Home / Good Life  / Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας
Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα.

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες από χθες 6 Ιουνίου μέχρι και την άλλη Τετάρτη 12 Ιουνίου. Η λίστα έχει τα πάντα, ταινίες μυστήριου και θρίλερ, αστυνομικές ταινίες, περιπέτειες, κωμωδίες αλλά και δράματα. Ξεκινάμε:

 

Αγκάθα, η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

1926. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο που ακολουθεί αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στη Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε, να βρει τον δολοφόνο. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα , σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα. Μια αυθεντική ταινία μυστηρίου βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

 

Σκηνοθεσία: Terry Loane

Ηθοποιοί: Dean Andrews, Ruth Bradley, Bebe Cave 

 

 

 

Ένα Αγγελικό Πρόσωπο

Η Μαρλέν που ζει μόνη της, με την οκτάχρονη κόρη της Έλι, γνωρίζει έναν γοητευτικό άνδρα και αποφασίζει να τον ακολουθήσει άνευ όρων, αδιαφορώντας για το ανήλικο παιδί της. Η μικρή Έλι αρχίζει έναν αγώνα επιβίωσης και προσπάθειας να ενωθεί και πάλι με την μητέρα της.

Σκηνοθεσία: Vanessa Filho

Ηθοποιοί: Marion Cotillard, Ayline Aksoy-Etaix, Alban Lenoir

 

 

 

X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολή διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα – έναν από αυτούς.

 

Σκηνοθεσία: Simon Kinberg

Ηθοποιοί: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence 

 

 

 

Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη

Λονδίνο, 18ος αιώνας. Ο Καζανόβα, διάσημος για το πάθος του για τις απολαύσεις και τον τζόγο, υποχρεώνεται σε εξορία μακριά από το Παρίσι. Μη γνωρίζοντας τίποτα για το Λονδίνο, συναντά μία νεαρή πόρνη, τη Μαριάν ντε Σαρπιγιόν. Τον γοητεύει σε τέτοια βαθμό που αγνοεί τις γυναίκες γύρω του. Ο θρυλικός γόης είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει, αλλά η Σαρπιγιόν καταφέρνει να ξεφύγει από τα δίχτυα του με διάφορα τεχνάσματα. Τον προκαλεί λέγοντας του ότι θα την αποκτήσει μόνο, όταν θα σταματήσει να την ποθεί. 

Σκηνοθεσία: Benoît Jacquot

Ηθοποιοί: Vincent Lindon, Stacy Martin, Valeria Golino 

 

 

 

Η Κομπίνα

Στην ξεκαρδιστική νέα κωμωδία Η Κομπίνα (The Hustle), η Αν Χάθαγουεϊ και η Ρέμπελ Γουίλσον θα βάλουν τα γυαλιά στους… απατεώνες άντρες και με τις σχεδόν καλλιτεχνικές τους ικανότητες στην τέλεια κομπίνα θα τους δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στην απάτη!

Σκηνοθεσία: Chris Addison

Ηθοποιοί: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Tim Blake Nelson

 

 

 

Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;

Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται σε ένα μικρό τούρκικο νησί. Ο διάσημος επιθεωρητής Φεργκάν, απόμακρος αλλά και μεθοδικός στην δουλειά του, καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να αναλάβει την έρευνα. Γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά σε αυτό το απόμακρο κομμάτι της χώρας, όπου τα ταμπού αφθονούν, οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν δυνατοί και οι παραδόσεις είναι ισχυρότερες απ’ οτιδήποτε άλλο…

Σκηνοθεσία: Hiner Saleem

Ηθοποιοί: Mehmet Kurtulus, Ezgi Mola, Senay Gürler 

 

 

Σύνορo

Η Τίνα, μια γυναίκα με δυσμορφία, έχει την ικανότητα να μυρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, κάτι που τη βοηθάει πολύ ως συνοριοφύλακα. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας με παρόμοια δυσμορφία και χωρίς μυρωδιά.

Σκηνοθεσία: Ali Abbasi

Ηθοποιοί: Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!