Home / Good Life  / Το Gastronomy Lab έρχεται στη HORECA 2023

Το Gastronomy Lab έρχεται στη HORECA 2023

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το Gastronomy Lab στη HORECA 2023 στο Metropolitan Expo από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Η HORECA 2023 σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη και την Gastronomy Essentials.παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το γαστρονομικό event Gastronomy Lab.

 

Από τις 10 έως και τις 13 Φεβρουαρίου το ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage του Gastronomy Lab στο Hall 4 θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας,.παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως, σήμερα.

 

 
Η εγχώρια και διεθνής γαστρονομία στη HORECA 2023

Σπουδαία ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας γαστρονομίας, όπως ο Luc Debove από την Λυών (MOF Glacier και Δ/ντης της Ecole Nationale Superieure de Patisserie),.ο Chef Zubin D’Souza από το Νέο Δελχί,.αλλά και ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet.

 

Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της ιταλικής πίτσας από τη Νάπολη, οι Luciano Sorbillo και Vito Monaco,.θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας.και να μιλήσουν για την ιστορία της.

 

 

Φυσικά, το δυναμικό “παρών” θα δώσουν και σπουδαίοι Έλληνες Chef, αλλά και Pastry Chefs & Bakery Chefs, που θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες.εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, όπως οι Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας,.Γρηγόρης Χέλμης,.Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος κ.ά.

 

 

Επιπλέον, ένα Master class on stage, θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο “Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία”,.όπου θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες και καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως: Στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, Το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο Paradiso, Design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ, Καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα.

 

Τέλος, στην φετινή HORECA θα βραβευτούν και τα εστιατόρια “Cantina”.από τη Σίφνο, “Peskesi” από το Ηράκλειο Κρήτης,.“Mαραθιά” από την Τήνο και “Soil” από την Αθήνα,.για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και τη zero waste φιλοσοφία τους.

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Gastronomy Lab εδώ.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath