Home / Good Life  / Όλη η ουσία του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται στη Λευκάδα!

Όλη η ουσία του ελληνικού καλοκαιριού βρίσκεται στη Λευκάδα!

Λευκάδα
Δεν είναι τυχαίο ότι η Λευκάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα. Καθώς είναι το μοναδικό νησί που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, αποτελεί έναν must see καλοκαιρινό προορισμό, ακόμα και για last minute vacations!

 

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς, κατά τη διάρκεια των διακοπών σου στη Λευκάδα!

Must see παραλίες

Οι παραλίες της Λευκάδας περικλείουν όλη την ουσία του ελληνικού καλοκαιριού,.καθώς προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας με τα καταπράσινα τοπία του βουνού του νησιού.

 

Οι καλύτερες παραλίες στα βόρεια της Λευκάδας:

 

  • Κάθισμα
  • Μύλος
  • Άγιος Νικήτας

 

Λευκάδα

Παραλία Κάθισμα, Λευκάδα

 

Οι καλύτερες παραλίες στα νότια Λευκάδας:

 

  • Εγκρεμνοί
  • Πόρτο Κατσίκι
  • Αμμούσω
  • Αγιοφύλλι

 

Λευκάδα

Παραλία Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

 

Extra tip: Οι παραλίες της ανατολικής ακτής του νησιού είναι κατάλληλες για οικογένειες,.καθώς προστατεύονται από τον άνεμο και είναι συνήθως πιο ήρεμες και ασφαλείς, σε σχέση με εκείνες της δυτικής πλευράς. Μερικές παραλίες, που βρίσκονται στα ανατολικά, είναι η Λυγιά, η Νικιάνα, το Νυδρί και ο Μικρός Γυαλός.

 

Εκτός από τη χώρα της Λευκάδας, φρόντισε να επισκεφτείς το Νυδρί. Το κοσμοπολίτικο χωριό προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε καφέ και φαγητό, ενώ παραμένει ζωντανό καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας!

 

 

Χάρις της κοντινής απόστασης της Λευκάδας με τα υπόλοιπα Επτάνησα, οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν island hopping. Τα πιο δημοφιλή νησιά για island hopping είναι η Κεφαλονιά, με το Φισκάρδο να αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς από τη Λευκάδα, αλλά και οι απομονωμένες παραλίες της Ιθάκης.

 

Φισκάρδο, Κεφαλονιά

 

Μάλιστα, από το Νυδρί προσφέρονται καθημερινά κρουαζιέρες, οι οποίες κάνουν ολοήμερα tours σε απομακρυσμένες παραλίες της Λευκάδας, της Ιθάκης, της Κεφαλονιάς, αλλά και περιήγηση έξω από το ιδιωτικό νησί του Σκορπιού.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada