Home / Good Life  / Πάρος, Ρόδος και Σαντορίνη στα καλύτερα νησιά παγκοσμίως!

Πάρος, Ρόδος και Σαντορίνη στα καλύτερα νησιά παγκοσμίως!

Πάρος
Η μαγεία του ελληνικού καλοκαιριού αναδεικνύεται για ακόμα μία φορά, με την Πάρο, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη να βρίσκονται στη λίστα με τα 25 αγαπημένα νησιά των αναγνωστών του Travel + Leisure 2023!

 

Το ελληνικό καλοκαίρι αναγνωρίζεται και φέτος, μέσα από τη λίστα των αγαπημένων νησιών των αναγνωστών του Travel + Leisure 2023. Τα φετινά βραβεία απέδειξαν ότι η Ελλάδα και, ειδικότερα, τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στις καρδιές πολλών ταξιδιωτών παγκοσμίως.      Πάρος 

 

Κάθε χρόνο, για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες του να μοιραστούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τα κορυφαία ξενοδοχεία, θέρετρα, πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και άλλα. Στην κατηγορία των νησιών, λήφθηκαν υπόψιν τα εξής κριτήρια:  Πάρος 

 

  • Φυσικά αξιοθέατα/παραλίες
  • Δραστηριότητες/αξιοθέατα
  • Εστιατόρια/φαγητό
  • Άνθρωποι/φιλικότητα
  • Αξία

 

Για κάθε χαρακτηριστικό, οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν μια βαθμολογία άριστα, άνω του μέσου όρου, μέτρια, κάτω του μέσου όρου ή κακή. Οι τελικές βαθμολογίες είναι οι μέσοι όροι αυτών των απαντήσεων. Η Ελλάδα αναδείχθηκε ένας από τους μεγαλύτερους νικητές στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τρία από τα νησιά της να κατακτούν μία θέση στη λίστα! Η Πάρος κατάφερε να κατακτήσει την 11η θέση, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τη 19η, ενώ η Σαντορίνη την 25η θέση.

Πάρος

Η Πάρος προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό από γραφικά τοπία, ειδυλλιακές παραλίες, μαγευτικά ασβεστωμένα χωριά, με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της να κλέβει όλες τις εντυπώσεις.

 

Ρόδος

Σύμφωνα με το κοινό, το νησί της Ρόδου, γνωστό και ως το “νησί των Ιπποτών”, είναι γεμάτο ιστορία, με τη μεσαιωνική πόλη του , Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, να παρουσιάζει αρχαία ερείπια, οχυρά τείχη και μεγαλειώδη αρχιτεκτονική. Πέρα από την ιστορία, η Ρόδος προσφέρει εκπληκτικές παραλίες, όπως αυτές στο Φαληράκι και τη Λίνδο.

 

 
Σαντορίνη

Μπορεί η Σαντορίνη να τερμάτισε τελευταία στην κατηγορία των καλύτερων νησιών παγκοσμίως, παρόλα’υτα αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο ρομαντικά νησιά στον κόσμο, με το πιο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

 

 

Δείτε την ολοκληρωμένη λίστα με τα αγαπημένα νησιά των αναγνωστών του Travel + Leisure παγκοσμίως!

 

  1. Νησιά Great Barrier Reef, Αυστραλία
  2. Μαλδίβες
  3. Μπαλί, Ινδονησία
  4. Μαδέρα, Πορτογαλία
  5. Πουκέτ, Ταϊλάνδη
  6. Skye and the Hebrides, Σκωτία
  7. Koh Samui, Ταϊλάνδη
  8. Δομίνικα, Καραϊβική 
  9. Λανγκάουι, Μαλαισία
  10. Boracay, Φιλιππίνες
  11. Πάρος, Ελλάδα
  12. Νησιά Φίτζι, Φίτζι
  13. Golden Isles, Georgia
  14. Moorea, Γαλλική Πολυνησία
  15. Ζανζιβάρη, Τανζανία
  16. Οι Σεϋχέλλες
  17. Αζόρες, Πορτογαλία
  18. Bora-Bora, Γαλλική Πολυνησία
  19. Ρόδος και Δωδεκάνησα, Ελλάδα
  20. Νησί Mackinac, Μίσιγκαν
  21. Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ
  22. Hvar και τα νησιά της Δαλματίας, Κροατία
  23. Σικελία, Ιταλία
  24. Ανγκουίλα
  25. Σαντορίνη, Ελλάδα

 

www.travelandleisure.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada