Home / Wellness  / Mind  / Ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων σε ακριτικά νησιά

Ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων σε ακριτικά νησιά

ψυχική ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων
Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για την Ψυχική Ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων σε ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Το πρόγραμμα “Ψυχική Ενδυνάμωση παιδιών και εφήβων σε ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου”, που υλοποιείται από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια στα νησιά Χίος, Σάμος, Λέσβος και Λήμνος, ενώ μπορούν να επωφεληθούν και ενδιαφερόμενοι από τα νησιά Οινούσσες, Ψαρά, Ικαρία, Φούρνοι, Θύμαινα και Άη Στράτης.

 

έφηβος ψυχική ενδυνάμωση

 

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

Δράσεις σε Χίο, Σάμο, Λέσβο και Λήμνο
  • Επισκέψεις / Διασύνδεση με τοπικούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στα πλαίσια πρόληψης & ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας
  • Κύκλο Workshops για παιδιά & εφήβους

2 κύκλοι 5 Εργαστηρίων (workshops) διάρκειας 60′ το καθένα. Θα απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά & εφήβους προσανατολισμένα σε θεματολογία της επικαιρότητας που συνδέεται με την ενίσχυση των δεξιοτήτων που οικοδομούν την ψυχολογική έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας.

  • Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς. Οι συμμετέχοντες γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους, να αναστοχαστούν τους στόχους που έχουν θέσει ως γονείς και να αναζητήσουν νέες δυνατότητες και προοπτικές, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικοί στον ρόλο τους.
  • Ομάδες Γονέων – Παιδιών / Debate

Υλοποίηση ομάδων γονέων και παιδιών με την καθοδήγηση του συντονιστή – επαγγελματία ψυχικής υγείας που θα λάβουν μέρος σε μια συζήτηση (Debate) με σκοπό τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και παιδιών και θέμα “Μαθαίνω να ακούω”.

  • Συναντήσεις Γονέων με ειδικούς για Συμβουλευτικές Κατευθύνσεις σε θέματα που τους αφορούν. Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες συναντήσεις γονέων με αιτήματα για θέματα που αφορούν τα παιδιά τους, διάρκειας 90′, για να λάβουν συμβουλευτική κατεύθυνση και ενημέρωση.
  • Πλήρη Εξατομικευμένα προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσωπικής Ανάπτυξης. Η χορήγηση 3 τεστ, εισαγωγικών ερωτηματολογίων και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας θα δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο να αναπτύξει μηχανισμούς αυτογνωσίας σχετικά με την προσωπικότητα, τις ικανότητες τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του.

 

Podcast

Δημιουργία 6 ηχητικών επεισοδίων, που θα προστεθούν στην “ψηφιακή βιβλιοθήκη” του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου (kpechios.org).και θα δημοσιευτούν σε τοπικά site ενημερωτικών μέσων στα 4 νησιά. Θα απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες,.αλλά και σε επαγγελματίες που έχουν να κάνουν με παιδιά (εκπαιδευτικούς, ιατρούς, κ.ά.).με στόχο να προσφέρουν έμπνευση, προσωπική ανάπτυξη και ψυχική ενδυνάμωση.

 

Εγχειρίδιο

Εγχειρίδιο Ψυχικής Ενδυνάμωσης για παιδιά & εφήβους με περιεχόμενο δραστηριοτήτων.με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων και την προαγωγή της ψυχικής ενδυνάμωσης εφήβων / παιδιών.

 

ΚΠΕ Χίος

 

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2024.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Γιάννης Ηρακλειανός, Τ. 22710 20000 (εσωτ. 206)

[email protected]

 

kpechios.org

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin