Home / Family  / Τα Ρα Τα Τζουμ… και η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Τα Ρα Τα Τζουμ… και η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Τα Ρα Τα Τζουμ
Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί ως ένα δεύτερο σπίτι, μία δεύτερη οικογένεια, που έρχεται να αγκαλιάσει και να συνοδεύσει τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα, να τα κάνει να νιώσουν σίγουρα και ασφαλή, για να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν και να δημιουργήσουν κοινωνικούς δεσμούς. Ακριβώς αυτές είναι οι βασικές αρχές, πάνω στις οποίες στηρίζεται ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Τα Ρα Τα Τζουμ!

 

Το Τα Ρα Τα Τζουμ δεν είναι μόνο μια εύηχη ονομασία… Είναι ρυθμός! Ρυθμός στο τύμπανο! Ένας ρυθμός που σε γεμίζει ενέργεια, αισιοδοξία και χαρά. Η λειτουργία και οι δραστηριότητές του γεμίζουν τα παιδιά με τέτοιου είδους δυνατά συναισθήματα,.έτσι ώστε να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση.

 

Τα Ρα Τα Τζουμ

 

Όταν η μάθηση γίνεται παιχνίδι!

Τα μικρά μαθαίνουν πολύ γρήγορα να προσαρμόζονται στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Κάθε μέθοδος είναι προσεκτικά διαμορφωμένη, έτσι ώστε να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια στο νήπιο,.μέσω της βιωματικής μάθησης, των αισθήσεων, του παιχνιδιού,.της ανάληψης ρόλων και πρωτοβουλιών,.της επίλυσης ρεαλιστικών προβλημάτων και της συνεργασίας με ενήλικες και συνομήλικους. Κύριο μέλημα του Τα Ρα Τα Τζουμ είναι τα παιδιά να αναπτύξουν μεταγνωστικές δεξιότητες, δηλαδή να μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, αποκτώντας, έτσι, θετική στάση απέναντι στη μάθηση. Η διαδικασία αυτή γίνεται πάντοτε με τη βλέψη τα παιδιά να αναπτύξουν αυτονομία και ανεξαρτησία,.ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

 

Τα Ρα Τα Τζουμ τάξη

 

H προσαρμογή των παιδιών γίνεται πάντοτε σε συνεργασία με τους γονείς, έτσι ώστε να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα, ο πρότυπος παιδικός σταθμός διοργανώνει πλήθος δράσεων και εκδρομών με τη συμμετοχή και των γονέων, χαρίζοντας όμορφες αναμνήσεις σε όλη την οικογένεια!

 

 

Εκπαίδευση για την αειφορία του περιβάλλοντος

Το Τα Ρα Τα Τζουμ δίνει έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, μαθαίνοντας στα παιδιά ότι η φύση “διδάσκει” σύνθετες έννοιες, με τον πιο απλό τρόπο, και γι’ αυτό πρέπει να λειτουργούν μέσα στο οικοσύστημα κι όχι ανεξάρτητα από αυτό.

 

 

 
Έμφαση στη διαφορετικότητα

Οι παιδαγωγοί του Τα Ρα Τα Τζουμ είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τοποθετώντας στο επίκεντρο όλες τις ανάγκες των νηπίων. Ο παιδικός σταθμός αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον, έτοιμο να προστατέψει και να αγκαλιάσει κάθε παιδί, δίνοντάς του την ευκαιρία να μάθει στον δικό του χρόνο και σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες.

 

Τα Ρα Τα Τζουμ

 
Διασκεδαστικές δραστηριότητες 

Εκτός από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο παιδικός σταθμός προσφέρει επιπλέον δραστηριότητες, όπως η ξιφασκία, η ιππασία, η κολύμβηση, ο στίβος, η μαγειρική και η μουσικοκινητική, που θα δώσουν την ευκαιρία στα μικρά να ανακαλύψουν, από μικρή ηλικία, τα ταλέντα τους!

 

 
Art Therapy 

Μέσω του Art Therapy, τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους, συμμετέχοντας σε δημιουργικές δραστηριότητες. Στο Τα Ρα Τα Τζουμ η τέχνη γίνεται έναυσμα, έτσι ώστε τα μικρά.να ξεκινήσουν να αντιλαμβάνονται και να συνδέονται με τον εαυτό τους.

 

 
Play eat 

Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης, ο πρότυπος παιδικός σταθμός προσφέρει εργαστήρια διατροφής,.δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, μέσω ιδιαίτερων projects και παιχνιδιών. Οι μικροί “μάγειρες” καλούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους πιάτα, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις και εξασκώντας τις δημιουργικές τους ικανότητες με ευφάνταστες κατασκευές!

 

Τα Ρα Τα Τζουμ δράσειςΤα Ρα Τα Τζουμ

 
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση 

Οι παιδαγωγοί του παιδικού σταθμού έχουν κληθεί να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά,.εξοικειώνοντάς τα με το σώμα τους και εξηγώντας τους τις διαφορές στα δύο φύλα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, τα νήπια θα γνωρίσουν το σώμα τους,.βάζοντας όρια στον εαυτό τους, μαθαίνοντας, έτσι, να σέβονται και τα όρια των άλλων.

 

Ο παιδικός σταθμός Τα Ρα Τα Τζουμ συμπορεύεται μαζί με τους μικρούς μαθητές του, λειτουργώντας ως μία δεύτερη οικογένεια που εκπαιδεύει,.καθοδηγεί και ενθαρρύνει κάθε παιδί να είναι ο εαυτός του.

 

ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΖΟΥΜ

Πρότυπος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο

Κάτω Αποστόλων 2, Πουρνάρι, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

Τ. 231 034 4422 – 697 721 5321

www.taratatzoum.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada