Home / Good Life  / Aυτά τα food travel books μάς ταξιδεύουν γευστικά

Aυτά τα food travel books μάς ταξιδεύουν γευστικά

Επειδή ταξίδια και γεύσεις πάνε μαζί, αυτές οι νέες κυκλοφορίες σε food travel books μάς οδηγούν στα πιο γευστικά μονοπάτια ανά τον κόσμο.

Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει έδαφος ολοένα και περισσότερο, με ανθρώπους.να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο για να δοκιμάσουν δημοφιλείς κουζίνες. Τα food travel books είναι ένας δυνατός “σύμμαχός” τους,.καθώς δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από τα καλύτερα πιάτα κάθε προορισμού, τα must-visit στέκια, αλλά και την ιστορίς της παραδοσιακής κουζίνας ενός τόπου.

Ξεχωρίσαμε αυτές τις νέες κυκλοφορίες, για ταξίδια που θα έχουν σίγουρα μια διαφορετική… γεύση!

 

“China in Seven Banquets”, by Reaktion Books

Ένα συναρπαστικό ταξίδι που καλύπτει πέντε χιλιάδες χρόνια κινεζικής γαστρονομικής κληρονομιάς, εξερευνώντας την ουσία κάθε εποχής μέσα από επτά εξαιρετικά γεύματα. Το “China in Seven Banquets” οδηγεί τους αναγνώστες σε μια γαστρονομική περιπέτεια στην ιστορία της συνεχώς εξελισσόμενης και εκπληκτικά.ποικιλόμορφης. κουζίνας της Κίνας. Από την πλούσια “γιορτή των Οκτώ Θησαυρών” των αρχαίων χρόνων μέχρι το θρυλικό συμπόσιο “Tail-Burning” της δυναστείας των Τανγκ και τη “γιορτή Manchu-Han” της αυλής Qing,.αυτά τα εμβληματικά φαγητά προσφέρουν μια ματιά στην πλούσια γαστρονομική ιστορία της Κίνας. Το βιβλίο μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε σε. πλούσια συμπόσια απαθανατισμένα στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο,.έναν πρωτοχρονιάτικο μπουφέ από τη. Σαγκάη της δεκαετίας του 1920, ένα μοντέρνο μενού παράδοσης που προσφέρει μια ματιά στα τραπέζια του μέλλοντος.

 

 

“Pocha”, by Quadrille

Pocha είναι η συντομογραφία του pojangmacha, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως “καλυμμένο βαγόνι”. Η pocha είναι ένας πάγκος με σκηνές ή με μουσαμά στην αγορά, που σερβίρει φτηνά  κορεάτικα comfort food, σνακ και ποτά. Στο βιβλίο της “Pocha”, η συγγραφέας Su μάς ταξιδεύει στους δρόμους όπου μεγάλωσε και το φαγητό που τη. διαμόρφωσε. Από το ξημέρωμα μέχρι τη δύση του ηλίου, 80 νόστιμες και παιχνιδιάρικες συνταγές σας ταξιδεύουν στα στενά δρομάκια της Σεούλ …  Από Corn Dogs και Fried Chicken μέχρι Kimchi Pancakes και Perilla Oil Noodles, το βιβλίο μας προσκαλεί στην καρδιά του φαγητού της Κορέας. 

 

 

“Italian Coastal”, by Thames & Hudson

Σε μια γαστρονομική περιήγηση στις ιταλικές ακτές από την Τοσκάνη έως τη Βόρεια Σικελία μάς καλεί ο Amber Guinness. Ο συγγραφέας συνδυάζει ταξιδιωτικά απομνημονεύματα και γνώσεις μαγειρικής, ξεχωρίζοντας 60 εύκολες. συνταγές που μας δίνουν μια γεύση από τις παραθαλάσσιες περιοχές της Ιταλίας.και τις ιστορίες πίσω από αυτές, συμπεριλαμβανομένης της σαλάτας με πατάτες και κάπαρη από το νησί Salina και το απόλυτο Αμάλφι κέικ με κρέμα λεμονιού.

 

 

“Foodie Places”, by White Lion Publishing

Το Foodie Places είναι ένας εκπληκτικός οδηγός για γαστρονομικούς “τυχοδιώκτες” που ενδιαφέρονται για την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά πίσω από το καλύτερο φαγητό του κόσμου. Η ταξιδιωτική δημοσιογράφος Sarah Baxter. επισκέπτεται 25 πρωτεύουσες από όλον τον κόσμο,.συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακών παραδείσων για καλοφαγάδες. Ανακαλύψτε τοπικές λιχουδιές, όπως αρτοσκευάσματα χειροποίητα από καλόγριες στην Πορτογαλία, βίγκαν κάρυ στη Νότια Ινδία και παέγια από την ισπανική γενέτειρά της,.τη Βαλένθια, αλλά και τις πρωτεύουσες του σύγχρονου φαγητού, το Μόντρεαλ, την Οσάκα και τη Μελβούρνη.

 

 

“At the Table in Paris: Recipes from the Best Cafés and Bistros”, by Hardie Grant

To βιβλίο αυτό προσκαλεί τους αναγνώστες να κάνουν μια γαστρονομική βόλτα στην Πόλη του Φωτός, κατά μήκος του Σηκουάνα, πάνω από το Pont Neuf, στον Πύργο του Άιφελ, με μικρές στάσεις στα καφέ του δρόμου. Με 40 τυπικές γαλλικές συνταγές, από το πρωινό μέχρι το δείπνο και το επιδόρπιο,.καθώς και πληροφορίες για το τι να κάνετε και πού. να πάτε, αυτό είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ανακαλύψτε τους καλύτερους χώρους πρασίνου για να απολαύσετε ένα πικνίκ και εμπνευστείτε από τον χρόνο που περάσατε.στα διάσημα μπιστρό της πόλης για να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή των Moules Frites, Coq Au Vin ή Crème Brûlée

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath