Home / Beauty  / Ευαίσθητο δέρμα; Δείτε πώς θα το φροντίσετε!

Ευαίσθητο δέρμα; Δείτε πώς θα το φροντίσετε!

Ευαίσθητο δέρμα

Μπορεί να έχουμε ευαίσθητο δέρμα όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα! Ανακαλύψτε με ποιους τρόπους θα το φροντίσετε σωστά!

Με τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής που έχουμε, αλλά και με τους επιβλαβείς εξωτερικούς παράγοντες, είναι αναμενόμενο η πλειοψηφία των γυναικών να έχει ευαίσθητη επιδερμίδα. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι να έχουμε ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπο, αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο σώμα μας. Το κρύο, ο ήλιος, η τριβή με τα ρούχα και η λανθασμένη φροντίδα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς. Μπορεί να δίνουμε περισσότερη έμφαση στην περιποίηση του προσώπου μας, αλλά η φετινή χρονιά μάς υπενθυμίζει ότι το body care πρέπει να έχει και αυτό πρωταρχικό ρόλο.

 

Αν, λοιπόν, το σώμα σας παρουσιάζει ερεθισμούς, κοκκινίλες, πιο υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία τότε έχετε ευαίσθητο δέρμα, τον τύπο που μπορεί να αντιδράσει και πιο εύκολα στα beauty products. Υπάρχουν τρόποι να το φροντίσετε σωστά; Τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε είναι το πιο σημαντικό! Πρέπει να είναι δερματολογικά ελεγμένα, κατάλληλα για ευαίσθητη επιδερμίδα και χωρίς χρωστικά, οινόπνευμα και αρώματα. Συστατικά όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό θα θρέψουν το δέρμα.

 

Να δίνετε μεγάλη βάση στην πλούσια ενυδάτωση και στο σωστό αντηλιακό. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα ειδικό, για τον τύπο της επιδερμίδας σας, body lotion. Η απολέπιση πρέπει να γίνεται μία φορά την εβδομάδα με πολύ ήπια απολεπιστικά προϊόντα. Για το μπάνιο επιλέξτε αφρόλουτρο που θα αναζωογονήσει και θα θρέψει. Στη συνέχεια σκουπίστε το σώμα σας με ήπιες κινήσεις. Μην ξεχνάτε ότι η επίσκεψη στο δερματολόγο είναι και αυτή must!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.