Home / Lifestyle  / Χριστίνα Λεοντιάδου: Το στυλ το έχουμε όλοι μέσα μας!

Χριστίνα Λεοντιάδου: Το στυλ το έχουμε όλοι μέσα μας!

christina_leontiadou
Η Χριστίνα Λεοντιάδου είναι ενδυματολόγος και μας καλεί να πειραματιστούμε για να μπορέσουμε να βρούμε το προσωπικό μας στυλ. Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μόδα από πολύ μικρή ηλικία, λόγω της μητέρας της, και δηλώνει ότι αυτό το επάγγελμα είναι ιδανικό γι’ αυτήν. Δημιούργησε το Dazzy Taco Dressing, έναν ψηφιακό κόσμο, για να μας μυήσει στον κόσμο της μόδας, να μοιράσει συμβουλές και να βοηθήσει τον καθένα να βρει το στύλ που του ταιριάζει. 
 
♥ Πότε άρχισε η ενασχόληση σου με τον χώρο της μόδας; Ήταν κάτι που πάντοτε σου άρεσε;

 

Από πολύ μικρή ηλικία βρισκόμουν μαζί με τη μητέρα μου στο κατάστημα ενδυμάτων μας στην Αθήνα. Εκεί μπορεί να πει κανείς ότι μου δημιουργήθηκαν τα πρώτα ερεθίσματα για τη μόδα και το στυλ, πηγαίνοντας μαζί της σε δειγματισμούς και φτιάχνοντας βιτρίνες. Μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αποφάσισα να ασχοληθώ με την ένδυση σε ένα πιο δημιουργικό επίπεδο, και όχι τόσο εμπορικό. Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνω τί άλλα επαγγέλματα υπάρχουν που αφορούν το κομμάτι της μόδας, για να βρω τι πραγματικά μου ταιριάζει. Μέχρι τότε δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι ενδυματολόγος. Μετά από μια έρευνα που έκανα, το επάγγελμα αυτό μου φάνηκε ότι ήταν ιδανικό για μένα.

 

 

♥ Τι συμβουλή θα ήθελες να δώσεις σε κάποιον που δεν έχει βρει ακόμα το στυλ του, αλλά και σε κάποιον που διστάζει να πειραματιστεί;

 

Το στυλ το έχουμε όλοι μέσα μας. Ίσως να μη γνωρίζουμε πώς να το εκφράσουμε, αλλά υπάρχει. Για να το βρούμε σίγουρα πρέπει να πειραματιστούμε. Όταν δοκιμάζουμε ένα ρούχο και μας κάνει να νιώθουμε καλά, αυτόματα, αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση μας. Είναι ένας τρόπος να αντιληφθούμε τι στυλ μας ταιριάζει, να το αγαπήσουμε και να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. 

 

♥  Ποια είναι τα στοιχεία που σε εμπνέουν και ποιοι οι παράγοντες που σε οδηγούν στο να συνδυάσεις ένα κομμάτι με ένα άλλο;

 

Πηγή έμπνευσης αποτελούν τα πάντα. Ο δρόμος που περπατάμε, η μουσική που ακούμε, ακόμα και ένα τυχαίο αντικείμενο που μπορεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας. Πειραματίζομαι, δοκιμάζω και ό,τι δε μου αρέσει οπτικά το απορρίπτω, το αλλάζω και το κάνω να φαίνεται αλλιώς. Συχνά βλέπω μεμονωμένα ρούχα και αυτόματα μου έρχονται εικόνες, πώς μπορούν να φορεθούν και από ποιον. 

♥  Η προσωπικότητα και η εξωτερική εμφάνιση τι ρόλο διαδραματίζουν όταν πρέπει να ντύσεις κάποιον;

 

Πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα outfit συνδυάζοντας την εξωτερική εμφάνιση με την προσωπικότητα του καθενός. Το να ντυθείς απλά είναι κάτι διεκπεραιωτικό. Μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Το να ντυθείς όμως και να υπογράψεις με χαρακτήρα το κάθε σου look, σίγουρα χρειάζεται μια διαφορετική προσέγγιση και κάνει τη διαφορά στη δουλειά σου, στον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι, στα μηνύματα που μπορείς να περάσεις σύμφωνα με την εμφάνιση σου και στα συναισθήματά σου! 

 

 

♥ Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ; Ποια κομμάτια είναι για σένα διαχρονικά και must have;

 

Λατρεύω το androgyne style. Με κάνει να νιώθω άνετα στην καθημερινότητά μου, προσφέροντάς μου δυναμικότητα και στυλ. Εάν ανοίξεις την ντουλάπα μου θα καταλάβεις πως δε μπορώ χωρίς σακάκια και πουκάμισα. Σίγουρα θεωρώ πως είναι και διαχρονικά. 

 

♥  Σου αρέσει να ακολουθείς τις τάσεις ή να πειραματίζεσαι;

 

Δεν ακολουθώ ποτέ τις τάσεις. Διαβάζω, ενημερώνομαι και τις μαθαίνω. Εάν κάτι δεν μου ταιριάζει, δεν θα το επιβάλω στον εαυτό μου επειδή είναι τάση. Εάν όμως μου αρέσει κάτι πολύ, θα πειραματιστώ και θα το προσαρμόσω στο δικό μου στιλ. 

 

 

♥ Μοιράσου μαζί μας την ιστορία της δημιουργίας του dazzy taco. Τι περιεχόμενο μπορεί να βρει ο επισκέπτης και τι είναι αυτό που θες να προσφέρεις;

 

Το Dazzy Taco Dressing δημιουργήθηκε για να καλύπτει τις ανάγκες οποιουδήποτε θέλει να βρει το προσωπικό του στυλ, είτε μιλάμε για πρόσωπα, είτε για brand id. Στον ιστότοπο μπορείς να βρεις όλες τις υπηρεσίες μας, καθώς και τι μπορούμε να σου προσφέρουμε για να ξεκινήσεις να ανακαλύπτεις το στυλ σου, σύμφωνα με τα θέλω σου. Επίσης, μπορείς να ενημερωθείς για fashion tips και να δεις πως ντύνονται τα δικά μας taco characters μέσα από τα blog posts, αλλά να κλείσεις και το δικό σου online ραντεβού για να μας ρωτήσεις για τις sur measure υπηρεσίες μας, σύμφωνα με τις ανάγκες σου. 

 

 

♥ Συμβουλές σου για να έχουμε το καλύτερο εορταστικό outfit.

 

Φτιάχνουμε το κάθε outfit σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Σκεφτόμαστε σε ποιο μέρος θα βρισκόμαστε, με ποιους ανθρώπους γύρω μας και φροντίζουμε τον εαυτό μας, κάνοντας τον να νιώθει άνεση και ζεστασιά. Προσθέτουμε λάμψη, χρησιμοποιώντας αξεσουάρ, για να υποδεχτούμε με χαρά το νέο έτος και κόκκινο κραγιόν για να έχουμε την εορταστική διάθεση που επιδιώκουμε στην τελική μας εμφάνιση, είτε φοράμε φόρμες και αθλητικά, είτε φόρεμα και ψηλοτάκουνα. Ό,τι και αν επιλέξουμε, φροντίζουμε να διατηρήσουμε την προσωπικότητά μας και να υποδεχθούμε με χαμόγελο το νέο #expressthemess 2022! 

 

 

Brief Q&A

 

♥ Η καλύτερη δεκαετία για τη μόδα: Κάθε δεκαετία είναι ξεχωριστή και υποστηρίζει μια διαφορετική εποχή. Θα έλεγα πως τα 80s ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία express the mess! 

 

♥ Αγαπημένος σχεδιαστής:  Αγαπώ όλους τους σχεδιαστές. Ο καθένας έχει μια διαφορετική ιστορία να διηγηθεί και ένα δικό του Style Id. 

 

♥ Κομμάτι που θα είναι πάντα in fashion: Το λευκό πουκάμισο. 

 

♥ Αξεσουάρ που απογειώνει ένα look: Λατρεύω τα παπούτσια. 

 

♥ Το δικό σου style icon: Η Greta Garbo! 

 

Instagram: Christina_leontiadou

& dazzytaco

 

Ανακαλύψτε το Dazzy Taco εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.