Home / Family  / Φάκελος μαιευτήριο: τι δεν πρέπει να λείπει από το βαλιτσάκι σας!

Φάκελος μαιευτήριο: τι δεν πρέπει να λείπει από το βαλιτσάκι σας!

5 πράγματα που πρέπει να βάλετε στην βαλίτσα για το μαιευτήριο! 

Η μεγάλη ώρα του τοκετού πλησιάζει και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα items που θα χρειαστείτε στο μαιευτήριο κατά την διάρκεια του τοκετού, αλλά και μετά την γέννηση του μωρού σας.  Φτιάξτε το βαλιτσάκι για το μαιευτήριο με στόχο να είστε άνετη, πλήρως προετοιμασμένη και να αισθάνεστε ασφαλής. Τι πρέπει να πάρετε λοιπόν μαζί σας; 

 

Άνετα και λειτουργικά ρούχα. 

Για να αισθάνεστε όμορφα μετά τον τοκετό πάρτε ρούχα άνετα και λειτουργικά που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε όμορφα. Μια ρόμπα, βαμβακερά νυχτικά και εσώρουχα και άνετες πιτζάμες είναι κάποια ρούχα απαραίτητα για το διάστημα που θα μείνετε στο μαιευτήριο.

 

Παντόφλες ή σαγιονάρες. 

Παντόφλες ή σαγιονάρες (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και τις προτιμήσεις σας) όπως και ένα ζευγάρι μαλακές κάλτσες θα σας είναι εξαιρετικά χρήσιμα, αν φυσικά επιτρέπεται να σηκώνεστε από το κρεβάτι.

 

Lip balm. 

Μπορεί να ακούγεται περιττό όμως ένα lip balm θα σας είναι πολύ χρήσιμο, καθώς τα χείλη σας θα αφυδατωθούν μετά τον τοκετό και θα έχετε ανάγκη από επιπλέον ενυδάτωση και ένα touch ομορφιάς που θα σας ανεβάσει την διάθεση και θα σας κάνει να αισθάνεστε όμορφη! Ακόμη, μια κρέμα προσώπου, σώματος, ένα αποσμητικό και ΄το αγαπημένο σας ρουζ, συνθέτουν το ιδανικό beauty νεσεσέρ, με τα items που θα σας βοηθήσουν να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας και να νιώθετε όμορφες. 

 

 

Hairbands ή λαστιχάκια.

Για να κάνετε λίγο πιο εύκολη την ζωή σας στο μαιευτήριο μην ξεχάσετε τα hairbands ή τα κοκαλάκια για τα μαλλιά. Είναι άλλωστε πιο βολικό να έχετε δεμένα τα μαλλιά σας. 

 

Relaxing things. 

Ακόμη, μπορείτε να εφοδιάσετε το βαλιτσάκι σας με πράγματα και συσκευές που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο όμορφα. Πάρτε μαζί σας ένα ενδιαφέρον βιβλίο, περιοδικά, το tablet ή ένα ipod για να ακούτε τη μουσική που σας ηρεμεί!

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!