Home / Good Life  / Ταξίδια στην Ευρώπη με νέες σιδηροδρομικές γραμμές

Ταξίδια στην Ευρώπη με νέες σιδηροδρομικές γραμμές

Ευρώπη
Το όνειρο κάθε travel addict φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, με τις νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες, που έρχονται να ενώσουν σχεδόν όλη την Ευρώπη με τρένο!

 

Η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να κάνει τα ταξίδια μας στην Ευρώπη… παιχνιδάκι! Το όνειρο κάθε travel addict γίνεται πραγματικότητα, με τις νέες σιδηροδρομικές γραμμές,.οι οποίες θα συνδέουν δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ τους. Η υπηρεσία αυτή φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε ταξιδιώτη,.που θέλει να ανακαλύψει όλη την Ευρώπη, χωρίς αεροπλάνο!

 

 

Η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών, Adina Vălean, δήλωσε: “Καθώς η ζήτηση για πράσινη κινητικότητα αυξάνεται, η σιδηροδρομική αγορά χρειάζεται να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα και πολύ πιο γρήγορα,.ειδικά για μεγάλα και διασυνοριακά ταξίδια. Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει τώρα να βοηθήσει τις σιδηροδρομικές εταιρείες να δημιουργήσουν νέες διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις –κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας– καταρρίπτοντας πολλά εμπόδια στους διασυνοριακούς σιδηροδρόμους.”

 

Από την Ουγγαρία, στην Αυστρία και τη Δυτική Ρουμανία

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ουγγαρίας παρουσιάζει νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες μεταφορών,.που έρχονται να συνδέσουν με τρένο την Ουγγαρία με την Αυστρία και τη δυτική Ρουμανία.

 

Από τη Γερμανία στην υπόλοιπη Ευρώπη

Οι νέες γραμμές στη Γερμανία διευκολύνουν τους ταξιδιώτες της Ευρώπης. Οι νυχτερινές υπηρεσίες, που συνδέουν Στοκχόλμη- Κοπεγχάγη-Βερολίνο και Λειψία-Βερολίνο-Κοπεγχάγη-Στοκχόλμη, καθώς και οι ημερήσιες γραμμές από Αμβούργο σε Γκέτεμποργκ,.έρχονται να ανοίξουν νέους ορίζοντες στα ταξίδια μας. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν νέες γραμμές για το Μόναχο, που θα το συνδέουν με τη Βιέννη και τη Βουδαπέστη, καθώς και με τη Ρώμη και το Μιλάνο.

 

Midnight Trains

Η πόλη του φωτός, το Παρίσι, θα συνδέεται με το Μιλάνο και τη Βενετία,.δίνοντάς μας, έτσι, την ευκαιρία να απολαύσουμε εύκολα τους must-see ευρωπαϊκούς προορισμούς.

 

Διασυνδέσεις με το Άμστερνταμ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να δημιουργήσει μία νέα νυχτερινή υπηρεσία τρένου, την European Sleeper,.που θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Άμστερνταμ προς Βαρκελώνη, ενώ θα ενισχύσει την υπάρχουσα γραμμή Άμστερνταμ-Λονδίνο.

 

 

Τέλος, αναμένονται οι νέες γραμμές που θα συνδέουν τη Λισαβόνα με τη Λα Κορούνια, καθώς και τη Λισαβόνα με τη Μαδρίτη, ενώ θα δημιουργηθεί και δρομολόγιο από την Καταλονία για τη Νότια Γαλλία.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada