Home / Good Life  / Το Oktoberfest έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το Oktoberfest έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Το πιο διάσημο φεστιβάλ μπύρας.έρχεται στην Ελλάδα! Το Oktoberfest πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στη.Θεσσαλονίκη και, για πρώτη φορά, στην Αθήνα στις 5-8 Οκτωβρίου.

 

To Oktoberfest πραγματοποιείται στο Μόναχο από το 1810 και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 6.000.000 επισκέπτες, όντας το μεγαλύτερο “παραδοσιακό” φεστιβάλ στον πλανήτη. Παράλληλα, διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο συμμετέχουν στους εορτασμούς,.υπό την αιγίδα του επίσημου Oktoberfest. Αυτήν τη χρονιά, η Ελλάδα θα λάβει και εκείνη μέρος στο φεστιβάλ, με την Αθήνα και.τη Θεσσαλονίκη να φιλοξενούν τη μεγαλύτερη γιορτή μπύρας παγκοσμίως.

 
Θεσσαλονίκη

Με πλούσιο ψυχαγωγικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας.“Oktoberfest” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 το πρωί έως αργά το βράδυ στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

 

 

 

Το Oktoberfest 2023 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ομάδας της Palooza events και της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις γαστρονομικές απολαύσεις,.διάφορα περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά του Oktoberfest, πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με ζωντανές μπάντες, συναυλίες,.DJs και παραδοσιακούς βαυαρικούς χορούς θα εξασφαλίσουν μία όμορφη ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Oktoberfest θα υπάρχει ένα εκτεταμένο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που.θα περιλαμβάνει παιχνίδια και διασκέδαση, διαγωνισμούς με πλούσια δώρα, το παραδοσιακό άνοιγμα του βαρελιού της μπύρας, διάφορα θεάματα και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 
Αθήνα

Ταυτόχρονα, το Oktoberfest της Αθήνας θα λάβει χώρο στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, από τις 5 έως και τις 8 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη του Athens Street Food Festival. Ειδικά βαρέλια περιορισμένης σοδείας θα έρθουν από την Βαυαρία στην Αθήνα, αποκλειστικά για το Oktoberfest της Αθήνας. Επίσης, κάθε βράδυ στις 21.00, γνωστοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν τα ηνία της διασκέδασης: ο μοναδικός Αλέξανδρος Τσουβέλας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση, οι Wedding Singers, οι Trashformers με τον Δημήτρη Μεντζέλο (από τα Ημισκούμπρια)!

 

 

Δείτε το πρόγραμμα των live εμφανίσεων:

  • 05.10 Opening party με Γιάννη Λεουνάκη και Γιώργο Αποστόλου
  • 06.10 Wedding Singers
  • 07.10 Αλεξάνδρος Τσουβέλας
  • 08.10 Closing Party: TRASHFORMERS με Δημήτρη Μεντζέλο (Ημισκούμπρια)

 

Περισσότερες πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada