Home / Cozyhome  / ΙBUKU×BIASA: Βιώσιμη κομψότητα με χαρακτήρα

ΙBUKU×BIASA: Βιώσιμη κομψότητα με χαρακτήρα

ΙBUKU και BIASA ένωσαν τις δημιουργικές δυνάμεις τους, δημιουργώντας μια συλλογή πολύ ξεχωριστή, τόσο για το design όσο και για τον βιώσιμο χαρακτήρα της.

Μια limited edition συλλογή της καρέκλας New Moon, κυκλοφορεί το μπαλινέζικο brand ΙBUKU σε συνεργασία με την BIASA.

 

Ένα κλασικό πια σχέδιο της  IBUKU, φτιαγμένο για να κοσμεί μοναδικά έναν χώρο με την ιδιαίτερη κομψότητά του. Από αύριο, 14 Σεπτεμβρίου 2023, θα αποτελεί κομμάτι της νέας συλλογής επίπλων της Bamboo Pure.

 

Η παρουσίαση της συλλογής θα γίνει στην έκθεση IFFINA Expo αυτή την εβδομάδα, από 14 έως 17 Σεπτεμβρίου, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τη συγχώνευση αρχιτεκτονικής και σχεδίασης επίπλων.

 

 

Λίγα λόγια για τα δύο brands

Η BIASA είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη επωνυμία με resort ρούχα, χειροποίητα οικιακά σκεύη και έπιπλα. Η IBUKU (“η μητέρα μου”)  ιδρύθηκε το 2010, για να διερευνήσει καινοτόμους τρόπους σχεδίασης. Στην πρακτική της, τα φυσικά υλικά -κυρίως το μπαμπού- και οι παραδοσιακές δεξιότητες των Μπαλινέζων τεχνιτών “δένουν” με τις καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες και τη σύγχρονη μηχανική, οδηγώντας σε εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά έργα και design objects, που αποτίουν φόρο τιμής στη μητέρα όλων, τη γη.

 

Η συνεργασία και οι νέες συλλογές

Η συνεργασία τους είναι μια φυσική προέκταση της κοινής τους ευλάβειας για τα φυσικά υλικά, της γνώσης των χειροποίητων τεχνικών και μιας μοναδικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Μαζί μοιράζονται ένα όραμα συνειδητής δημιουργίας.

 

 

Η limited edition καρέκλα “New Moon” αντιπροσωπεύει το κλασικό pia σχέδιο, επανασχεδιασμένο με υφάσματα από μετάξι και λινό της BIASA. Τα κυρτά πόδια της είναι φτιαγμένα στο χέρι και τονίζονται με μαύρο δέρμα μπαμπού. Τα χαριτωμένα υποβραχιόνια της καρέκλας καταλήγουν αρμονικά στην πλάτη, ενώ το κάθισμα με μαξιάρια σε ασημί τόνους, ολοκληρώνει το cozy αυτό κομμάτι. 

 

 

 

Η πολυθρόνα New Moon είναι μέρος μιας αποκλειστικής συλλογής σχεδίων επίπλων IBUKU που διατίθενται για αγορά μέσω του Bamboo Pure, της οποίας η πρωτοποριακή δουλειά έχει εισάγει το μπαμπού σε μια δημιουργική βιομηχανία σε όλη την Ινδονησία και πέρα ​​από αυτήν.

 

Άλλα χαρακτηριστικά κομμάτια της συλλογής περιλαμβάνουν τραπέζι φαγητού, φωτιστικό, και παπουτσοθήκη. Κάθε κομμάτι συνδυάζει μοντέρνο και παραδοσιακό τεχνικές εναρμόνισης με τη φύση.

 

  • Το τραπέζι φαγητού “Purnama”, κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικοποιημένο μπαμπού, διαρκεί μια ζωή, προστατεύοντας παράλληλα τα δάση.

 

 

  • Το κρεμαστό φωτιστικό “Aruna” φωτίζει την ομορφιά κάθε προσεκτικά επιλεγμένου κομματιού από μπαμπού.

 

 

  • Τέλος, η παπουτσοθήκη “Teja” είναι χαρακτηριστικό δείγμα της υφής των επιδέξια χειροποίητων δαπέδων από μπαμπού.

 

 

Πώς θα αποκτήσεις τη συλλογή;

Για να γίνεις ένας από τους πρώτους ιδιοκτήτες της καρέκλας New Moon, συμπλήρωσε  τη φόρμα παραγγελίας.  Αν πάλι βρεθείς στη μακρινή Τζακάρτα, μπορείς να επισκέφθείς την έκθεση IFFINA Expo. Στο Μπαλί, στο Elevator Sunset Bar του Bambu Indah, η καρέκλα θα εκτίθεται στην άκρη της κοιλάδας Sayan από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα τέλη του 2023.

 

ibuku.com

biasagroup.com

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath