Home / Cozyhome  / Αυτά τα χρώματα θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2022 και ήδη τα λατρέψαμε!

Αυτά τα χρώματα θα κυριαρχήσουν μέσα στο 2022 και ήδη τα λατρέψαμε!

To 2022 είναι πολλά παραπάνω από μία “νέα χρονιά”. Φέρει μέσα της την ανάγκη μας για βαθιές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, με βασικό μας “όπλο” την αισιοδοξία και την ελπίδα. Ποια είναι, όμως, εκείνα τα χρώματα που συμβολίζουν μια νέα αρχή για τους χώρους μας και κατ’ επέκταση για εμάς τους ίδιους; Η τελική ετυμηγορία των νέων τάσεων μας συστήνεται μέσα από χρωματικές επιλογές, που επικεντρώνονται στην ήρεμη κομψότητα και τα zen vibes. 

 

  • Brown-Toned Grays 

Ή αλλιώς οι αποχρώσεις ανάμεσα στο γκρι και το καφέ, που μας επανασυστήνουν την cozy γοητεία τους. Χώροι που μας γειώνουν ομαλά και μας επιτρέπουν να αναπνεύσουμε με ηρεμία, “τυλίγοντάς” μας σαν το πιο απαλό πλεκτό. Ιδανικές αποχρώσεις τόσο για υπνοδωμάτια όσο και για χώρους διημέρευσης, οι οποίες οδηγούν το σπίτι μας με βεβαιότητα, σε μια πιο γαλήνια χρονιά.

 

 

  • Creamy White

“Ούτε λευκό ούτε μπεζ”. Είναι μια φράση που σίγουρα έχουμε πει κατά καιρούς, όταν αλλάζουμε χρώμα στον χώρο μας και προσπαθούμε να πετύχουμε το σωστό “σπασμένο” λευκό. Το vintage λευκό, όπως μπορεί να το ακούσετε, παραμένει διαχρονικό, ταιριάζει ιδανικά σε κάθε χώρο και συνυπάρχει αρμονικά με κάθε άλλο χρώμα.  

 

 

  • Terracotta

Η φύση εισέρχεται στους χώρους μας για να κατευνάσει τα πνεύματα και να ηρεμήσει σώμα και ψυχή. Η απόχρωση της τερακότας ισορροπεί ανάμεσα στην ηρεμία και την ένταση, κάνοντας αισθητή την παρουσία της τόσο σε μικρές ποσότητες με υφάσματα και διακοσμητικά, όσο και με μεγαλύτερες προσθήκες, ως βασικό χρώμα στους τοίχους. Τολμήστε το!

 

 

  • Natural Greens

Το πράσινο  πάντα συγκαταλέγεται στα χρώματα που μπορούν να φέρουν ψυχική ανάταση και ηρεμία, ενώ παράλληλα εκπέμπει νότες αισιοδοξίας και ελπίδας. Φέτος, οι απαλές πράσινες αποχρώσεις, εμπνευσμένες από τον κόσμο της βοτανολογίας, μας εμπνέουν και διαμορφώνουν κομψούς χώρους, από υπνοδωμάτια μέχρι κουζίνες και σαλόνια. Η γκάμα τους μεγάλη, με το “σκονισμένο” πράσινο να παραμένει το δικό μας αγαπημένο.

 

 

  • Τeal

Aκόμη ένα χρώμα με πολλές ονομασίες, όπως π.χ οινοπνευματί, πετρόλ, γαλαζοπράσινο κ.α. Ένας μοναδικός συνδυασμός μπλε και πράσινου, που κουβαλάει μέσα του όλες τις μοναδικές τους ιδιότητες. Ήρεμο, κομψό, αρχοντικό και ισορροπημένο στην έντασή του, πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά χρώματα του 2022, που θα κυριαρχήσει σε τοίχους, υφάσματα και έπιπλα.

 

 

  • Black

Το “μήλο της έριδος” της χρωματολογίας, αφού πρακτικά δε θεωρείται χρώμα. Κάποιοι το λατρεύουν, κάποιοι δεν το θέλουν στην καθημερινότητά τους. Όπως και να’χει, το μαύρο πρόκειται να κυριαρχήσει στους χώρους το 2022, όντας μια έκπληξη, αφού δε θεωρείται από τις χρωματικές επιλογές που εκπέμπουν αισιοδοξία και ηρεμία. Σύμφωνα με τους διακοσμητές, όμως, μπορεί να δώσει προσωπικότητα σε έναν χώρο και να αναδείξει με την παρουσία του τα υπόλοιπα γύρω χρώματα. Μία από τις ιδιαίτερες deco προτάσεις του 2022, που πιθανότατα θα γίνει μια από τις φετινές εμμονές μας!

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath