Home / Lifestyle  / Αριστέα Κορκόβελου: “Αρκούν 10 δευτερόλεπτα για την πρώτη εντύπωση!”

Αριστέα Κορκόβελου: “Αρκούν 10 δευτερόλεπτα για την πρώτη εντύπωση!”

Η Σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας και Χρωματολόγος της House of Colour, Αριστέα Κορκόβελου, μας δίνει χρήσιμα tips για μια τέλεια εικόνα.

Γνώριζες ότι αρκούν 10 δευτερόλεπτα, για να διαμορφώσει κάποιος μια πρώτη εντύπωση για εσένα; Τι σημαίνει στην πραγματικότητα προσωπικό στυλ και πώς μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τη χρωματική μας ταυτότητα; Σε αυτά και σε άλλα τόσα ενδιαφέροντα ερωτήματα μας απάντησε η Αριστέα Κορκόβελου, Σύμβουλος Δημόσιας Εικόνας και Χρωματολόγος της House of Colour

 

Τι ακριβώς σημαίνει “σύμβουλος δημόσιας εικόνας και χρωματολόγος” και πώς μπορείς να βοηθήσεις κάποιον/α να χτίσει από το μηδέν την εικόνα και το στυλ του;

Ο όρος “σύμβουλος δημόσιας εικόνας και χρωματολόγος” αποτελεί μια συνδυασμένη έννοια, αναφερόμενη σε έναν επαγγελματία, που εξειδικεύεται τόσο στη βελτίωση της δημόσιας εικόνας, όσο και στη χρωματολογία. Αναφέρεται στη βελτίωση της εικόνας και του στυλ ενός ατόμου ή μιας επιχείρησης. Ο συμβουλευτικός ρόλος του συνεπάγεται τη δημιουργία θετικής, επαγγελματικής και ελκυστικής εικόνας, που αντικατοπτρίζει τις αξίες, τον χαρακτήρα και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο κάθε άνθρωπος.

 

Πιο συγκεκριμένα, ως σύμβουλος δημόσιας εικόνας, μέσα από μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων εξωτερικής ανάπτυξης, βοηθάω πρόσωπα, εταιρείες ή οργανισμούς να βελτιστοποιήσουν την επικοινωνία, την εικόνα τους και, συνεπώς, την αντίληψη που έχουν οι άλλοι για αυτούς. Τα σεμινάρια εξωτερικής αυτογνωσίας της House of Colour έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την προσωπική τους εικόνα και στυλ. Βοηθάμε δηλαδή τον κάθε άνθρωπο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του!

 

Ως χρωματολόγος, εξειδικεύομαι στη μελέτη των χρωμάτων και την επίδρασή τους στην αισθητική, αλλά και στην ψυχολογία των ανθρώπων. Στο σεμινάριο χρωματολογίας της HOC, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να επιλέγουν τα κατάλληλα χρώματα που ταιριάζουν με την ατομική απόχρωση του δέρματός τους, των ματιών και των μαλλιών. Ο συντονισμός των σωστών χρωμάτων μπορεί να ενισχύσει την όψη του ατόμου, δίνοντάς του πιο λαμπερή εμφάνιση.

 

 

 

Επιπλέον, στη χρωματολογία αναλύουμε το πώς τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις, την απόδοση και την επικοινωνία. Συνεπώς, ο χρωματολόγος μπορεί να συμβουλεύσει για τη χρήση των κατάλληλων χρωμάτων σε ρούχα, αξεσουάρ, λογότυπα, διακόσμηση χώρων και γενικά σε οτιδήποτε απαιτεί χρωματική αισθητική.

 

Πέραν της χρωματολογίας, όμως, η εικόνα μας είναι και τα ρούχα μας. Έτσι, το δεύτερο σκέλος της εξωτερικής αυτογνωσίας δεν μπορεί να είναι άλλο παρά η δημιουργία του προσωπικού στυλ.

 

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να επιλέγουν τα κατάλληλα ρούχα που ταιριάζουν με τον σωματότυπο και τον προσωπικό τους στυλ. Με βάση τα διδαχθέντα, μπορούν να δημιουργήσουν μια προσεγμένη, ευφάνταστη και επαγγελματική γκαρνταρόμπα, ενώ γίνονται στυλίστες του εαυτού τους.

 

Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να χτίσει από το μηδέν την εικόνα και το στυλ του, βελτιώνοντας την εμφάνιση, την αυτοπεποίθηση και την επικοινωνία του. Αυτό μπορεί να έχει θετική επίδραση τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στον επαγγελματικό του χώρο.

 

Λίγα λόγια για τη House of Colour και τι σημαίνει να είσαι κομμάτι της.

Η House of Colour είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και της χρωματολογίας. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από την Άντζελα Ράουτ-Μόργκαν, μια βρετανίδα σχεδιάστρια και επιχειρηματία, και από τότε έχει καθιερωθεί ως μια από τις πρώτες εταιρείες στον χώρο του προσωπικού στυλ και της χρωματολογίας.

 

Η κύρια αρχή της House of Colour είναι η διαπίστωση ότι τα χρώματα επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα και την αίσθηση του ατόμου, και ότι η κατάλληλη επιλογή χρωμάτων μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση. Μέσω εξειδικευμένων μεθόδων χρωματολογίας, οι εκπαιδευμένοι σύμβουλοι της House of Colour βοηθούν τους πελάτες να ανακαλύψουν την κατάλληλη παλέτα χρωμάτων, που ταιριάζει με την ατομική τους εμφάνιση. Στην πορεία, η House of Colour επεκτάθηκε και προσέφερε περισσότερα προγράμματα, όπως σεμινάρια για τον καθορισμό του προσωπικού στυλ, επικοινωνίας και αυτοπαρουσίας.

 

 

Το να είσαι κομμάτι της House of Colour σημαίνει πως συνδέεσαι με μία παγκόσμια κοινότητα επαγγελματιών, οι οποίοι μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε αυτόν τον τομέα, ενώ προσφέρεις ένα εξειδικευμένο και αποκλειστικό προϊόν ή υπηρεσία στους πελάτες σου. Προσωπικά, αισθάνομαι ευγνώμων που ασκώ αυτό το επάγγελμα και βοηθώ τους ανθρώπους να βρουν και να αναδείξουν το ποιοι είναι! Το χρώμα είναι αναμφίβολα το πιο απλό εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας, για να τονώσουμε τα θετικά συναισθήματα και να αυξήσουμε την αίσθηση της ευεξίας. Μπορεί να μας βοηθήσει να νιώθουμε καλύτερα για αυτό που είμαστε, μπορούμε να ζούμε μία πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή!

 

 

 

Από τότε που άρχισα να κατανοώ τον συναρπαστικό κόσμο των χρωμάτων θεωρώ αποστολή μου να μοιραστώ με όποιον θέλει να με ακούσει, πόσο το χρώμα μπορεί να μας συναρπάσει, να μας εμπνεύσει και να μας αλλάξει τη ζωή.

 

Ο κόσμος στον οποίο θέλω να ζω είναι ο κόσμος, στον οποίο όλοι θα αγαπούν το χρώμα και κανείς δεν θα το φοβάται ούτε θα αμφιβάλλει για το ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσει. Γι’ αυτό και ακολούθησα αυτό το επάγγελμα, προσπαθώντας να ξεκινήσω μία επανάσταση του χρώματος, ώστε να πάψουμε να το αγνοούμε!

 

Από την εμπειρία σου οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις μας ταιριάζει και μας κολακεύει; Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε σε ό,τι αφορά τον σωματότυπο και τους χρωματισμούς;

Οι στατιστικές έχουν δείξει ότι φοράμε το 20% των ρούχων μας το 85% του χρόνου. Αυτό από μόνο του εξηγεί πολλά. Υπάρχει δυστυχώς ελλιπής εκπαίδευση και αυτό ξεκινάει από μικρή ηλικία. Είναι γεγονός πως στα σχολεία και την καθημερινή μας ζωή, σπάνια μαθαίνουμε για τον σωματότυπό μας, τις κατάλληλες παλέτες χρωμάτων και τον συντονισμό του στυλ μας με την προσωπικότητά μας.

 

Χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο και προσοχή στο να μάθουμε τι ταιριάζει με τη φυσική μας εμφάνιση και να αναπτύξουμε το δικό μας προσωπικό στυλ. Ορισμένοι άνθρωποι βέβαια, απλώς δεν δίνουν σημασία στην εμφάνισή τους ή δεν έχουν αναγνωρίσει τη σημασία που έχει η επιλογή των σωστών ρούχων και χρωμάτων.

 

 

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις τάσεις της μόδας και προσπαθούν να ακολουθήσουν ό,τι είναι “in” αντί να επικεντρωθούν στο τι ταιριάζει πραγματικά με την προσωπικότητά τους και τον σωματότυπό τους. Επιπλέον κάθε άτομο έχει μοναδικά φυσικά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα. Οι επιλογές στυλ και χρωμάτων που ταιριάζουν σε ένα άτομο μπορεί να μην είναι κατάλληλες για κάποιον άλλον. Και αυτό μπερδεύει πολλά άτομα!

 

Όσο αφορά στον σωματότυπο και τους χρωματισμούς, ορισμένα από τα πιο συχνά λάθη που αντικρίζω είναι τα εξής:
1. Λάθος επιλογή ρούχων βάσει του σωματότυπου

Πολλές φορές, οι άνθρωποι επιλέγουν ρούχα που δεν ταιριάζουν με τη φυσική τους δομή. Για παράδειγμα, άτομα με πληθωρικό κάτω μέρος του σώματος επιλέγουν πολύ στενά παντελόνια που δεν τους κολακεύουν.

 

2. Λάθος επιλογή μεγέθους:

Συχνά επιλέγουμε ρούχα που είναι είτε πολύ μεγάλα, είτε πολύ στενά. Το ιδανικό είναι να επιλέγουμε το μέγεθος που ταιριάζει απόλυτα στο σώμα μας και τονίζει τις καλές μας πλευρές.

 

3. Μη τήρηση των χρωματικών τύπων:

Οι χρωματικοί τύποι (θερμό, ψυχρό, υποτόνοι) μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο πώς τα χρώματα αναδεικνύουν την εμφάνισή μας. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τον χρωματικό τύπο τους και, επομένως, δυσκολεύονται να επιλέξουν τα κατάλληλα χρώματα που τους κολακεύουν. Αυτό οδηγεί στη χρήση λανθασμένων χρωμάτων. Ορισμένοι επιλέγουν χρώματα που δεν ταιριάζουν με τον τόνο του δέρματός τους, κάτι που μπορεί να αλλάξει όλη την εικόνα ενός ατόμου. Να δείχνουν πιο χλωμοί, κουρασμένοι, άρρωστοι ή και μίζεροι…

 

4. Παράβλεψη της σημασίας των αξεσουάρ:

Οι λεπτομέρειες, όπως τα αξεσουάρ και τα παπούτσια, μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στο στυλ μας. Τα αξεσουάρ μπορούν να αναβαθμίσουν την εμφάνισή μας, αλλά συχνά τα παραβλέπουμε ή τα χρησιμοποιούμε υπερβολικά. Σκεφτείτε 10 άτομα με το ίδιο ρούχο ντυμένα, αλλά με διαφορετικά αξεσουάρ. Ένα καλά επιλεγμένο αξεσουάρ μπορεί να προσδώσει στυλ και λάμψη στο σύνολό μας. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες μας διαφοροποιούν και αποτελούν μέσο έκφρασης της προσωπικότητάς μας. 

 

5. Ακολουθία τάσεων αντί για προσαρμογή στο στυλ μας:

Συχνά, παρασυρόμενοι από την τρέχουσα μόδα, ακολουθούμε τάσεις που δεν ταιριάζουν πραγματικά στο προσωπικό μας στυλ και την προσωπικότητά μας.

 

6. Έλλειψη προσοχής στις λεπτομέρειες:

Οι λεπτομέρειες όπως τα υφάσματα, οι ραφές και τα σχέδια παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή μας. Πρέπει να δίνουμε προσοχή στις λεπτομέρειες για να διατηρούμε ένα προσεγμένο στυλ.

 

 

Πόσο σημαντικό είναι να ανακαλύψουμε το στυλ μας και τι, τελικά, σημαίνει προσωπικό στυλ;

Μια μέρα έχει 86.000 δευτερόλεπτα. Και ένας χρόνος περισσότερα από 30 εκατομμύρια. Αλλά μόνο 10 δευτερόλεπτα είναι αρκετά, για να διαμορφώσει κάποιος μια πρώτη εντύπωση. Και αυτά τα 10 δευτερόλεπτα μπορούν να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια σας, αν όχι την υπόλοιπη ζωή σας!

 

Έχετε 10 δευτερόλεπτα για να εντυπωσιάσετε τον μέλλοντα ή μέλλουσα σύντροφο σας, 10 δευτερόλεπτα για να κάνετε αυτόν που σας κάνει συνέντευξη να πιστέψει ότι είστε έμπιστος και ικανός για τη θέση εργασίας… Αν μάθουμε πώς να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα 10 μαγικά δευτερόλεπτα, τότε έχουμε πολλές, μα πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

 

 

Και εδώ θα μου πει κάποιος “Ε, εντάξει αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Είναι λάθος. Η πρώτη εντύπωση δεν είναι τόσο σημαντική. Οι άνθρωποι μπορούν στη συνέχεια να καταλάβουν ποιοι είμαστε μέσω της αλληλεπίδρασης. Έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε αργότερα αυτό που θέλουμε, σωστά;” Δυστυχώς, όχι. Θα θέλαμε να ισχύει κάτι τέτοιο. Και το ευχόμαστε. Αλλά η επιστήμη έχει αποκαλύψει ότι απαιτείται παραπάνω από τη διπλή προσπάθεια μετά, για να αλλάξουμε την πρώτη εντύπωση. Τα ζάρια ρίχνονται από την πρώτη στιγμή μιας συνάντησης!

 

 

Το να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας στυλ είναι πολύ σημαντικό και έχει πολλά οφέλη για την ευεξία και την αυτοπεποίθησή μας. Το προσωπικό στυλ αφορά τον τρόπο που εκφραζόμαστε μέσα από την εμφάνισή μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυνόμαστε. Είναι η προσωπική μας υπογραφή στον κόσμο της μόδας και της εμφάνισης.

 

Κάθε άνθρωπος έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, προσωπικότητα και σωματότυπο. Το προσωπικό στυλ αντικατοπτρίζει αυτά τα στοιχεία και μας επιτρέπει να αποτυπώσουμε στον κόσμο τις προτιμήσεις και την ταυτότητά μας. Όταν ανακαλύπτουμε και αναπτύσσουμε το προσωπικό μας στυλ, μπορούμε να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση, αυθεντικότητα, ευκολία στις επιλογές, καλύτερες επαγγελματικές θέσεις και πολλά ακόμα…

 

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ένα μοναδικό “σωστό” προσωπικό στυλ. Το στυλ είναι υποκειμενικό και πρέπει να είναι αυθεντικό προς τον εαυτό μας. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να διαλέγει πώς θέλει να εκφραστεί και να αναπτύσσει το προσωπικό του στυλ, χωρίς να ακολουθεί απαραίτητα τις τάσεις της μόδας ή τις κοινωνικές προσδοκίες. Αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε είναι η αποδοχή και η αγάπη του εαυτού μας, αλλά και η ικανοποίηση με τον τρόπο που επιλέγουμε να εκφραζόμαστε μέσα από το στυλ μας.

 

Τι μπορούμε να κερδίσουμε και τι να χάσουμε από μια λάθος εικόνα μας;

Σίγουρα, δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Ποιος, όμως, θα επέλεγε ένα βιβλίο, αν το εξώφυλλό του τρόμαζε τον κόσμο; Για να εμπνεύσουμε τους άλλους να μας εξερευνήσουν πιο βαθιά, χρειάζεται να αναζητήσουμε έναν τρόπο, για να τους κάνουμε να ενδιαφερθούν εξαρχής. Πρέπει, λοιπόν, να είναι ένα βιβλίο με πλούσιο περιεχόμενο, αλλά και με ένα ελκυστικό εξώφυλλο.

 

Συνεπώς, μία λάθος εικόνα μπορεί να έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές συνέπειες, ανάλογα με την κατάσταση και το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε.

 

Τι κερδίζουμε;

Αυτοπεποίθηση: Όταν έχουμε μια κατάλληλη και περιποιημένη εικόνα, αισθανόμαστε πιο σίγουροι για τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας.

 

Επαγγελματικό και κοινωνικό κύρος: Μια καλά περιποιημένη εμφάνιση μπορεί να προβάλλει μια θετική εικόνα στον εργασιακό χώρο και το κοινωνικό περιβάλλον, προκαλώντας καλές εντυπώσεις και εμπιστοσύνη.

 

Προσοχή και σεβασμό από τους άλλους: Μια περιποιημένη και στυλάτη εικόνα μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τον σεβασμό των άλλων.

 

Τι χάνουμε;

Επαγγελματικές ευκαιρίες: Σε ορισμένες επαγγελματικές περιπτώσεις, μια ακατάλληλη εικόνα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να λάβουμε μια θέση ή να επιλέγουμε για ένα έργο.

 

Αυτοπεποίθηση: Μια λάθος εικόνα μπορεί να μειώσει την αυτοπεποίθησή μας και να μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο αξιόλογοι.

 

Κοινωνική απομόνωση: Η έλλειψη φροντίδας για την εμφάνισή μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα στις κοινωνικές συναναστροφές και να μας προκαλέσει κοινωνική απομόνωση.

 

Συνολικά, η εικόνα μας παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνονται και αντιδρούν οι άλλοι σε εμάς. Ωστόσο, η εικόνα δεν είναι το παν και δεν πρέπει να ορίζει πλήρως την αξία και την αυτοπεποίθησή μας. Σημασία έχει να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε ένα θετικό και υγιές αίσθημα του εαυτού μας, ανεξάρτητα από το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

 

 

Θέλουμε να μας δώσεις τα δικά σου top styling tips για δροσερές και ανεπιτήδευτα υπέροχες καλοκαιρινές εμφανίσεις. 
  • Το πρώτο πράγμα που προσέχω τους καλοκαιρινούς μήνες είναι τα υφάσματα! Επιλέξτε ελαφριά, ανάλαφρα υφάσματα, όπως βαμβάκι, λινό και μετάξι. Αυτά τα υφάσματα επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει και σας βοηθούν να αισθάνεστε δροσερές όλη μέρα.

 

  • Διαλέξτε ανοιχτόχρωμα και παστέλ χρώματα, που αντανακλούν το φως του ήλιου και δημιουργούν μια αίσθηση δροσιάς. Αποφύγετε μέσα στην ημέρα σκούρα χρώματα, που μπορεί να απορροφήσουν τη θερμότητα.

 

  • Και πάλι θα σας πω για τα αξεσουάρ! Καπέλα, γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ μαλλιών (μαντίλια, στέκες, κορδέλες, scrunchies) μας προστατεύουν, δίνοντας ταυτόχρονα ξεχωριστό στυλ στα σύνολά μας.

 

  • Επιπλέον, επιλέξτε απλά και ανάλαφρα κοσμήματα, για να δώσετε λάμψη στην εμφάνισή σας, όπως κοσμήματα από φυσικά υλικά, π.χ ξύλο ή κοράλλια, που ταιριάζουν με το καλοκαιρινό ύφος.

 

  • Μετά το αντηλιακό σας επιλέξτε ελαφρύ και φυσικό μακιγιάζ, που θα αντέχει στη ζέστη και την υγρασία. Χρησιμοποιήστε μια ματ βάση και αδιάβροχα προϊόντα, για να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας αναλλοίωτο.

 

Με αυτά τα styling tips, μπορείτε να δημιουργήσετε δροσερές και κομψές καλοκαιρινές εμφανίσεις που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τη ζέστη με άνεση και στυλ!

 

Ποια είναι τα must-have κομμάτια για το τέλειο island look;

Το island style δεν βασίζεται μόνο στα ρούχα που θα φορέσουμε, αλλά πολύ περισσότερο στην αύρα που εκπέμπουμε. Chic, ανέμελο και ανεπιτήδευτα stylish. Το τέλειο island look περιλαμβάνει άνετα και δροσερά κομμάτια που αντανακλούν τον χαλαρό και κομψό τρόπο ζωής των νησιών.

 

Ένα από αυτά είναι τα πολυμορφικά ρούχα. Φέτος τα πολυμορφικά ρούχα έχουν την τιμητική τους και αξίζει να επενδύσετε σε τέτοια κομμάτια. Πολυμορφικές ζακέτες, φορέματα, φούστες σε δροσερά υφάσματα, που στεγνώνουν εύκολα και δεν θέλουν σιδέρωμα, είναι οι ιδανικές επιλογές για τις διακοπές σας. Κομμάτια που πιάνουν λίγο χώρο στην βαλίτσα και με διαφορετικά αξεσουάρ μπορείτε να κάνετε διαφορετικές εμφανίσεις από το πρωί έως το βράδυ.

 

Το κεντημένο φόρεμα σε μπεζ και άσπρες αποχρώσεις είναι μεγάλη τάση φέτος. Θα τo βρείτε σε μάξι ή και midi μήκος και αποτελεί ιδανική επιλογή για island look, καθώς διακρίνεται για τοn δροσερό του χαρακτήρα και την κομψή εφαρμογή του. Τα κεντήματα εξάλλου εναρμονίζονται τέλεια με τη νησιώτικη αισθητική και το παραδοσιακό στοιχείο.

 

Αυτή την σεζόν, μαλακά bodycon σχέδια και αισθησιακά διάφανα υφάσματα δημιουργούν ένα αισθησιακό καλοκαιρινό look. Το μαλακό jersey φόρεμα με σούρες ενσαρκώνει αυτό το look, συνδυάζοντας το σέξι στοιχείο με την άνεση, ενώ τα ίσια φορέματα με διάφανα layers δεσπόζουν επίσης σε αυτό το look.

 

Τα κοψίματα παραμένουν ένα on-trend στοιχείο, ιδιαίτερα σε φορέματα, καθώς και τα tops με ανοίγματα. Τα επιβλητικά σκουλαρίκια, τα oversized γυαλιά ηλίου και οι mini τσάντες αποτελούν βασικά αξεσουάρ, όλα σε μια πληθώρα από διαφορετικές υφές, από το μαλακό macramé έως το denim ή τις υφές από neon καουτσούκ.

 

Φυσικά, τα flat σανδάλια δεν μπορούν να λείπουν από την βαλίτσα σας. Σοκάκια, νησί και ψηλοτάκουνα δεν πάνε μαζί, γι’ αυτό αν σκοπεύετε να περάσετε τις διακοπές σας σε κάποιο νησί της Ελλάδας, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι flat σανδάλια. Αν θέλετε να δώσετε λάμψη, αλλά και ύψος στην εμφάνισή σας, μπορείτε να επενδύσετε σε flatforms. Άνετα αλλά και στυλάτα και σε πολλά χρώματα και σχέδια, ανάλογα με τον νησί που θα επιλέξετε να πάτε.

 

Ο πιο fresh τρόπος να μαζέψετε τα μαλλιά σας αυτό το καλοκαίρι δεν είναι πλέον μόνο με τα scrunchies, αλλά και τα κλάμερ, ένα γνήσιο 90s αξεσουάρ μαλλιών, που αποτελεί την τελευταία λέξη της μόδας. Επιλέξτε κάποιο ιδιαίτερο, σε έντονο χρώμα, και συνδυάστε το με το υπόλοιπο σύνολο.

 

Τέλος ένα all time classic oversized βαμβακερό πουκάμισο, αποτελεί πάντα μια έξυπνη επιλογή για τις διακοπές σας. Μπορεί να είδαμε φέτος πολλά cropped πουκάμισα, όμως ένα oversized πουκάμισο είναι μία κλασική versatile επιλογή, που πρέπει να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας. Χαλαρό και chic θα το φορέσετε με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι ή σορτσάκι, μέχρι και πάνω από το μαγιό σας!

 

Τα top χρώματα για το φετινό καλοκαίρι και οι αγαπημένοι σου συνδυασμοί;

Γενικά, τα χρώματα που συνδυάζονται συχνά με την εποχή του καλοκαιριού είναι φωτεινά, αναζωογονητικά και αποτυπώνουν τη φρεσκάδα και τον ηλιόλουστο χαρακτήρα της εποχής. Πράσινα, κίτρινα, ροζ, γαλάζια και φωτεινά αποχρώσεις του πορτοκαλί είναι μερικά από τα χρώματα που συχνά συνδέονται με το καλοκαίρι.

 

Οι πασαρέλες πλημμύρισαν φέτος από όλη την γκάμα των χρωμάτων -από τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος έως τα λαμπερά χαρούμενα dopamine brights. Για εμένα φέτος τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και πιο συγκεκριμένα της δύσης είναι από τους πιο όμορφους συνδυασμούς που έχουμε δει σε ρούχα. Οι απαλές βερικοκί αποχρώσεις χαρακτηρίζουν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Τα χρώματα αυτά θεωρούνται τονωτικά και ανανεωτικά. 

 

Oι αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος όπως τα ροζ, τα κόκκινα, τα πορτοκαλί και τα κοραλί, αυτή τη σεζόν εμφανίζονται σε φορέματα, φούστες, tops και πουκάμισα και σε ombre αποχρώσεις. Αυτές οι ανάλαφρες σιλουέτες με τα αφηρημένα ή απαλά ζωγραφιστά floral prints προδιαθέτουν μια ζεστή αίσθηση διακοπών.

 

 

@aforcolour

Colour trends SS23! Aristea Korvovelou Image Consultant and Colour analyst (House Of Colour) #colourtrends #colourtrends2023 #colourexpert #colouranalyst #colours23 #fashiontrends2023 #fashion23

♬ Groovy background music long track(1029263) – Sengie

 

Πρόσφατα βίωσες την εμπειρία του γάμου και οφείλουμε να πούμε ότι ήσουν μια εντυπωσιακή νύφη. Ποιες είναι οι συμβουλές που θα έδινες στις μελλοντικές νύφες αναφορικά με την επιλογή νυφικού, μαλλιών και αξεσουάρ;

Αν θέλουν εύκολα, γρήγορα και απλά να επιλέξουν το τι θα φορέσουν, πώς θα βαφτούν και πώς θα κάνουν τα μαλλιά τους, θα έλεγα και πάλι να παρακολουθήσουν τα 2 βασικά σεμινάρια της HOC για το χρώμα και το στυλ. Έχοντας τη γνώση για το τι σου ταιριάζει σε χρώματα, μαλλιά, μακιγιάζ, μαλλιά, νύχια κ.ά, μπορείς πολύ πιο εύκολα να βρεις αυτό που ψάχνεις και να πετύχεις την αρμονία στην εμφάνισή σου.

Δεν χάνεσαι στην υπερπληροφορία και βρίσκεις πολύ πιο εύκολα το θέμα του γάμου και την αρμονική επιλογή χρωμάτων σε μια τόσο σημαντική ημέρα.

 

 

Επιπλέον, γνωρίζοντας το στυλ σου, μαθαίνεις, ποιά σχήματα κολακεύουν το σώμα σου, τι μήκος, τι υφάσματα, τι πατρόν, τι παπούτσια, τι λαιμόκοψη, ποιά αξεσουάρ αναδεικνύουν καλύτερα την προσωπικότητα και το σώμα σου! Εμένα, αλλά και όλη μου την οικογένεια, μας βοήθησαν πολύ τα σεμινάρια και οι παραπάνω γνώσεις, και ομολογώ πως γλιτώσαμε χρήμα, χρόνο, κόπο, ενώ ταυτόχρονα κερδίσαμε σιγουριά, αυτοπεποίθηση και χαρά μέσα από όλες τις προετοιμασίες του γάμου.

 
Θα σας δώσω, ωστόσο, και κάποια γενικά tips για όλες όσες ετοιμάζεστε να γίνετε νυφούλες. 

 

Επιλογή Νυφικού

Δοκιμάστε πολλά στυλ. Δοκιμάστε διάφορα στυλ νυφικών για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και που σας κάνει να νιώθετε όμορφη και άνετη. Θυμηθείτε ότι η επιλογή του νυφικού είναι κάτι που θα αποτυπωθεί στις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις σας για πάντα.

 

Προγραμματίστε έγκαιρα: Η αναζήτηση του τέλειου νυφικού μπορεί να πάρει χρόνο. Αρχίστε να ψάχνετε για το νυφικό σας μερικούς μήνες πριν την ημερομηνία του γάμου σας, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για δοκιμές και τυχόν αλλαγές.

 

Κάντε έναν προϋπολογισμό: Ορίστε έναν προϋπολογισμό για το νυφικό σας και προσπαθήστε να τον τηρήσετε. Υπάρχουν όμορφα νυφικά για κάθε προϋπολογισμό, οπότε μην αφήσετε τα χρήματα να γίνουν εμπόδιο στην επιλογή ενός όμορφου νυφικού.

 

 

Επιλογή Μαλλιών

Επιλέξτε ένα χτένισμα που ταιριάζει με το στυλ του νυφικού σας και την προσωπικότητά σας. Εάν έχετε ήδη επιλέξει το νυφικό, δείτε ποια χτενίσματα ταιριάζουν καλύτερα με την γραμμή του.

 

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Εάν δεν είστε σίγουρη για το πώς θέλετε τα μαλλιά σας να είναι την ημέρα του γάμου, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία κομμωτή, ο οποίος θα σας προτείνει στυλ που σας ταιριάζουν και θα σας κάνουν να νιώσετε υπέροχα.

 

 

Επιλογή Αξεσουάρ

Όταν πρόκειται για αξεσουάρ, η λιτότητα είναι το κλειδί. Επιλέξτε αξεσουάρ που συμπληρώνουν το νυφικό και το χτένισμα σας, χωρίς να κλέβουν την παράσταση. Προσοχή στην ισορροπία! Αν έχετε ένα πολύ λαμπερό νυφικό,.επιλέξτε πιο απλά αξεσουάρ. Αν το νυφικό σας είναι πιο απλό, μπορείτε να προσθέσετε μερικά πιο εντυπωσιακά αξεσουάρ, για να δώσετε λίγη λάμψη.

 

Προσαρμογή στο στυλ του γάμου! Λάβετε υπόψη το γενικό στυλ του γάμου και τη θεματική του -αν υπάρχει. Συνδυάστε τα αξεσουάρ σας με το ύφος του γάμου,.ώστε να δημιουργήσετε ένα σύνολο, που θα είναι αρμονικό και όμορφο.

 

Μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά στυλ. Ενδεχομένως να ανακαλύψετε κάτι που δεν είχατε σκεφτεί αρχικά, και που σας ταιριάζει πολύ καλύτερα από αυτό που προγραμματίζατε.

 

Σκεφτείτε την άνεση! Τα αξεσουάρ πρέπει να είναι όχι μόνο όμορφα, αλλά και άνετα να φορεθούν. Θυμηθείτε ότι ο γάμος είναι μια μακρά και συνήθως κουραστική ημέρα,.οπότε θα θέλετε να είστε άνετη καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης.

 

Τελικά, αυτό που μετράει περισσότερο είναι να επιλέξετε κάτι που σας κάνει να νιώθετε υπέροχα.και σίγουρη για τον εαυτό σας. Ο γάμος είναι μια μοναδική και ξεχωριστή ημέρα,.οπότε αξίζει να επενδύσετε χρόνο και προσοχή στις επιλογές σας, για να δημιουργήσετε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Καλή επιτυχία στην προετοιμασία σας για την πιο όμορφη μέρα!

 

 

Τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα σεμινάρια της “House of Colour” και πώς μπορεί να τα παρακολουθήσει;

Μέσα από μία σειρά βιωματικών σεμιναρίων εξωτερικής ανάπτυξης σας δίνεται η ευκαιρία να προβάλλετε τα δυνατά σημεία στην εμφάνισή σας.και να αποκτήσετε κύρος, αποφεύγοντας να φορτώνετε με άχρηστα ρούχα την ντουλάπα σας. και να αδειάζετε το πορτοφόλι σας, ακολουθώντας τις συμβουλές μας.

 

Παρακολουθώντας τα σεμινάρια εξωτερικής εμφάνισης της House of Colour, σας δίνετε η ευκαιρία να ανακαλύψετε.ποια είναι τα σωστά χρώματα για τα μαλλιά σας, το μακιγιάζ, τα ρούχα και τα αξεσουάρ που έχουν φυσική συνέχεια με τον εαυτό σας, έτσι ώστε να σας δείχνουν πιο ξεκούραστη, υγιή, λαμπερή και νέα. Επιπλέον, μαθαίνετε να προβάλετε τα δυνατά σας σημεία,.βλέποντας τη ζωή και τον εαυτό σας πιο θετικά.

 

Ανακαλύπτοντας μαζί τη δική σας στυλιστική ταυτότητα, θα μάθετε, όχι απαραίτητα το τι είναι στη μόδα, αλλά τι ταιριάζει στο σώμα και στον χαρακτήρα σας. 

 

Τα σεμινάρια γίνονται online και διά ζώσης, εκτός από την διάγνωση χρωμάτων που γίνεται μόνο δια ζώσης,.κατόπιν ραντεβού. Μπορεί να είναι personal ή ομαδικά και διαρκούν από 3 έως 8 ώρες ανάλογα με το είδος του σεμιναρίου. Μπορείτε να μπείτε στο www.aforcolour.gr και να κλείσετε το δικό σας ραντεβού ή να μας επισκεφθείτε.στον χώρο μας Aforcolour στη Θεσσαλονίκη, 28ης Οκτωβρίου 39, να μας γνωρίσετε από κοντά και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία.

 

Brief Q&A

Aν φορούσα μόνο ένα χρώμα αυτό θα ήταν: κόκκινο

Mόδα σημαίνει: εξέλιξη

Ένα fashion item που δεν αποχωρίζομαι: σκουλαρίκια

Θα ήθελα να βλέπω περισσότερες γυναίκες να: αγαπούν το σώμα τους

Aν το καλοκαίρι ήταν χρώμα: τιρκουάζ

 

 

Ιg: @aristea_aforcolour 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath