Home / Good Life  / Art & Culture  / Το Κουκλόσπιτο για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη!

Το Κουκλόσπιτο για λίγες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη!

Κουκλόσπιτο

Μια από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες της Αθήνας, Το Κουκλόσπιτο, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

 

Έχοντας ήδη ξεπεράσει τους 30.000 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, Το Κουκλόσπιτο έρχεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον για λίγες παραστάσεις. Ο Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθετεί το σπουδαίο έργο του Χένρικ Ίψεν, με τη Λένα Παπαληγούρα να ενσαρκώνει τον ρόλο της Νόρας. Το έργο που “εξερράγη” σαν βόμβα στην εποχή του-1989- είναι πάντα επίκαιρο. Πραγματεύεται την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τα ψεύδη και τις συνέπειες της επιπολαιότητας. Αποκαλύπτει την αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή.

 

Ο φαινομενικά τέλειος γάμος της Νόρας και του Χέλμερ καταρρέει όταν η αποκάλυψη ενός ψέματος θα άρει κάθε βεβαιότητα. Θα φανερώσει την παντελή έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ τους, και θα αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις της σχέσης τους, οδηγώντας τους στο τέλος της αθωότητας. Η Νόρα αποκτά την οδυνηρή επίγνωση πως τα αγαθά και αγαπητικά κίνητρα δεν αρκούν για να βρει κατανόηση ούτε από τον Νόμο, αλλά ούτε και από τον σύζυγό της.

 

Το έργο που διαχρονικά θεωρείται ένα φεμινιστικό μανιφέστο είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Οι ήρωες που ο Ίψεν έπλασε περίπου ενάμιση αιώνα πριν, μοιάζουν να μην έχουν χάσει ούτε σταγόνα από τη ζωντάνια και τον επαναστατικό τους οίστρο. Τα πάθη τους συνεχίζουν να συνταράζουν τους σημερινούς θεατές, μιας και σε αυτά αναγνωρίζουμε κάτι από τον εαυτό μας.  

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.