Home / Lifestyle  / Δήμητρα Καβαλάρη: “Χρειαζόμαστε το χαμόγελο περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε”

Δήμητρα Καβαλάρη: “Χρειαζόμαστε το χαμόγελο περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε”

Δήμητρα Καβαλάρη
Μπορεί να έχεις ακούσει τη φωνή της στο ραδιόφωνο, να έχεις γελάσει με τα αστεία της στο TikTok ή, ακόμα, να την έχεις πετύχει, κάνοντας scroll στο Instagram. Ο λόγος για τη Δήμητρα Καβαλάρη, που ερμηνεύει καθημερινά τον ρόλο μίας σύγχρονης “Frau”, κάνοντας το multitasking να μοιάζει εύκολη υπόθεση!

 

Η Δήμητρα Καβαλάρη είναι η ραδιοφωνική παραγωγός, DJ και content creator, που έχει ξεχωρίσει για το χιούμορ, τη θετικότητα, την αστείρευτη ενέργειά της και τα… μαλλιά της! Με πολύ πείσμα και ακόμη περισσότερη προσπάθεια, κατάφερε να κάνει τα χόμπι της δουλειά και, μάλιστα, πολύ επιτυχημένη. Ωστόσο, η ίδια δε μετρά την επιτυχία με τον αριθμό των ακολούθων της, αλλά με τα σχόλια που εισπράττει καθημερινά από το κοινό της. Και, όπως υπόσχεται, θα συνεχίσει, επειδή κάνει “τον κόσμο να γελάει”!

 

Τα μεσημέρια μάς συντροφεύεις μέσα από την εκπομπή σου στο Κοσμοράδιο 95,1. Πώς ήρθε το ραδιόφωνο στη ζωή σου;  

Τυχαία. Από μικρή θαύμαζα τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς περισσότερο απ’ τους ανθρώπους των υπόλοιπων τεχνών. Υποθέτω πως το fangirling μου μού εξασφάλισε μια θέση πίσω απ’ το μικρόφωνο. Το κυνήγησα πολύ. Ρωτούσα συνεχώς για ανοιχτές θέσεις, έκανα μαθήματα ορθοφωνίας για να είμαι έτοιμη. Όταν με ρώτησαν αν γνωρίζω κάποια που να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε ομαδική εκπομπή, αυτοπροτάθηκα.   Δήμητρα Καβαλάρη

 

Δήμητρα Καβαλάρη

 
Αρχικά, το κοινό σε γνώρισε μέσα από τη φωνή σου. Αυτό άλλαξε, όμως, όταν άρχισες να γίνεσαι πιο αναγνωρίσιμη μέσα από το TikTok, όπου μοιράζεσαι μία συνολική εικόνα του εαυτού σου. Πώς διαχειρίστηκες τη μετάβαση σε αυτού του είδους την αναγνωρισιμότητα;

Δεν έχω νιώσει, μέχρι τώρα, αναγνωρίσιμη. Δεν καταλαβαίνω αν ο κόσμος με κοιτάζει στον δρόμο επειδή έχω ιδιαίτερα μαλλιά ή επειδή με έχει ακούσει/δει στα μέσα. Ωστόσο, αυτό που έχω παρατηρήσει, είναι ότι το κοινό διαχωρίζεται σε ακροατές και θεατές. Ένα μεγάλο ποσοστό των ακολούθων μου στο TikTok δε γνωρίζει ότι κάνω ραδιόφωνο και ένα μεγάλο ποσοστό των ακροατών μας δε γνωρίζει ότι είμαι content creator.

 

 

Σήμερα, ο λογαριασμός σου στο TikTok μετρά περισσότερους από 160.000 ακόλουθους. Πώς ξεκίνησε όλο αυτό και πού αποδίδεις εσύ αυτήν την επιτυχία;

Για εμένα η επιτυχία δεν είναι ο αριθμός των ακολούθων, αλλά το γεγονός ότι μέσα απ’ τη δημιουργία βίντεο έχω ακούσει από άτομα να μου λένε: «Μου έφτιαξες τη διάθεση Δήμητρα», «Δεν ήμουν καλά και γέλασα πολύ με το βίντεο σου» ή «Με ενέπνευσες». Είτε είχα σήμερα 60, είτε 160.000 ακόλουθους, το ίδιο θα μετρούσε για εμένα. Ξεκίνησα το TikTok επειδή το απαιτούσε το ραδιόφωνο, καθώς έπρεπε να δημιουργήσουμε content και εκεί. Συνέχισα, επειδή είδα ότι κάνω τον κόσμο να γελάει!

 

Δήμητρα Καβαλάρη

 
Η ζωή σου “ακροβατεί” μεταξύ μουσικής, ραδιοφώνου και social media. Πώς καταφέρνεις και διατηρείς τις ισορροπίες σου μέσα σε μία τόσο απαιτητική καθημερινότητα;

Αν σας πω ότι το διαχειρίζομαι άριστα και είμαι cool, θα πω μεγάλο ψέμα. Φρικάρω και γκρινιάζω σε καθημερινή βάση. Για εβδομάδες μπορεί να μην κοιμάμαι καλά, να μην προλαβαίνω να δω την οικογένειά μου ή να περάσω χρόνο με τους ανθρώπους μου. But in the end of the day, που λεν’ και στο χωριό μου, ξέρω πως, αν αφήσω κάτι απ’ όλα αυτά που κάνω, θα χάσω και ένα κομμάτι μου!

 

 
Είχες αναφέρει ότι και οι τρεις πτυχές της επαγγελματικής σου ζωής συνδέονται. Ποιο είναι το στοιχείο που τις συνδέει και τι ξεχωρίζεις στην κάθε μία;

Αυτό που τις συνδέει είναι ότι όλες είναι παιδικά μου όνειρα που πραγματοποίησα. Χόμπι που έγιναν δουλειά. Επίσης, αν δουλέψεις περισσότερο πάνω σε μια πτυχή, εξελίσσονται όλες μαζί και δεν αφήνεις κάτι πίσω… ευτυχώς! Δεν ξεχωρίζω κάτι ιδιαίτερο, πέραν, φυσικά, από τις εμφανείς διαφορές στον τρόπο που δουλεύω πάνω στο κάθε είδος, στην προεργασία που χρειάζεται και στον χρόνο που χρειάζεται να αφιερωθεί.

 

Δήμητρα Καβαλάρη

 
Στο κοινό σου είσαι γνωστή ως “Frau Dimitra”. Πώς προέκυψε αυτή η ονομασία;

Στο πρώτο ραδιόφωνο που εργάστηκα, έπρεπε να βγαίνω στον αέρα με παρατσούκλι. Λίγο το ότι η μαμά μου ήρθε από το Leonberg, λίγο το ότι ήμουν η ψηλή και ανοιχτόχρωμη του ραδιοφώνου, ξαφνικά έγινα μια Frau! Έκτοτε, δε σκέφτηκα ποτέ να το αλλάξω. Μου ταίριαξε!

 

Δήμητρα Καβαλάρη

 
Όταν δεν “ερμηνεύεις” τον ρόλο της Frau Dimitra, πού επιλέγεις να αφιερώσεις τον ελεύθερο χρόνο σου;

Ο ρόλος της Frau Dimitra είναι η Δήμητρα Καβαλάρη γενικά! Είτε με βλέπεις μέσα από μια οθόνη να κάνω “τα δικά μου”, είτε βγούμε μαζί για φαγητό θα πάρεις το ίδιο level τρέλας. Ωστόσο, στον ελεύθερο χρόνο μου, όταν ξέρω ότι όλα έχουν τακτοποιηθεί, μου αρέσει να εξερευνώ νέα μέρη εντός και εκτός πόλης, να περνάω χρόνο με όσους αγαπώ, να τρώω και να κοιμάμαι. Ακούγεται basic, αλλά πίστεψέ με, όταν για όλα τα μη basic πράγματα της ζωής σου έχεις stand by μια κάμερα, οι πιο απλές στιγμές σου είναι παράδεισος.

 

 
Το χιούμορ σου και η θετικότητά σου είναι μερικά από τα στοιχεία που σε έχουν κάνει να ξεχωρίσεις στα social media. Είσαι έτσι και στην καθημερινή σου ζωή;

Όλη μέρα κάθε μέρα. Δε λέω ότι δεν περνάω φάσεις “μαύρης μαυρίλας”. Περνάω και πέφτω στα πατώματα. Προσπαθώ, όμως, στο μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής μου, να βλέπω τη φωτεινή πλευρά. «Έγινε αυτό; Δεν πειράζει, πάμε, προχωράμε! Όλα καλά». Χρειαζόμαστε το χαμόγελο και τη θετική ενέργεια περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Περνάμε πολλά στην καθημερινότητά μας και αν τα αφήσουμε να μας πάρουν από κάτω, θα βρεθούμε σε πολύ σκοτεινά μέρη!

 

 

 
Βλέπουμε ότι το AI έχει ήδη αρχίσει να εισέρχεται σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας. Εσύ, ως δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, πιστεύεις ότι οι δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί ο τομέας σου στο μέλλον;

Σίγουρα. Ήδη, κάθε πρωί που ξυπνάμε, παρατηρούμε μικρές αλλαγές. Και όσο περνάει ο καιρός θα μεγαλώνουν. Το μόνο που με τρομάζει είναι η ανεξέλεγκτη χρήση της και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη το ανθρώπινο δυναμικό. Κατά τ’ άλλα, ανυπομονώ να δω αν στα 70 μου θα βρίσκομαι σε μια εικονική Χαβάη με μπάτλερ ρομπότ! (γέλια)

 

Και ποια είναι τα σχέδιά σου για το καλοκαίρι;

Τίποτα συγκεκριμένο. Το καλοκαίρι το Κοσμοράδιο 95,1 ανοίγει το στούντιό του στη Νέα Παραλία, οπότε ξέρω σίγουρα ότι θα δουλέψω σε ένα περιβάλλον που αγαπώ. Μέσα στο καλοκαίρι θα τρέξουν και πολλά events, όπως τα VMA, οπότε, θα δουλέψω πολύ κι εκεί. Θέλω να μαζέψω πολλές όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους μου ανθρώπους, να γελάσω περισσότερο απ’ όσο γέλασα τον χειμώνα και να υποδεχτώ τον επόμενο γεμάτη ήλιο και ευτυχία!

 

*** Άκουσε τη “frau” Δήμητρα Καβαλάρη μέσα από τη συχνότητα του Κοσμοράδιο 95,1, καθημερινά, 16.00 με 18.00. ***

 

IG: @frau_dimitra

TikTok: @frau_dimitra

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada