Home / Cozyhome  / Το Skateboard συναντά το Design σε μία μοναδική έκθεση

Το Skateboard συναντά το Design σε μία μοναδική έκθεση

Το Design Museum του Λονδίνου δίνει μία νέα διάσταση στην ιστορία του Skateboard, μέσα από την ομώνυμη έκθεση, με 90 σπάνιες σανίδες.

Mε αφορμή τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024, όπου το αγώνισμα του skateboard θα κάνει τη δεύτερη επίσημη εμφάνισή του, το Design Museum του Λονδίνου φιλοξενεί την  ομώνυμη έκθεση “Skateboard”.

 

Η έκθεση ακολουθεί την κουλτούρα του skateboard, εστιάζοντας την προσοχή της στο design της διάσημης σανίδας, που από το 1950 πέρασε από πάρα πολλά στάδια, αφού στην αρχή η κατασκευή της ήταν ολοκληρωτικά χειροποιήτη.

 

 

Συνολικά παρουσιάζονται  90 σπάνιες και ξεχωριστές σανίδες,.ανάμεσα στις οποίες συναντάμε τους σχεδιαστές των πρώτων επαγγελματικών μοντέλων,.τους Tony Hawk και Sky Brown, κασέτες, περιοδικά και άλλα ενθύμια που αφορούν το άθλημα.

 

Caballero Dragon, Powell Peralta, 1981. Photograph by Caleb J. Adams

Lonnie Toft pro model Sims 1978. Photograph by Caleb J. Adams

 

Μάλιστα, ο designer και skateboarder Jonathan Olivares, παρουσιάζει μία ευρεία γκάμα σανίδων, δάνεια από το Skateboarding Hall of Fame Museum της Καλιφόρνιας.

 
 

 

Από τη δεκαετία του 1950, όταν το skateboard ήταν απλώς ένα άθλημα του δρόμου,.μέχρι και το 2020, όταν έγινε πια ολυμπιακό άθλημα, η έκθεση ακολουθεί τα χνάρια και την εξέλιξή του.

 

Τα βλέμματα πέφτουν πάνω στο πρώτο επαγγελματικό μοντέλο του 1982 από τον Tony Hawk,.το πρώτο γυναικείο επαγγελματικό μοντέλο της δεκαετίας του 1970, σχεδιασμένο από τη Laura Thornhill και πολλά ακόμα σχεδιαστικά μοντέλα του δημοφιλούς πια skateboard.

 

 

Η έκθεση “Skateboard” ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου του 2024 και απευθύνεται στους λάτρεις -και όχι μόνο- του αθλήματος.

 

designmuseum.org

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath