Home / Good Life  / Μαδέρα: Το πιο περιπετειώδες και όμορφο νησί της Ευρώπης!

Μαδέρα: Το πιο περιπετειώδες και όμορφο νησί της Ευρώπης!

Μαδέρα

Τα τελευταία χρόνια η Μαδέρα έχει ανακηρυχθεί τέσσερις φορές ως ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης! Γιατί έχει καταφέρει να ξεχωρίσει;

 

Μπορεί ένα νησί από μόνο του να προσφέρει μία αξεπέραστη ταξιδιωτική εμπειρία; Η Μαδέρα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα! Το σύμπλεγμα νησιών που βρίσκεται στην Πορτογαλία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τη φυσική ομορφιά του, τον πολιτισμό του, αλλά και γιατί αποτελεί κατάλληλο προορισμό για extreme sports! Πολλοί την αποκαλούν και Χαβάη της Ευρώπης, καθώς είναι το πιο τροπικό μέρος της ηπείρου μας. Διαθέτει πλούσια βλάστηση και δροσερά και γάργαρα ρυάκια. Το τροπικό δάσος Laurissilva του νησιού έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η μαγεία της φύσης απλώνεται σε όλο το μήκος του νησιού και εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη.

 

https://www.instagram.com/p/C4ALCowOxPF/

 

Είτε είστε λάτρης του βουνού, είτε της θάλασσας, υπάρχουν αρκετές περιπετειώδεις δραστηριότητες για εσάς. Φυσικά πεζοπορία μπορείτε να κάνετε σε όλο το νησί! Δοκιμάστε να αναρριχηθείτε στις κορυφές των φημισμένων βουνών, Pico Ruivo και Pico de Areeiro. Γεμίστε αδρεναλίνη κάνοντας canyoning στη Μαδέρα ή νοικιάζοντας ένα jeep 4×4 για εξερεύνηση, μία από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές δραστηριότητες.

 

 

Ανακαλύψτε τους κόλπους, τα γύρω νησιά- νοικιάζοντας ένα σκάφος- παρατηρείστε την πανίδα του νησιού, κάντε scuba diving και επισκεφτείτε τους Βοτανικούς Κήπους. Ξεκουραστείτε από τις εξορμήσεις σας στη φύση με μία επίσκεψη στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Φουνστάλ. Περπατήστε στα σοκάκια της, γευτείτε το φανταστικό φαγητό και απολαύστε τη θέα από τα φημισμένα τελεφερίκ της πόλης!

 

https://www.instagram.com/p/C3cGzsAJTxp/

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.