Home / Lifestyle  / Η ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή επιστρέφει!

Η ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή επιστρέφει!

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά. Ταξιδεύουμε στη Βόρεια Εύβοια για να λάβουμε μέρος στην ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή του κόσμου!

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά, από τις 1 έως τις 3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν σε μοναδικές διαδρομές ανοιχτής θαλάσσης στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Πρόκειται για την ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή, η οποία σας περιμένει να την ανακαλύψετε! Η διοργάνωση κατάφερε να διακριθεί με 3 βραβεία και να βρεθεί στην κορυφή του σπουδαιότερου θεσμού, τα Tourism Awards 2022.

 

ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή

Eικόνα από τους κολυμβητικούς αγώνες στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού (photo by Elias Lefas @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

 

Το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 θα διεξαχθεί η αυθεντική διαδρομή των 14,5 χλμ., «Σκυλλίας & Ύδνα». Αυτή παρέχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους συμμετέχοντες να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ. Να κολυμπήσουν, δηλαδή, στην ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή! Οι αθλητές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, των πρώτων, δηλαδή, κολυμβητών υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο. Παράλληλα, θα έχουντ ην ευκαιρία να κολυμπήσουν πλάι σε κορυφαία ονόματα του αθλήματος. Βίκυ Κουβέλη, Σοφία Ψιλόλιγνου και Γιάννης Κωτσιόπουλος είναι μερικοί από τους σπουδαίους κολυμβητές που θα δώσουν το παρών.

 

Εναέρια λήψη από την κολύμβηση στα στενά του Αρτεμισίου (photo by Dimitris Andritsos Photography @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις εντυπωσιακές διαδρομές εδώ.

Η πιστοποιημένη και έμπειρη South Evian Gulf team θα προσφέρει τη δυνατότητα μαθήματος στις βασικές τεχνικές του καγιάκ ανοικτής θαλάσσης. Εξοικείωση με τα σκάφη στη στεριά και κατόπιν κωπηλασία στα στενά του Αρτεμισίου. Στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης θα πραγματοποιηθεί, επίσης, έκθεση τοπικών προϊόντων διατροφής και γευσιγνωσία σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας «Εύβοια Επιχειρείν».

 

ιστορικότερη κολυμβητική διαδρομή

Εικόνα από τους κολυμβητικούς αγώνες στο Πευκί του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού (photo by Elias Lefas @ Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης)

 

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης συνεργάζεται ήδη με ξενοδοχεία της περιοχής. Στόχος του η τόνωση της Βόρειας Εύβοιας και η ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκομένων.

 

www.authenticmarathonswim.com

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.