Home / Family  / Οι must διατροφικές συνήθειες του καλοκαιριού

Οι must διατροφικές συνήθειες του καλοκαιριού

Διακοπές σημαίνει ελευθερία. Δεν ξεχνάμε, όμως, κάποιες must διατροφικές συνήθειες, οι οποίες δίνουν στα παιδιά ενέργεια και ενυδάτωση.

Οι διακοπές ξεκίνησαν και τα παιδιά βιώνουν την ελευθερία που αναζητούσαν μια ολόκληρη χρονιά. Μέσα σε αυτή περιλαμβάνονται, φυσικά, και τα παγωτά, αλλά και κάποια άλλα σνακ, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο. Υπάρχουν διατροφικές συνήθειες και το καλοακαίρι, που αν τηρηθούν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά την απαραίτητη ενυδάτωση και ενέργεια, για παιχνίδι, βουτιές και έντονη δραστηριότητα.

 

Μικροί, “χρυσοί” κανόνες
  • Μην παραλείπετε να δίνετε στο παιδί 3 γεύματα μέσα στη μέρα, τα οποία θα του δώσουν ενέργεια και αντοχή.

 

  •  Θα πρέπει να εμπεριέχονται σε αυτά σύνθετοι υδατάνθρακες και λιγότερα λιπαρά, αφού σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, μπορούν να επιβαρύνουν πολύ το πεπτικό σύστημα.

 

  • Τα γεύματα μπορούν να είναι μικρά, αλλά θρεπτικά, όπως μια σπιτική γρανίτα από φρέσκα φρούτα.

 

  • Μην ξεχνάτε ποτέ το πρωινό, το πιο βασικό γεύμα για να ξεκινήσει καλά η μέρα.

 

Τα must της καλοκαιρινής διατροφής:

 

1.Φρούτα εποχής

Το καλοκαίρι βρίσκουμε τα πιο αγαπημένα φρούτα των παιδιών και, άρα, είναι ευκαιρία να τα εντάξουμε στην καθημερινή τους διατροφή. Πλούσια σε νερό και ηλεκτρολύτες, βοηθούν στη συνεχή ενυδάτωση, είναι πηγές βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Δεν περιέχουν πρωτεΐνες και λίπη, ενώ περιέχουν αρκετούς υδατάνθρακες που ανεβάζουν γρήγορα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Ιδανικό σνακ και για την παραλία!

 

 

2. Άφθονο νερό

Mε τόσο παιχνίδι και τις θερμοκρασίες στα ύψη τα παιδιά χάνουν πολύ ιδρώτα σε κάθε τους κίνηση. Η αφυδάτωση είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλουμε. Το παιδί θα πρέπει να καταναλώνει τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα νερού μέσα στη μέρα. Το 60%-70% της προσληφθείσας ποσότητας απορροφάται σε περίπου 15 λεπτά. Ας έχουν πάντα πάνω τους ένα μπουκαλάκι με νερό, όπου κι αν βρεθούν!

 

διατροφικές

 

3. Γιαούρτι το δροσερό

Δεν είναι τυχαίο ότι όταν καιγόμαστε από τον ήλιο, το γιαούρτι είναι η πρώτη σκέψη μας. Δροσερό, πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, κάλιο, μαγνήσιο και προβιοτικά, είναι η κατάλληλη επιλογή για καλοκαιρινό σνακ. Συνδυάστε το με φρούτα και μέλι, σαν ένα εναλλακτικό γλυκό αντί για παγωτό.

 

διατροφικές

 

4. Σπιτικά smoothies

Ιδανική και εύκολη επιλογή για την παραλία και τη βόλτα. Διαλέξτε πολλά από τα αγαπημένα τους φρούτα και δημιουργήστε τα πιο ευφάνταστα smoothies με μπόλικο πάγο. Εναλλακτικά τοποθετήστε το σε θηκούλες στην κατάψηξη για σπιτικές γρανίτες που θα τους ξετρελάνουν!

 

διατροφικές

 

Επειδή, όμως, η υπερβολή ποτέ δεν κάνει καλό, 1 με 2 παγωτά μέσα στην εβδομάδα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath