημιουργία ταινιών.και την ενότητα μεταξύ όλων εκείνων που αγαπούν τον κινηματογράφο και που υποστηρίζουν την ανοιχτή ανταλλαγή και την ελευθερία στην τέχνη.

 

Το πρόγραμμα που αποτελείται από 14 μεγάλες δημόσιες ομιλίες και αμέτρητες άλλες εκδηλώσεις για τα 202 προσκεκλημένα ταλέντα.καλύπτει το συνηθισμένο ευρύ φάσμα κινηματογραφικών κλάδων και καλείται, σύμφωνα με τη φετινή εστίαση στη γλώσσα και την κατανόηση, να συζητήσει με τους διεθνούς φήμης καλεσμένους. 

 

 

Ποια είναι η Σίσσυ Τουμάση;

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μουσικές, παρακολουθώντας ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Ήταν από τα παιδιά που δεν είχαν αποφασίσει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν,.θεωρώντας παράλογη μια τόσο σημαντική επιλογή σε τόσο μικρή ηλικία. 

 

Έδωσε  Πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασε στα ΤΕΙ, στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, μα το μεράκι της ήταν πάντα η υποκριτική. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 2018 ήταν υποψήφια για το θεατρικό βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”.για την καλύτερη ερμηνεία γυναίκας ηθοποιού, για το ρόλο της Χέντβιγκ, στην παράσταση “Η Αγριόπαπια”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία.

 

Το 2019, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Δράμας,. για την ταινία “Το βάρος της θάλασσας” σε σκηνοθεσία Κωστή Αλεβίζου, ενώ την έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε πολλές ακόμα σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, όπως “Το ευχαριστημένο”, “Ο Βυσσινόκηπος”, “This is not Romeo and Juliet” κ.ά.

 

 

 

Φέτος, την απολαμβάνουμε ως Φιλιώ Στασινοπούλου στην τηλεοπτική σειρά “Το προξενιό της Ιουλίας”, στον ρόλο της μεγάλης κόρης του διοικητή της Χωροφυλακής Λάρισας, Κωστή Στασινόπουλου. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τη μοίρα της γυναίκας, που κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για τη ζωή της. Έτσι, κι αλλιώς την ηθοποιό απασχολούν θέματα όπως η γυναικεία ενδυνάμωση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία υπερασπίζεται με σθένος. 

 

 

Η Σίσσυ Τουμάση έχει ήδη ξεκινήσει με τα πιο πολύτιμα “εφόδια” και αναμένουμε να δούμε από εκείνη πολλές ακόμα διακρίσεις!

 

www.berlinale.de

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath