Home / Beauty  / Η ανθοθεραπεία ευεργετεί το σώμα μας

Η ανθοθεραπεία ευεργετεί το σώμα μας

ανθοθεραπεία

Έχετε σκεφτεί τις θεραπευτικές ιδιότητες που μπορεί να έχουν τα λουλούδια; Η ανθοθεραπεία προσφέρει σωματική, αλλά και ψυχική ευεξία.

 

Η ανθοθεραπεία αποτελεί μία μορφή εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην ιδέα ότι τα λουλούδια έχουν μία θεραπευτική ενέργεια. Χρησιμοποιούνται αποστάγματα λουλουδιών, τα οποία είναι εμποτισμένα με ενέργεια. Σύμφωνα με τον Βρετανό γιατρό, Edward Bach, η ενέργεια των λουλουδιών μπορεί να εξισορροπήσει τα συναισθήματά μας.

 

Πολλοί συγχέουν τα αποστάγματα λουλουδιών με τα αιθέρια έλαια. Τα πρώτα γίνονται με βύθιση των λουλουδιών σε φυσικό νερό πηγής, το οποίο βράζεται ή τοποθετείται στον ήλιο. Το νερό φιλτράρεται και συντηρείται με κονιάκ. Η τελική ουσία δεν περιέχει μέρος του λουλουδιού. Από την άλλη πλευρά, τα αιθέρια έλαια είναι συμπυκνωμένα υγρά φυτικών ενώσεων. είναι συμπυκνωμένα υγρά φυτικών ενώσεων.

Μπορείτε να εφαρμόσετε την ανθοθεραπεία στο δέρμα σας! Επιλέξτε κρέμες σώματος που παρασκευάζονται από αποστάγματα ή άλατα μπάνιου από λουλούδια! Ποια είναι, όμως, τα οφέλη τους, σύμφωνα με έρευνες; Πέρα από την παροχή πλούσιας ενυδάτωσης στο δέρμα, ανακουφίζουν από πόνους ή από μουδιάσματα και το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθούν πολύ στην αντιμετώπιση του άγχους. Γι αυτό επιλέξτε τέτοιου είδους ενυδατικές κρέμες ή body lotions και γεμίστε με λουλούδια το μπάνιο σας, για να αφεθείτε σε όσα προσφέρουν!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.