Home / Fashion  / Κορσέδες και πώς να τους φορέσετε!

Κορσέδες και πώς να τους φορέσετε!

κορσέδες
Εν έτη 2023, προσεχώς 2024, οι κορσέδες συνεχίζουν να κυκλοφορούν και μάλιστα είναι ό,τι πιο in fashion μπορείς να επιλέξεις για τις εμφανίσεις σου!

 

Οι κορσέδες ταιριάζουν σε όποιο σώμα και αν βρεθούν, γυναικείο ή αντρικό, plus size ή skinny, ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο. Η μόδα του κορσέ τον 21ο αιώνα είναι ένας “πυρετός”, που σίγουρα δε θα κατέβει. 

 

Όλοι, λοιπόν, μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα τους με έναν μόνο κορσέ και το κάνουν! Αν, όμως, φοβάσαι ότι ίσως δεν ξέρεις πώς να τους διαλέξεις ή με τι να τους φορέσεις, οι παρακάτω celebrities, influencers και μοντέλα είναι εδώ, για να σε βοηθήσουν.

 

Η ρομαντική

 

Ποιες δεν έχουν φανταστεί, έστω και για λίγο, τον εαυτό τους σε ένα κορσέ με φουσκωτά μανίκια; Ίσως κεντημένο με περίτεχνα σχέδια και ανοιχτό ντεκολτέ; Σαν τις κυρίες στους πίνακες της Αναγέννησης ή και της Βικτωριανής εποχής. Συνδύασε, λοιπόν, το αγαπημένο σου λευκό πουκάμισο με τα πιο puff μανίκια που έχεις, τοποθέτησε από πάνω έναν κορσέ σε pastel χρώμα και δες τη φαντασίωση αυτή να γίνεται πραγματικότητα.

 

Η total black

 

Το μαύρο είναι ένα χρώμα κατάλληλο για κάθε περίσταση. Και τώρα σκέψου το σε έναν δερμάτινο ή σατέν κορσέ, με μία μαύρη παντελόνα ή jupe-culotte. Και αν δεν εμπιστεύεσαι εμένα, εμπιστεύσου τη μία και μοναδική Margot Robbie.

 

Η αγνή

 

Στο άλλο άκρο του μαύρου είναι φυσικά το λευκό. Το 1875, το βρετανικό περιοδικό “Vanity Fair” προειδοποίησε τις αναγνώστριές του: «Μην μιμείστε εκείνες που αγαπούν τους χρωματιστούς κορσέδες. Μία κυρία πρέπει να φοράει μόνο λευκό κορσέ». Ωστόσο, εμείς είμαστε κυρίες, ό,τι και αν διαλέξουμε, και επιλέγουμε το λευκό, γιατί όχι μόνο δείχνει chic και elegant, αλλά και επειδή – όσο περίεργο και αν ακούγεται – είναι μια τολμηρή επιλογή για έναν κορσέ.

 

Με τι άραγε να το συνδυάσεις; Μόνο του, όπως το κάνει η Bella Hadid, ή με μία λευκή φούστα ή παντελόνι και ένα denim jacket ή ένα μαύρο σακάκι πάνω από τους ώμους.

 

Black and White 

 

Άσπρο και μαύρο; Κλασικό αλλά διαχρονικό, όπως και ο κορσές σου. Εδώ ο Ncuti Gatwa μας δείχνει πώς γίνεται.