Home / Good Life  / Ποια κρυμμένη Ελληνική πόλη χαρακτηρίστηκε ως η ωραιότερη;

Ποια κρυμμένη Ελληνική πόλη χαρακτηρίστηκε ως η ωραιότερη;

πόλη
Η Huffington Post χαρακτήρισε τη Μονεμβασιά ως την ωραιότερη κρυμμένη πόλη του κόσμου. Επισκέφτηκαν πολλές, αλλά καμία δεν ήταν σαν αυτή…

 

 

Διεθνής αναγνώριση για μία από τις ομορφότερες Ελληνικές πόλεις! Η Huggington Post ταξίδεψε σε διάφορες “κρυμμένες” πόλεις- δηλαδή πόλεις που δεν είναι τόσο γνωστές διεθνώς- και έδωσε το βραβείο στη Μονεμβασιά. Δήλωσε ότι επισκέφτηκε αρκετές, αλλά καμία δεν είναι τόσο όμορφη όσο αυτή η ελληνική πόλη. Ένα hidden gem της χώρας μας, όχι μόνο γεμάτο ομορφιά, αλλά και με τεράστια ιστορική σημασία. Με μία επίσκεψη σε αυτήν τη μαγευτική πόλη θα ξεδιπλωθεί το δικό σας μεσαιωνικό παραμύθι.

πόλη

Ο βράχος της Μονεμβασιάς παρουσιάζει ομοιότητες με αυτόν του Γιβραλτάρ. Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό νησάκι με κάστρα, ιδανικό καταφύγιο κατά την περίοδο των πολέμων. Είναι η πόλη που δε χρειάζεστε χάρτη, καθώς πρέπει να “χαθείτε” στα μαγευτικά της σοκάκια, ώστε να την ανακαλύψετε σωστά. Γύρω- γύρω θάλασσα και στο κέντρο ένα φυσικό τοπίο που αναδεικνύεται υπέροχα κάθε εποχή του χρόνου.

Πέρα από τα ιστορικά κάστρα, αναπόσπαστο κομμάτι είναι και οι εκκλησίες, οι οποίες σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε. Αξίζει να κάνετε και μία στάση στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Παραμυθένια ατμόσφαιρα, γραφικά σοκάκια, τοπικά εδέσματα και ασυναγώνιστη  ομορφιά, βγαλμένη από άλλη εποχή. Η Μονεμβασιά πήρε δικαίως αυτή τη διεθνής αναγνώριση και γι αυτό πρέπει χωρίς αμφιβολία να την επισκεφτείτε!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.