Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποια είναι τα οφέλη του σουσαμιού στη διατροφή μας;

Ποια είναι τα οφέλη του σουσαμιού στη διατροφή μας;

σουσαμιού
Το σουσάμι, αυτός ο μικρός και θαυματουργός σπόρος, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στη βελτίωση της συνολικής μας υγείας. Δείτε γιατί πρέπει να το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή!

 

Το σουσάμι μπορεί να προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα στη συνολική σας υγεία, αν το συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας διατροφή. Ποια είναι τα οφέλη του σουσαμιού και γιατί αξίζει να έχει μία θέση στη διατροφή μας τον χειμώνα;

 

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το σουσάμι είναι μία εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, το οποίο θα σας προστατέψει από τις ιώσεις και τα κρυολογήματα.

 

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Οι σπόροι του σουσαμιού είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για τη συνολική σας υγεία. Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και καλών λιπαρών, καθιστώντας τους με αυτόν τον τρόπο ιδανικά για όποιον θέλει να προσέξει τη διατροφή του.

 

 
Βοηθάει στην υγεία της καρδιάς

Οι σπόροι σουσαμιού περιέχουν δύο ενώσεις για την υγεία της καρδιάς – τη σησαμίνη και τη σησαμολίνη. Αυτές οι ενώσεις μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

 

Βοηθάει στην πέψη

Οι σπόροι σουσαμιού είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών, οι οποίες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος.

 

Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του θυρεοειδούς

Το σουσάμι είναι μια καλή πηγή σιδήρου, χαλκού ψευδαργύρου, βιταμίνης Β6 καθώς και σεληνίου, τα οποία υποστηρίζουν την παραγωγή θυρεοειδιτιδών ορμονών και βοηθούν στην υγεία του θυρεοειδούς.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada