Home / Wellness  / Health  / Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS!

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS!

HIV/AIDS
Η 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS. Ο ΕΟΔΥ έχει οργανώσει δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κόσμου!

 

Κάθε χρόνο ο ΕΟΔΥ οργανώνει δράσεις για να ενισχύσει τον αγώνα κατά του HIV/AIDS, οι οποίες πραγματοποιούνται την 1η Δεκεμβρίου, η οποία έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η εξέταση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Γίνονται ενημερώσεις σχετικά με τους ιδιαίτερους παράγοντες που προσδιορίζουν τη μετάδοση του ιού, την έγκαιρη διάγνωση με στόχο την πρόγνωση και τη μείωση των μολύνσεων, τα μέσα πρόληψης και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι δράσεις για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του. HIV/AIDS έχουν ως κεντρικό μήνυμα το εξής: “Αφήστε τις κοινότητες να ηγηθούν!” Ανακαλύψτε ποιες δράσεις έχουν οργανωθεί από τον ΕΟΔΥ:

 

1η Δεκεμβρίου το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ θα δέχεται το κοινό χωρίς ραντεβού μέχρι και τις 17:00 και θα παρέχει τις εξής υπηρεσίες: Δωρεάν, ανώνυμο και εμπιστευτικό έλεγχο με δοκιμασίες ταχείας ανίχνευσης. Συμβουλευτική πριν και μετά το test και ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Δωρεάν διάθεση προφυλακτικών στο κοινό και εκπαίδευση για σωστή χρήση προφυλακτικού.

HIV/AIDS

Κεντρική Εκδήλωση του ΕΟΔΥ για την 1η Δεκεμβρίου: Κινητή Μονάδα. Εξέτασης στην κεντρική πλατεία στο Γκάζι (Περσεφόνης και Βουτάδων) από την.Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 3.Δεκεμβρίου και ώρες 17:00 έως 22:00, με σκοπό τόσο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, όσο και τη δωρεάν εξέταση με rapid test για τον HIV και τα υπόλοιπα ΣΜΝ με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ.

 

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς για εκείνη την ημέρα. Η ομάδα ενημέρωσης του ΕΟΔΥ θα ενημερώνει και ευαισθητοποιεί το κοινό με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και δωρεάν προφυλακτικών.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.