Home / Beauty  / Ωραία Κοιμωμένη στο δικό σου παραμύθι!

Ωραία Κοιμωμένη στο δικό σου παραμύθι!

Αν θες να ξυπνάς το πρωί σαν άλλη Ωραία Κοιμωμένη του παραμυθιού, ακολούθησε αυτά τα tips, ώστε να λάμπεις… με το καλημέρα!

Η ομορφιά συνδέεται άμεσα με τον ύπνο, αφού όταν δεν κοιμάσαι καλά και επαρκώς, αυτό φαίνεται απευθείας στο πρόσωπό σου και, φυσικά, στη διάθεσή σου. Στο κλασικό παραμύθι η Ωραία Κοιμωμένη κοιμόταν για 100 ολόκληρα χρόνια,.ξυπνώντας πανέμορφη μετά τα μάγια…

 

Όχι, δε σου λέμε ότι η ομορφιά μπορεί να επιτευχθεί διά μαγείας μόνο με τον ύπνο,.αλλά μπορείς να ακολουθήσεις κάποια tips, ώστε να ενισχύσεις τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

 

Τhe magic of night skincare routine

Eίναι σημαντικό να διατηρείς και να ακολουθείς πιστά μια βραδινή ρουτίνα ομορφιάς,.η οποία μπορεί να καλύψει μεγάλο κομμάτι της ημερήσιας beauty routine. Τα βήματα που κάνεις πριν τον ύπνο σου, μπορούν να σου εγγυηθούν ότι θα ξυπνήσεις φρέσκια.και λαμπερή, από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

 

Ποια είναι, όμως, τα “μαγικά”  βήματα που πρέπει να εντάξεις στη βραδινή σου ιεροτελεστία;

 

Τέλεια μαλλιά και στον ύπνο

Είναι λογικό μετά από αρκετές ώρες ύπνου τα μαλλιά να μην έχουν ακριβώς την όψη κομμωτηρίου, αλλά μπορούν να μοιάζουν φροντισμένα και υγιή. Ο ύπνος είναι μια καλή ευκαιρία να εφαρμόσεις ένα leave-in conditioner ή έλαιο μαλλιών,.το οποίο θα δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όταν ξυπνήσεις και λουστείς, τα μαλλιά σου θα είναι πιο απαλά και λαμπερά από ποτέ,.αφού η τρίχα θα έχει πάρει σε βάθος όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται. Μια μίνι αναδόμηση, ενώ εσύ κοιμάσαι!

 

Ένα άλλο μυστικό για περιποιημένα μαλλιά είναι να κάνεις χοντρές πλεξούδες και να πέσεις για ύπνο. Όταν ξυπνήσεις και τις λύσεις, θα έχεις τις πιο όμορφες φυσικές μπούκλες! Αυτή είναι μια καλή λύση και για τα μαλλιά που φριζάρουν. έντονα κια προσπαθείς να τα “δαμάσεις” κάθε πρωί.

 

Ωραία Κοιμωμένη

 

Επιδερμίδα που ακτινοβολεί υγεία

Ο ύπνος είναι από μόνος του ένας φυσικός τρόπος αντιγήρανσης. Φρόντισε να κλείνεις καθημερινά τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου -ιδανικά 10. Όταν δεν κοιμάσαι καλά είναι πολύ λογικό το δέρμα να μοιάζει θαμπό και κουρασμένο, ενώ οι ενοχλητικοί μαύροι κύκλοι θα επιμένουν. Τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείς, φρόντισε να ολοκληρώνεις τη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς σου, εφαρμόζοντας σίγουρα ένα serum και μία κρέμα νυχτός. Και στο κομμάτι της επιδερμίδας οι ώρες του ύπνου σού δίνουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτείς προς όφελός σου, χρησιμοποιώντας μια overnight beauty mask αλλά και μία sleeping lip mask. Τα συστατικά τους θα απορροφηθούν σωστά κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έτσι, θα ξυπνήσεις ξεκούραστη και άκρως λαμπερή, σαν να κοιμόσουν 100 χρόνια!

 

Ωραία Κοιμωμένη

Εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους

Όπως είπαμε, όταν δεν κοιμάσαι καλά φαίνεται πρωτίστως στα μάτια σου. Οι μαύροι κύκλοι κάνουν αισθητή την ενοχλητική παρουσία τους, σε συνδυασμό με το έντονο πρήξιμο. Το ελαφρύ μασάζ γύρω από τα μάτια, λίγο πριν κοιμηθείς, θα αποδειχθεί σωτήριο. Μπορείς να κάνεις κινήσεις με τα δάχτυλά σου ή -ακόμα καλύτερα- με κάποιο jade roller ή gua sha. Kάποιο ειδικό eye gel θα κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη, με τα ενεργά συστατικά του να εισχωρούν στο δέρμα σου, απομακρύνοντας τους μαύρους κύκλους. Μην ξεχνάς ότι η λέμφος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην κατακράτηση των υγρών. Με το μασάζ βοηθάς στη λεμφική αποστράγγιση και τον περιορισμό οιδημάτων.

Για ένα λαμπερό βλέμμα γεμάτο ζωντάνιο, σου προτείνουμε να εφαρμόζεις μέρα παρά μέρα ένα lash serum, που θρέφει τις βλεφαρίδες και τις διατηρεί πυκνές και μακριές.

 

Ωραία Κοιμωμένη

 

Μεταξένιο δέρμα

Φυσικά, εκτός από το πρόσωπο δεν ξεχνάμε και το σώμα. Αφού κάνεις το βραδινό σου αφρόλουτρο ή ντους, έχοντα ήδη κάνει απολέπιση με κάποιο body scrub, εφάρμοσε ένα πλόυσιο σε ενυδατικά συστατικά body butter. Tα body butters ενδείκνυνται για βραδινή εφαρμογή, καθώς έχουν πιο πλούσια σύνθεση και απορροφώνται πιο αργά. Σε καμία περίπτωση μην παραλείψεις τα άκρα σου, τα πέλματα και τους αγκώνες σου. Όταν ξυπνήσεις, όλα θα είναι πιο απαλά από ποτέ!

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath