Home / Good Life  / Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 1)

Καλοκαιρινή περιπλάνηση στις Κυκλάδες (part 1)

Κυκλάδες
Πριν προγραμματίσετε τις φετινές καλοκαιρινές σας διακοπές, ανακαλύψτε τη σαγηνευτική ομορφιά των Κυκλάδων!

 

Οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους πιο ειδυλλιακούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Αν δεν έχετε σχεδιάσει ακόμα το πρόγραμμα των φετινών σας διακοπών, ανακαλύψτε, παρακάτω, όλες τις ομορφιές των κυκλαδίτικων νησιών, ξεκινώντας από τη δυτική πλευρά του συμπλέγματος!

 

 

Κέα

Η Κέα, γνωστή και ως Τζιά, βρίσκεται σχεδόν μία “ανάσα” από την πρωτεύουσα,.αποτελώντας έτσι ιδανικό προορισμό για σύντομες καλοκαιρινές εξορμήσεις. Σε αυτό το ήσυχο νησί θα βρείτε την κατάλληλη ευκαιρία χαλάρωσης, η οποία συνδυάζεται με την άγρια ομορφιά των Κυκλάδων. Το νησί της Κέας κρύβει μέσα στον βυθό του υποθαλάσσια μυστικά, μεταξύ άλλων το ναυάγιο του πλοίου “Βρετανικό”,.το υπερωκεάνιο “Burdigala” και το τροχήλατο ατμόπλοιο “Πατρίς”. Παράλληλα, στη Χώρα της Κέας, ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νησιού,.μπορείτε να θαυμάσετε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα μνημεία του νησιού. Ανεβαίνοντας προς την Ιουλίδα, θα βρείτε το νέο, αλλά και το Ιστορικό Δημαρχείου, που φέρουν την υπογραφή του σπουδαίου Γερμανού αρχιτέκτονα, Ernst Ziller. 

 

 

Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την Κορησσία, το λιμάνι της Κέας, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού.και προσφέρει αμέτρητες επιλογές διασκέδασης. Όσο αναφορά στις παραλίες του νησιού, η Συκαμιά, η Γιαλισκάρι, η Οτζιά και η Ξυλά είναι μέρη τα οποία πρέπει να βρίσκονται στο ταξιδιωτικό σας bucket list!

 

Κίμωλος

Ένα ακόμα μικρό νησί των Κυκλάδων είναι η Κίμωλος, γνωστή για την ήρεμη ατμόσφαιρά της,.τις ειδυλλιακές παραλίες της, καθώς και για τα ιδιαίτερα ηφαιστειογενή τοπία. Το Χωριό του νησιού φημίζεται για τα γραφικά σοκάκια, την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική, καθώς και το μεσαιωνικό κάστρο του. Παράλληλα, η πεζοπορία στο Σκιάδι, ένα σπάνιο φυσικό μνημείο, είναι μία από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να παραλείψετε. Μερικές από τις παραλίες που πρέπει να επισκεφτείτε, κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Κίμωλο, είναι ο Καράς, ένας μαγευτικός κολπίσκος με γαλαζοπράσινα νερά, η Αλυκή, το Ρέμα και η Μαυροσπηλιά, η οποία φημίζεται για τα ηλιοβασιλέματά της.

 

 
Κύθνος

Μία ακόμα επιλογή για διακοπές στις δυτικές Κυκλάδες είναι η Κύθνος, γνωστή και ως το νησί της απλότητας και της φιλοξενίας. Το γραφικό λιμάνι του Μέριχα αποτελεί την ιδανική επιλογή για βόλτες κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς προσφέρει αμέτρητες επιλογές σε καφέ, επιτρέποντας κάθε επισκέπτη να απολαύσει την ηρεμία της θάλασσας. Μπορείτε να θαυμάσετε την κυκλαδίτικη ομορφιά, μέσα από μία περιήγηση στο γραφικό χωριό της Δρυοπίδας, χτισμένο στο κέντρο του νησιού. Εκεί, βρίσκεται και το Καταφύκι, ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια στην Ελλάδα. Τέλος, οι παραλίες Επισκοπή, Γαιδουρόμαντρα, Σκύλου, Νάουσα και Λεύκες θα ολοκληρώσουν τις διακοπές σας, μέσα από τα καταγάλανα νερά τους.

 

Κυκλάδες

 
Μήλος

Ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στις Κυκλάδες. Η Μήλος φημίζεται για τις εξωτικές της παραλίες, τα ηλιοβασιλέματά της, καθώς και για τα πανέμορφα φυσικά αξιοθέατα. Οι παραλίες Παλαιοχώρι, Παπάφραγκας, Γέροντας και Φυρή είναι μόνο μερικοί προορισμοί που θα ολοκληρώσουν τις καλοκαιρινές εμπειρίες σας. Παράλληλα, μπορείτε να εξερευνήσετε τις ιστορικές σπηλιές των πειρατών και να απολαύσετε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Πλάκα.

 

Κυκλάδες

 
Σέριφος

Ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά στις Κυκλάδες είναι η Σέριφος, η οποία αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να “ξεφύγουν” από την πολυτάραχη ζωή της πόλης. Ο Άγιος Σώστης, η Ψιλή Άμμος και το Γάνεμα είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, που αξίζει να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σε αυτό. Παράλληλα, η πλούσια ιστορία της μετατρέπει τη Σέριφο σε έναν μοναδικό προορισμό για εξερευνήσεις, με τα πιο γνωστά αξιοθέατα να είναι ο Άσπρος Πύργος, ο Θόλος, το Κάστρο της Γριάς, καθώς και ο Ψαρόπυργος.

 

 

Σίφνος

Για πολλούς η Σίφνος είναι το νησί της αρμονίας και των ισορροπιών. Αν, λοιπόν, επιθυμείτε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με χαλαρούς ρυθμούς, τότε το νησί της Σίφνου είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Ο Πλατύς Γιαλός, ο Φάρος, η Φασολού και η Χερρόνησος είναι μερικές από τις πιο ειδυλλιακές.παραλίες του νησιού, που αξίζει να επισκεφτείτε. Παράλληλα, αξίζει να περιπλανηθείτε στον Αρτεμώνα, ένα από τα πιο γραφικά σημείο του νησιού, που φημίζεται για τη θέα του.

 

Κυκλάδες

 

Stay tuned για να μάθετε τα πάντα για τις ανατολικές Κυκλάδες!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada