Home / Good Life  / Εκεί γυρίστηκαν οι top χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Εκεί γυρίστηκαν οι top χριστουγεννιάτικες ταινίες!

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί πού διαδραματίζονται όλα αυτά που βλέπεις στις top χριστουγεννιάτικες ταινίες; Ήρθε η ώρα να το μάθεις!

Τις λατρεύουμε και τις βλέπουμε στο repeat και αυτά τα Χριστούγεννα! Οι top αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες διαδραματίζονται σε όμορφους προορισμούς και γιορτινά τοπία. 

 

Αν αναρωτήθηκες κι εσύ πού ακριβώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι πρωταγωνιστές τους, έφτρασε η ώρα να το μάθεις και… γιατί όχι, να επισκεφθείς τους συγκεκριμένους προορισμούς!

 

Πάμε να δούμε πού εκτυλίσσονται μερικές από τις δικές μας αγαπημένες:

 

“The Holiday”: Surrey, Aγγλία

To αγαπημένο romcom του 2006 ήταν και θα είναι σταθερή αξία στη λίστα με τις πιο αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Κάθε φορά που αντικρίζουμε στην οθόνη το υπέροχο, γραφικό cottage στο οποίο έρχεται να περάσει τις γιορτές η Amanda (Cameron Diaz) μετά από ανταλλαγή με την Kate Winslet, βγαίνει ένας μικρός αναστεναγμός… Τα γυρίσματα έγιναν στο αναμφισβήτητα γραφικό χωριό Shere στο Surrey της Αγγλίας.  Μπορείς να πιείς στην παμπ White Horse και να περάσεις τη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Tillingbourne, αλλά δεν θα βρείς το ίδιο το μικρό cottage, καθώς χτίστηκε για τον σκοπό αυτό σε ένα χωράφι και κατεδαφίστηκε μόλις τελείωσε η ταινία. Αχ…

 

 

Home Alone, 1&2: Winnetka (Chicago), New York

Tα λόγια είναι περιττά όταν μιλάμε για την top χριστουγεννιάτικη ταινία όλων των εποχών! Οι ταινίες “Μόνος στο σπίτι” 1 και 2 διαδραματίζονται σε διαφορετικά μέρη,.και είναι και οι δύο εξίσου απολαυστικές. Το πραγματικό σπίτι στο οποίο ο μικρός Kevin McCallister (Macaulay Culkin) είναι μόνος βρίσκεται στη λεωφόρο Lincoln στη Winnetka,.ένα προάστιο στα βόρεια του Σικάγο. Εν τω μεταξύ, κοντά στο Green Bay Road βρίσκεται το Station Park, όπου ο Kevin επισκέπτεται τον Άγιο Βασίλη και αγοράζει μια οδοντόβουρτσα από ένα παντοπωλείο, που στην πραγματικότητα ήταν ένα αρτοποιείο, που “άλλαξε” για την ταινία.

 

Το “Home Alone 2: Lost in New York” διαδραματίζεται φυσικά στην πολύβουη Νέα Υόρκη. Ο μικρός Κέβιν διαμένει στο Plaza, σε ένα από τα top πολυτελή ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης,.ενώ κατά τη διάρκεια της ταινίας απολαμβάνουμε το χιονισμένο Central Park, αλλά και το πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ, όταν ο Κέβιν επανενώνεται με τη μητέρα του.

 

 

 

 

Love Actually: Λονδίνο

Μία από τις πιο αγαπημένες μας χριστουγεννάτικες ταινίες γυρίστηκε στο γιορτινό Λονδίνο. Μέσα από τις πολλές ιστορίες που ξετυλίγοναι βλέπουμε το στολισμένο Λονδίνο σε όλο του το μεγαλείο. Μία από τις πιο γνωστές σκηνές λαμβάνει χώρα στο πολυκατάστημα Selfridges στο Λονδίνο,.με τον Άλαν Ρίκμαν να επιχειρεί μια γρήγορη αγορά ενώ ο Ρόουαν Άτκινσον στολίζει χαλαρά το δώρο με ξυλάκια κανέλας και χριστουγεννιάτικες καραμέλες.

H διασημότερη σκηνή της ταινίας,  η ερωτική εξομολόγηση του ερωτοχτυπημένου Mark προς την γυναίκα του καλύτερου του φίλου, Juliet,.έχει γυριστεί στη γραφική λονδρέζικη συνοικία του Notting Hill.

 

 

The Knight before Christmas: Καναδάς

Μία παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ιστορία ξεκινά όταν ο ιππότης του Μεσαίωνα, Sir Cole (Josh Whitehouse) ταξιδεύει στο χρόνο, φτάνοντας  στο Οχάιο του σήμερα,.όπου θα συναντηθεί με την Bruke (Vanessa Hudgens), που είναι ερωτευμένη, χωρίς  ανταπόκριση. Μέσα από την ταινία βλέπουμε μοναδικά χιονισμένα τοπία του Καναδά,.τις στολισμένες περιοχές της Orillia και του Bracebridge, όπου γυρίστηκαν οι περισσότερες σκηνές.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath