Home / Fashion  / Ο Dries Van Noten παρουσιάζει την τελευταία capsule συλλογή του για τη Mytheresa

Ο Dries Van Noten παρουσιάζει την τελευταία capsule συλλογή του για τη Mytheresa

Dries Van Noten
Έναν μήνα μετά την αποχώρηση του Dries Van Noten από τη μόδα, ο Βέλγος σχεδιαστής παρουσιάζει την τελευταία του capsule συλλογή με τη Mytheresa.  

 

Η είδηση της αποχώρησης του Dries Van Noten δε σήμανε μόνο την.απόσυρσή του από τα ηνία του οίκου του, αλλά σήμανε και το τέλος μίας εποχής. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τη μόδα με μία επιστολή,.αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, για μία 40ετή καριέρα, “ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα”, αλλά και για την ανυπομονησία του να αφοσιωθεί σε πράγματα για το οποία, έως τώρα, είχε ελάχιστο χρόνο. Μέσω της επιστολής του, ο Βέλγος σχεδιαστής.ανακοίνωσε και την τελευταία συλλογή που επιμελήθηκε, τη Men’s Spring Summer ‘25.  

 

Ενώ η είδηση της αποχώρησης του Dries Van Nοten μετρά σχεδόν έναν μήνα, ο οίκος.ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας από τις τελευταίες συλλογές του σχεδιαστή. Περιμένοντας με ανυπομονησία την αποχαιρετιστήρια ανδρική συλλογή του -η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο μήνες- ο Dries Van Noten κυκλοφορεί αυτόν τον Απρίλιο μία καλοκαιρινή caspule συλλογή, σε συνεργασία με τη Mytheresa.   

 

 

Η συνεργασία μεταξύ των δύο ξεκίνησε πολύ πριν ο σχεδιαστής ανακοινώσει στην ομάδα.του ότι θα αποσυρθεί από τη σχεδιαστική διαδικασία και κανείς μέχρι τότε δεν ήξερα τη σημασία που θα είχε μετέπειτα μία capsule συλλογή.  

 

“Έχουμε μια παράδοση να δημιουργούμε capsule συλλογές με τον Dries Van Noten.για τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι δεξιοτέχνης στα prints και μας αρέσουν τα πολύχρωμα υφάσματά του. Είναι πάντα πολύ γενναιόδωρος και αφιερώνει χρόνο για να κάνει κάτι για εμάς. Τώρα, υπάρχει ένας πρόσθετος ενθουσιασμός γιατί αυτή είναι μια από τις τελευταίες του συλλογές — και είναι όμορφη”, ανέφερε ο CEO της Mytheresa, Michael Kliger.  

 

Mytheresa

Dries Van Noten

 

Η συγκεκριμένη συλλογή είναι η φυσική συνέχεια της μεταξύ τους συνεργασίας. Dries Van Nοten και Mytheresa εστίασαν στα δίχρωμα γεωμετρικά μοτίβα, δίνοντας μία νέα προσέγγιση στα floral prints. Η καλοκαιρινή συλλογή θα περιλαμβάνει συνολικά 25 κομμάτια και διατίθεται.από σήμερα, στο official site της Mytheresa και του Dries Van Noten.  

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada