Home / Good Life  / Στην Πολωνία το παρελθόν είναι το ίδιο ζωντανό με το παρόν

Στην Πολωνία το παρελθόν είναι το ίδιο ζωντανό με το παρόν

Η Πολωνία προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες σε όσους την επισκέπτονται. Σε αυτήν τη χώρα η ιστορία ζωντανεύει και δεν ξεχνιέται ποτέ.

 

Κάθε χώρα έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό σε έναν επισκέπτη. Εμείς σήμερα θα σας μιλήσουμε για τις ιδιαίτερες εμπειρίες που χαρίζει ένα ταξίδι στην Πολωνία. Το φθινόπωρο είναι εδώ και αποτελεί τέλεια ευκαιρία για να κάνετε μία απόδραση σε μία από τις χώρες της Ευρώπης. Πρέπει να τονίσουμε ότι αν επιλέξετε αυτόν τον προορισμό, αξίζει να επισκεφτείτε και τις δύο μεγάλες πόλεις, την Κρακοβία και τη Βαρσοβία, και φυσικά το Άουσβιτς.

 

Η χώρα που έχει “γεννήσει” 17 νικητές του βραβείου Νόμπελ και που φιλοξενεί το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, καθώς και το πρώτο ανάποδο σπίτι, είναι ένα μικρό “διαμαντάκι”, συχνά υποτιμημένο.

 

Ας ξεκινήσουμε με τη Βαρσοβία! Η παλιά ιστορική αρχιτεκτονική ανοίγει έναν αρμονικό διάλογο με τα μεγάλα σύγχρονα κτίρια. Η παλιά πόλη της αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, με τα χρωματιστά κτίρια και τη γοργόνα που δεσπόζει στο κέντρο. Στο ανάκτορο Wilanow θα ζήσετε το παραμύθι και στο Μέγαρο Πολιτισμού και Επιστημών θα γνωρίσετε τη νέα εποχή της πόλης. Τι άλλο πρέπει να δείτε; Την εκκλησία της Αγίας Άννας, τον κήπο και το βασιλικό μουσείο Lazienki, το Εθνικό Μουσείο και το βασιλικό κάστρο.

https://www.instagram.com/p/CyayojbLLf7/?img_index=4

 

Προχωράμε στην Κρακοβία! Και εδώ η Παλιά Πόλη είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Ο παλμός της πόλης χτυπάει στην Πλατεία αγοράς, όπου στο ένα άκρο της υπάρχει η Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το κάστρο Wawel, στον ομώνυμο λόφο, ενδείκνυται για υπέροχες βόλτες, γεμάτες ιστορία. Έπειτα κατευθυνθείτε προς την οδό Florianska, η οποία φιλοξενεί και άλλα σπουδαία κτίρια της πόλης.

https://www.instagram.com/p/CyeFxBONg6C/?img_index=5

 

Last but not least, τα μέρη στα οποία ζωντανεύει η ιστορία. Η Πολωνία, πέρα από την ομορφιά της, είναι γνωστή και για όλα τα άσχημα γεγονότα που συνέβησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Στην Εβραϊκή συνοικία, στο Μουσείο ιστορίας των Πολωνών Εβραίων, ξετυλίγεται μια ιστορία χιλιάδων ετών. Να δείτε σίγουρα το The Warsaw Uprising Monument, το επιβλητικό μνημείο που δημιούργηθηκε μετά τα αιματηρά γεγονότα. Αν έχετε δει την ταινία “Η λίστα του Sindler”, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε το μουσείο “Το εργοστάσιο σμάλτου του όσκαρ Σίντλερ.

 

 

Το Άουσβιτς ίσως να είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Πολωνίας. Πολλοί επισκέπτες το έχουν χαρακτηρίσει ως εμπειρία ζωής, ως μία “γροθιά” στο στομάχι που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που χτίστηκε από το ναζιστικό καθεστώς. Περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο εκεί…

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.