Home / Good Life  / Art & Culture  / Η ζωή του Rudolf Nureyev “ζωντανεύει” στον Ελληνικό Κόσμο

Η ζωή του Rudolf Nureyev “ζωντανεύει” στον Ελληνικό Κόσμο

Rudolf Nureyev
Η παράσταση για τη ζωή του Rudolf Nureyev “Άλμα προς την Ελευθερία”, του σπουδαιότερου χορευτή του 20ου αιώνα, έρχεται στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. 

 

Η παράσταση “φαινόμενο” για τη ζωή του Rudolf Nureyev, με πάνω από ένα εκατομμύριο.θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στην Αθήνα, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής της περιοδείας! Στην παράσταση συμμετέχουν κορυφαίοι σολίστ από το Μπαλέτο Μαριίνσκι,.το Κρατικό Μπαλέτο της Βιέννης και το Εθνικό Μπαλέτο της Ουγγαρίας.

 
Ποιος ήταν ο Rudolf Nureyev;

Rudolf Nureyev: ένας εκπληκτικός χορευτής, αυτοεξόριστος από την ΕΣΣΔ, μία έντονη προσωπικότητα. Αυτά είναι μόνο λίγα στοιχεία της ζωής ενός εκ των κορυφαίων χορευτών που έλαμψε διεθνώς, στις μεγάλες σκηνές του κλασικού μπαλέτου. Η ζωή του ήταν πολυτάραχη,.σχεδόν κινηματογραφική, με το πηγαίο ταλέντο του να τον οδηγεί γρήγορα στην κορυφή και την καταξίωση.

 

 

Συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του έργου είναι ο Σεργκέι Γιανκόφσκι, ο οποίος αποδίδει τον ρόλο του Νουρέγιεφ τόσο πιστά και ρεαλιστικά,.που όταν ολοκληρώνεται η παράσταση ο θεατής επιθυμεί να την ξαναδεί,.καθώς εμπνέει και ισχυροποιεί την πίστη και τη θέληση για ζωή.

 

Η παράσταση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, με τα περιστατικά της ζωής του Nureyev που περιγράφονται να βασίζονται σε σημειώσεις του ίδιου, βιβλία και ζωντανές διηγήσεις των φίλων και συναδέλφων του.

 

 

 

Ημερομηνίες: Δεύτερα 19/2 & Τρίτη 20/2 στις 20:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια: more.com

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada