Home / Good Life  / Η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού τονίζει την προστασία του νερού!

Η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού τονίζει την προστασία του νερού!

Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού

Το γραφείο Διασύνδεσης του FAO γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα.Φαγητού με το σύνθημα το νερό είναι ζωή, το νερό είναι τροφή.

 

Με όλες τις φυσικές καταστροφές και αλλοιώσεις που συμβαίνουν γύρω μας, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να τονίζεται η σημασία των πιο δεδομένων. Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού που γιορτάζεται σήμερα, το Γραφείο Διασύνδεσης του FAO στις Βρυξέλλες αποφάσισε να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινότητα για την προστασία του νερού. Με το σύνθημα “Το νερό είναι ζωή, το νερό είναι τροφή”. ζητάει δράση από κάθε κυβέρνηση, κάθε ιδιωτικό τομέα, κάθε κοινωνία και κάθε άτομο. Να θέσουν όλοι ως προτεραιότητα την προστασία του νερού. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η αλλαγή.

 

 

Μέσα από τις ιστορίες και τις δράσεις της, η Παγκόσμια Ημέρα.Φαγητού εμβαθύνει στις πολύπλευρες πτυχές του νερού στη γεωργία, τη βιώσιμη διαχείριση της γης,.καθώς και τον μετριασμό τόσο των πλημμυρών, όσο και της λειψυδρίας. Σήμερα θα ξεκινήσει μία σειρά από παγκόσμιες εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα για την προστασία του νερού.

 

Παράλληλα, στις 19 Οκτωβρίου γιορτάζεται για 3η φορά η Παγκόσμια Ημέρα Φαγητού Νέων. Ένα online ταξίδι έμπνευσης, γεμάτο ιστορίες για να εμπνευστείτε! Πρόσωπα από κάθε τομέα της τέχνης διοργανώνουν μία πολιτισμική συζήτηση για όλους! Σκοπός της να καθοδηγήσει την έναρξη δράσεων σχετικά με το θέμα του νερού.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.