Home / Good Life  / Κάστρα του κόσμου που σας περιμένουν να ζήσετε το παραμύθι!

Κάστρα του κόσμου που σας περιμένουν να ζήσετε το παραμύθι!

Οι ταξιδιωτικές λίστες μπορούν να εμπερικλείουν τα πάντα! Εμείς σας προτείνουμε να δώσετε μία ρομαντική και παραμυθένια νότα στη δική σας, επισκέπτοντας κάποια από τα κάστρα του κόσμου μας!

 

Καθώς τα χρώματα του καλοκαιριού ξεθωριάζουν, ο καμβάς της φύσης ντύνεται με ζεστές φθινοπωρινές αποχρώσεις. Αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να επισκεφτείτε στολίδια ανθρώπινης δημιουργίας που είναι τριγυρισμένα από φύση. Τα πιο μαγευτικά κάστρα του κόσμου πρέπει να βρίσκονται στη bucket list σας! 

 
Ας ζήσουμε το παραμύθι!

 

Neuschwanstein castle, Γερμανία

Αυτό το πανέμορφο κάστρο στην κορυφή των Βαυβαρικών Άλπεων μοιάζει να ανήκει σε κάποιον από τους πρίγκιπες της Disney. Καθώς τα φύλλα των δέντρων πέφτου, ο χρόνος μέσα στο κάστρο μπλέκεται, το οποίο εγκλωβίζει το μεγαλείο της φύσης μέσα στα όρια της ανθρώπινης εφευρετικότητας. 

 

 

Pena Palace, Πορτογαλία

Αυτό το φανταστικό κάστρο με την πιο ιδιαίτερη αρχιτεκτονική γεμίζει με χρώμα το ταξίδι σας, μέσα από διάφορες αρχιτεκτονικές επιρροές. Περίπλοκα μοτίβα προκαλούν μία αίσθηση θαύματος, απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο.

 

Edinburgh Castle, Σκωτία

Η Σκωτία είναι ίσως το μέρος του πλανήτη που έχει τα πιο εκλεκτά κάστρα. Το κάστρο του Εδυμβούργου είναι ένα μεσαιωνικό φρούριο με κάθε γωνία του να αποπνέει μία μυστηριώδη αύρα. 

 
Himeji Castle, Ιαπωνία

Αυτό το κάστρο στην Ιαπωνία είναι μία ζωντανή απόδειξη της κομψής αρχιτεκτονικής της χώρας. Μέσα του θα ανακαλύψετε μία ιστορία που μετρά από τον 14ο αιώνα, σε ένα μέρος που αποτελεί μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας και του λαού της.

 

Château de Chambord, Γαλλία

Το συγκεκριμένο παραμυθένιο κάστρο υμνεί την εποχή της Αναγέννησης. Ένα αιθέριο αριστούργημα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις. Θα βρείτε διάφορα επιτεύχματα στους χώρους του, τα οποία συνδυάζουν την τέχνη και τη μηχανική.

 

Prague castle, Τσεχία

Ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα του κόσμου! Πρόκειται για ένα ζωντανό βιβλίο που αφηγείται στους επισκέπτες τους αιώνες της τσέχικης ιστορίας. Χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και αποτελεί ένα μικρό αρχιτεκτονικό θαύμα.

https://www.instagram.com/p/CowyS3-ooo4/?img_index=1

 

Bran Castle, Ρουμανία

Σκαρφαλωμένο στην κορυφή των λόφων της Τρανσυλβανίας, αναδύεται το αινιγματικό κάστρο του κόμη Δράκουλα. Ένα βασίλειο σαγηνευτικού μυστήριου που θα προσφέρει νότες περιπέτειας και υπερφυσικού στο ταξίδι σας.

 

Alhabra castle, Ισπανία

Υπέροχη αρχιτεκτονική, όμορφοι κήποι και συναρπαστικές λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν αυτό το πανέμορφο κάστρο. Θεωρείται ένα κράμα πολιτισμών, καθώς βρίσκουμε καλλιτεχνικές επιρροές από την ισλαμική ιστορία, μέχρι και την αναγέννηση. 

 

Chateau de Chillon, Ελβετία

Το φυσικό τοπίο με τη λίμνη της Γενεύης, το κάστρο και τους καταπράσινους λόφους είναι πέρα για πέρα μαγικό! Τα λαμπερά νερά καθρεφτίζουν το κάστρο και μεταμορφώνουν το περιβάλλον σε ένα τέλειο γραφικό μέρος.

https://www.instagram.com/p/CtPIhY4MN8P/?img_index=1

 

Eilan Donan Castle, Σκωτία

Σε ένα μικρό νησί όπου συγκλίνουν τρεις λίμνες βρίσκεται ένα ακόμα όμορφο κάστρο στη Σκωτία. Μέσα στην ομιχλώδη ατμόσφαιρα και τα ήρεμα νερά, αυτό το εμβληματικό κάστρο δημιουργεί μία γραφική εικόνα ρομαντισμού και νοσταλγίας. 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.