Home / Cozyhome  / Architecture  / Αύριο ξεκινάει το Open House 2021 της Θεσσαλονίκης!

Αύριο ξεκινάει το Open House 2021 της Θεσσαλονίκης!

Το Open House 2021 της Θεσσαλονίκης ξεκινάει, σε συνεργασία με την Alumil, και μας καλεί να γνωρίσουμε τη δυτική πλευρά της πόλης.

 

Το OPEN HOUSE Thessaloniki, σε συνεργασία με την ALUMIL, μεγάλο χορηγό του ΟΗΤ 2021, μας συστήνει την αρχιτεκτονική και την ιστορία της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας έναν αρχιτεκτονικό περίπατο στις άλλοτε βιομηχανικές τις εγκαταστάσεις. Οι δια ζώσεις ξεναγήσεις επιστρέφουν με αφορμή τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό της ArXellence . Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ενός παραμελημένου αστικού χώρου, της δυτικής πόλης, και η δημιουργία του επόμενου Επιχειρηματικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

 

 

Η Θεσσαλονίκη στις αρχές του 20ου αι. υπήρξε η βιομηχανική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Η ανάπτυξη της άλλωστε οφείλεται στην βιομηχανία της, αφήνοντας σημαντικά τεκμήρια νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομίας. Με εκκίνηση από τη “Βίλκα” και τελικό προορισμό την έκθεση του διαγωνισμού ArXellence 2 , η οποία στεγάζεται στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων – Cisco (Παλαιά Σφαγεία), η διαδρομή ξετυλίγετε μέσα από το παρελθόν και συναντά το μέλλον. Οι εθελοντές του OPEN HOUSE Thessaloniki, σας περιμένουν να το ανακαλύψετε!  Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Για την παρακολούθησή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο άφιξης στο σημείο εκκίνησης. Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.

 

Σημείο εκκίνησης: “Βίλκα” (26ης Οκτωβρίου, έναντι Jumbo)
Ώρες εκκίνησης: 11.00-14.00 (ανά 20′)
Διάρκεια ξενάγησης: 90′
Απόσταση: 1,4 χλμ

 

Πέρα από την διαδρομή, ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ – ArXellence 2, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου 2021, το φετινό OPEN HOUSE Thessaloniki, προγραμματίζεται σε 2 φάσεις: η πρώτη αφορά το OPEN WALK στις 23-24 Οκτώβριου 2021 και  και η δεύτερη, το online event που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Νοεμβρίου 2021.

Πιο αναλυτικά προγραμματίζονται οι παρακάτω αρχιτεκτονικές δράσεις θα το βρείτε εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.