Home / Good Life  / Art & Culture  / Η πρωτότυπη παράσταση Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Η πρωτότυπη παράσταση Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί
‘Ενα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό δρώμενο με θέμα το χορό καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη. Το project Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί μύθοι έρχεται για δύο παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία!

 

Με βλέμμα στραμμένο στη γυναίκα, στην τέχνη του σύγχρονου χορού και στο έργο της σπουδαίας Αμερικανίδας χορογράφου, δημιουργήθηκε η παράσταση/δρώμενο “Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι”. Μετά τις εξαιρετικά πετυχημένες παρουσιάσεις στην Αθήνα, ήρθε η στιγμή το project να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη. Έρχεται για δύο παραστάσεις-22 και 23 Σεπτεμβρίου- στο Θέατρο Αυλαία, παρουσιάζοντας στο κοινό αποσπάσματα από τα έργα της Γκράχαμ, βασισμένα στην αρχαία Ελληνική μυθολογία. 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης “Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί Μύθοι”, ο χοροός εναλάσσεται με την ομιλία. Η Dr. Νίνα Παπαθανοσοπούλου, Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο College Year in Athens, δημιούργησε μία επιμορφωτική ομιλία που αναδεικνεύει την κληρονομιά της Ελλάδας και της Αμερικής, καθώς και την επιρροή του αρχαίου πολιτισμού. Παράλληλα, οι ομιλίες εστιάζουν και στην τεχνική, το όραμα και το κινητικό λεξιλόγιο της χορογράφου.  Ελληνίδες επαγγελματίες χορεύτριες παρουσιάζουν συνθέσεις και ερμηνεύουν αποσπάσματά της. Η Πένυ Διαμαντοπούλου- Καθηγήτρια τεχνικής και ρεπερτορίου Γκράχαμ– χορογραφεί, διδάσκει και σκηνοθετεί. 

Μάρθα Γκράχαμ & Ελληνικοί

Εισιτήρια θα βρείτε στο www.ticketservices.gr

Η παράσταση συστήνεται για ηλικίες 8 ετών και άνω και έχει διάρκεια 70 λεπτών χωρίς διάλειμμα.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαμαλούκος, Πάτροκλος Σκαφίδας, Γιάννης Βαβίτσας και Πάνος Ταντής

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.