Home / Good Life  / Art & Culture  / Η έκθεση “Blast from the Past” υμνεί την ελληνική αρχαιότητα

Η έκθεση “Blast from the Past” υμνεί την ελληνική αρχαιότητα

Blast from the Past
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση “Blast from the Past”, η οποία υμνεί την ελληνική αρχαιότητα ως μούσα της σύγχρονης τέχνης.

 

Η έκθεση “Blast from the Past” έρχεται στον εκθεσιακό χώρο των Kalfayan Galleries, στην Αθήνα, με σκοπό να αναδείξει το αποτύπωμα της ελληνικής αρχαιότητας στη σύγχρονη τέχνη. Παρουσιάζει διάφορες πτυχές της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς, ως διαχρονική πηγή έμπνευσης. Τα έργα, που φιλοξενούνται στην έκθεση, διερευνούν τη γοητεία που ασκούν η αρχαία τέχνη, η μυθολογία, η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η λογοτεχνία στους εκπροσώπους του μοντερνισμού, καθώς και στους σύγχρονους καλλιτέχνες.

 

Christoph Keller Archaeology Plant Series (1-4), 2014 Pigment print on photo rag Olympeion, 58.7 x 47.5 x 3 cm

 

Τα έργα της έκθεσης αποτυπώνουν ένα αμάλγαμα αφηγήσεων, που εκφράζουν την πολυεπίπεδη διασύνδεση μεταξύ αρχαίου και σύγχρονου εικαστικού πολιτισμού. Ο επισκέπτης αναγνωρίζει, σε ορισμένες περιπτώσεις,.αμέσως τις αναφορές σε εμβληματικά αρχιτεκτονικά μνημεία και έργα τέχνης της αρχαιότητας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι υφολογικές ή ιστορικές αναφορές είναι πιο έμμεσες,.μεταφρασμένες μέσα από το προσωπικό εικαστικό ιδίωμα του καλλιτέχνη, ενώ, ταυτόχρονα, παρουσιάζονται έργα,.τα οποία αναφέρονται στο κλασικό ιδεώδες της τελειότητας. 

 

Edward Steichen Isadora Duncan at the Parthenon, Athens, 1920 gelatin silver print, printed later 34.3 x 23.5 cm

 

Η “Blast from the Past” παρουσιάζει διεθνούς φήμης καλλιτέχνες,.τα έργα των οποίων έρχονται σε διάλογο με εκείνα ανερχόμενων δημιουργών. Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του διαχρονικού και επιδραστικού ρόλου της ελληνικής αρχαιότητας, ως μούσα των εικαστικών καλλιτεχνών.

 

Nikos Engonopoulos (1907-1985) Theseus and the Minotaur, 1961 oil on canvas 73 x 60 cm

 
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των:
Ελένης Βερναδάκη, Lynda Benglis, Christo, Νίκου Εγγονόπουλου, Βλάση Κανιάρη, Christoph Keller, Καρολίνας Κρασούλη, Μαρίας Λοϊζίδου, Brice Marden, Ράνιας Μπέλλου, Δημήτρη Νεβεσκιώτη, Nellys, Edward Steichen, Αλέκου Φασιανού και Γιανούλη Χαλεπά.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 18.00-21.00, στον εκθεσιακό χώρο των Kalfayan Galleries στην Αθήνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Μαρτίου 2023.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Nelly’s Nikolska

 

www.kalfayangalleries.com

Fb: @kalfayangalleries

Ig: @kalfayangalleries

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada