Home / Good Life  / Art & Culture  / Η ομάδα miss dialetic παρουσιάζει την έκθεση Συμβιωτικά!

Η ομάδα miss dialetic παρουσιάζει την έκθεση Συμβιωτικά!

miss dialetic
Από τις 12 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα είναι ανοιχτή για το κοινό η έκθεση της ομάδας miss dialetic, με τίτλο Συμβιωτικά.

 

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης προχώρησε σε διαδικασία ανοιχτής πρόκλησης για την υποβολή προτάσεων επιμέλειας ομαδικής έκθεσης. Η ομάδα που κατάφερε να επιλεχθεί είναι η miss dialetic, η οποία θα παρουσιάσει την έκθεση της Συμβιωτικά, από τις 12 Οκτωβρίου, ως μέρος του προγράμματος περιοδικών εκθέσεων και δράσεων του ΕΜΣΤ για το φθινόπωρο του 2023. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αφήγημα για τη συνύπαρξη,. Εστιάζει στη διαδικασία επικοινωνίας, μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές θηλυκοτήτων στην τέχνη. Ορίζει τον νοηματικό πυρήνα του project, το οποίο αποτελείται από μία ομαδική έκθεση, πλαισιωμένη από ένα ευρύ πρόγραμμα δημόσιων δράσεων.

Η έκθεση Συμβιωτικά παρουσιάζει τα έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελληνίδων εικαστικών, της Μαρίας Βαρελά, της Χρυσάνθης. Κουμιανάκη, της Καρολίνας Κρασούλη και της Χριστίνας Μήτρεντσε, καθώς και της καλλιτεχνικής ομάδας Phantom Investigations. Περιλαμβάνονται εργαστήρια/ εκπαιδευτικά προγράμματα, performance και μία εκτελεστική διάλεξη. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει μόνο έναν μεταβαλλόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα και περιεχόμενο στην έκθεση. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αλληλεπιδράσει και να επικοινωνήσει με το κοινό.

 

Η χρήση του κάναβου / πλέγματος, ως δομικού συστατικού του έργου των εικαστικών της έκθεσης, λειτουργεί ενοποιητικά. Έτσι, ορίζει έναν κυριολεκτικό, ή ακόμα και νοητό, χώρο. Μέσα σε αυτόν οι έννοιες της ισορροπίας, της σειραϊκότητας, της επανάληψης, της αλληλουχίας. και της, εν δυνάμει, απελευθέρωσης και επέκτασης στον πραγματικό και στον δημόσιο χώρο, επιβάλλονται δυναμικά.

Δίνοντας έμφαση στη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσα από θραυσματικές εικόνες και κώδικες, με ένα εκτεταμένο φάσμα καλλιτεχνικών μέσων, τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση Συμβιωτικά, δημιουργούν χώρο και ρυθμό, γίνονται ποιητικές χειρονομίες και στοχασμοί για τη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και για την ίδια την ιστορία της τέχνης και υφαίνουν το δικό τους αφήγημα για τις θηλυκότητες στην τέχνη, «σ’ ένα δικό τους δωμάτιο» (Βιρτζίνια Γουλφ).

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.